Annonce
Østjylland

Classic Race: Støjmure dæmper ikke naboers irritation over racerløbet

Et eksempel på en støjmur sat op til Classic Race. Muren skal skærme fra larmen, og bliver sat op til alle beboere. Man skal aktivt takke nej til tilbuddet, ellers kommer muren op. Foto: Jakob Langkilde
Naboer til Classic Race har i flere år været utilfredse med larmen fra løbet. Arrangørerne har sat flere støjdæmpende mure op foran flere husstande, men nogle beboere mener, det ikke er nok.

AARHUS: I dag starter årets Classic Race, hvor der endnu en gang vil møde flere tusinde gæster frem for at og især høre de brølende motorer fra de mange forskellige racerbiler.

Ét af racerløbets største udfordringer er og bliver støj. I kampen mod dette har arrangørerne opsat støjmure hos de beboere langs ruten, der ønsker det, men ikke alle naboer er lige begejstret for det.

Sådan har det været i alle de år, hvor Classic Race har kørt i Aarhus. Og arrangørerne har flere gange forsøgt at dæmme op for støjen. Det gør de blandt andet ved at sætte støjmure op foran de huse, hvor ejerne ønsker det.

Annonce

Men det er ikke nok, mener flere beboere, hvor nogle endda søger ud af byen for at få ro.

Det er en forfærdelig larm

Pernille Sand Blenstrup er en af de utilfredse naboer til gadeløbet, som efter hendes mening slet ikke burde ligge inde i byen.

- Vi vil gerne, at det lå ude på landet, hvor det ikke generede ligeså mange mennesker. Alle er blevet spurgt, om de ville have en støjmur op. Det virker lidt, og måske kan man måle en lille decibelændring, men det gør ikke meget, siger Pernille Sand Blenstrup.

Her ses det i midten af billedet, hvordan et hus har støjmur sat op, mens de omkringliggende ikke har. Foto: Jakob Langkilde

Hun bor ud til Oddervej, som i forvejen er meget trafikeret, men den daglige støj derfra er meget mindre, mener Pernille Sand Blenstrup.

I hele ugen op til selve løbet er der også andre gener. Blandt andet har hun oplevet, at en taxa, som skulle hente hendes dårligt gående mor, ikke vil køre helt hen til huset grundet Classic Race forberedelser.

Pernille og hendes familie har besluttet at tage på weekendophold, når racerløbet køres for at undgå det værste af larmen og generne.

En anden nabo til racerløbet er Inger Ørgaard, som heller ikke er den store fan af racerløbet.

- Støjmurene tager måske lidt, men ikke når alle huse ikke har dem, fortæller Inger Ørgaard.

Det er nemlig ikke alle huse, der har en støjmur, og derfor kan støjen slippe gennem i de huller, der er mellem støjmurene.

Annonce

Arrangør er i dialog med beboere

Ifølge Classic Race bliver hver eneste nabo tilbudt at få sat en støjvæg op gratis, og de skal takke nej, hvis de ikke ønsker det opsat. Der er desuden blevet lavet målinger, som viser, at støjmurene dæmper støjen. Der er dog også flere naboer, som vælger ikke at få sat støjmur op, fordi de gerne vil se løbet.

- Vi er løbende i dialog med naboerne og holder jævnligt møder med dem. Vi holdt desuden en nabovandring i dag, hvor der mødte tre op, som alle var meget positive. Der var ingen fremmødte, som var utilfredse og det viser, at der ikke er voldsomt mange utilfredse naboer, fortæller Poul Dalsgaard, direktør for Classic Race Aarhus.Annonce
Navne For abonnenter

Andre cutter sig, jeg brugte tatoveringerne: I dag er Sabrina mor, dagplejer og lykkelig, og hun har ikke længere brug for smerten fra nålen

Danmark

Lørdagens coronatal: Yderligere 25.034 coronatilfælde - antallet af indlagte falder

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Graven skal ændres fra ærgerlig til attraktiv: Nu er første skridt på vejen vedtaget - og det kommer fra en uventet kant

Erhverv For abonnenter

På tirsdag åbner Horsens' største bilforretning: Tre etablerede mærker får selskab af nyt, sporty bilmærke

Hedensted

Ægteparret Pedersen blev de første i nyt boligområde: - Her har vi fundet et sted, vi skal bæres fra

Kultur For abonnenter

Hun tegner virkeligheden for børn og andre mennesker: - Det skal ikke komme som et chok, at livet ender med døden

Dall: Derfor frygter de andre blå partier DF's næste formand

Sport For abonnenter

Khalil Ahmad glippede millionkontrakten i NBA - få måneder senere sad han ensom i Keflavik: Mød Horsens IC-stjernen, der stadig drømmer om en returbillet over Atlanten

Horsens

Cyklist undrer sig: I weekenden er gadelyset tændt - i hverdagen kører han på arbejde i bælgravende mørke

Navne For abonnenter

Manden, der bragte ægte crepes til Danmark, er død: Christian tændte millioner af stjerner gennem sit liv

Redaktørens stol: Så meget tid må en kommune simpelthen ikke have

Horsens

Sauna var årsag til, at brandvæsenet måtte i aktion

AC Horsens For abonnenter

Storsejr i testkamp gav to positive og to negative svar

Kultur For abonnenter

Hårde tider og mere end fem timers debat i byrådssalen: Køb af Bygholm Gods udløste i 1922 et kvartals ekstra skat til Horsens-borgerne

Annonce