Annonce
Hedensted

12-årige Clara Bruuns bedstefar døde af kræft: Nu sælger hun perlekæder for at støtte Kræftens Bekæmpelse

Clara Bruun på 12 år har brugt mange timer i familiens campingvogn på at lave øringe og armbånd, som hun også sælger. Alle pengene fra salget af smykkerne går til Kræftens Bekæmpelse frem mod uge 43, når Knæk Cancer ugen finder sted. Foto: Michael Svenningsen
12-årige Clara Bruun har fremstillet og solgt øreringe og armbånd i et år. Men siden hendes bedstefar døde af kræft i midten af august, har hun dirigeret al overskud fra smykkesalget over til Kræftens Bekæmpelse.
Annonce

Barrit: I en lille kongeblå plastkasse med mange rum ligger Clara Brunns perler, som tidligere har været i hendes bedstemors varetægt. Det er tidlig morgen, og Clara Bruun sidder på en gul og brun bænk i en campingvogn fra 1979 foran forældrenes hjem i Barrit og fører små hvide perler gennem en ståltråd.

Hun laver øreringe og armbånd i alverdens kombinationer, og når de er færdige, hænges de op på et sort smykkestativ med plads til mindst 100 øreringe. Andre lægges i navngivne papirsposer med et Juelsminde Knækker Cancer-klistermærke på forsiden. De syv poser udgør hendes bestillinger fra forskellige kunder.

Clara Bruun mistede sin bedstefar til kræft søndag 11. august, og fra den dag begyndte hun at sælge sine hjemmelavede smykker med et eneste formål for øje - at støtte Kræftens Bekæmpelse med alt overskud frem til uge 43, når Knæk Cancer indsamlingen blandt andet finder sted på TV 2 og rundt om i hele landet.

- Jeg har lavet smykker i et år, og nu går alt, hvad jeg tjener, til Kræftens Bekæmpelse, siger Clara Bruun, der har en Instagram-profil med alle sine smykker under navnet C.U.B Design.

Clara Bruuns bedstefar var dygtig til håndværk og lærte altid fra sig, hvilket betød, at Clara Bruun og sin to år ældre bror, Andreas Bruun, kendte til sløjfer, knuder og fletninger, men også klokken, før de begyndte i skole. Sansen for håndværk gik i arv til Clara Bruun.

- Jeg har lavet smykker i et år, og nu går alt, hvad jeg tjener, til Kræftens Bekæmpelse, siger Clara Bruun
Annonce

En time om dagen

Selvom sommeren har budt på nogle solrige stunder, har Clara Bruun brugt i gennemsnit en time om dagen på at lave smykker i den såkaldte retrocampingvogn, der udgør hendes værksted. På 10 minutter kan hun efterhånden lave en ørering i alverdens farver.

Clara Bruuns mor, Tina Uldum Bruun, er en ud af fire personer bag frivilliggruppen Juelsminde Knækker Cancer, og hun fortæller, at datteren allerede havde solgt smykker for omkring 1500 kr. de første tre dage efter, at bedstefaren måtte sige farvel.

- Pengene går direkte via mobilepay til Kræftens Bekæmpelse, som derefter sender os et skærmbillede af kvitteringen, siger Tina Uldum Bruun, der køber låsemekanismer og ståltråd hjem til smykkerne.

Smykkerne i campingvognen henvender sig primært til kvinder, og derfor har Clara Bruun planer om at lave en herrekollektion. I den anledning har hendes storebror Andreas Bruun bestilt mørke træperler hjem fra Kina.

Knæk Cancer i Hedensted Kommune

  • Juelsminde Knækker Cancer er et lokalt initiativ, der sigter mod at samle en mio. kr. ind til Knæk Cancer 2019.
  • Torsdag 10. oktober kl. 19 vil samtlige entreindtægter til et iværksætterforedrag på Hotel Juelsminde Strand blive doneret til Juelsminde Knækker Cancer, da hotellet lægger omkostningfrie lokaler til. Samme aften vil der også være auktion.
  • På døvehøjskolen Castberggård i Urlev skal der i uge 43 afholdes Knæk Cancer-fest i velgørenhedens tegn med amerikansk lotteri og forskelligt underholdning og bespisning.
  • I uge 42 afholder Juelsminde Run et mindre motionsløb til fordel for Knæk Cancer.
  • Knæk Cancer er oprindeligt et stort årligt indsamlingsshow, som TV 2 og Kræftens Bekæmpelse laver sammen i uge 43.
  • Showet skal samle danskerne i kampen mod kræft og sikre penge til forskning og hjælp til kræftramte.
  • Under Knæk Cancer 2018 blev der indsamlet 141 mio. kr.
Clara Bruuns storebror Andreas Bruun (th.) og mor Tina Uldum Bruun (midten) anskaffer materialerne til smykkerne, såsom træperler fra Kina, låsemekanismer og ståltråd. Foto: Michael Svenningsen
I den kongeblå plastkasse med de mange rum ligger Clara Brunns perler, hvoraf mange tidligere har tilhørt hendes bedstemor. Foto: Michael Svenningsen
12-årige Clara Bruun mistede sin morfar søndag 11. august til kræften, og siden da har hun lavet og solgt øreringe og armbånd, i det hun kalder C.U.B Design, i den gode sags tjeneste. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens

Se alle målene: Rekordmål af Kjær og kanonkugle af Therkildsen knækkede Hobro

Horsens

Efterlyst 22-årig fundet i god behold

Danmark

Kæmpe-slagteri klar til at boykotte Kurt Beier ved dom

Annonce