Annonce
Erhverv

Citychef satser på 'late night' om en måned - ny åbning giver helt nye muligheder

Med de kommende lempelser i corona-restriktionerne satser cityforeningen nu på late night-arrangement i slutningen af april. Arkivfoto: Line Kyed
Med den nye genåbningsplan tror cityforeningen på, den vil kunne holde late night torsdag 29. april. Et argument er, at Bytorv Horsens må åbne, og at byens spisesteder på det tidspunkt må tage imod og betjene kunder udenfor.

Horsens: - Vi forestiller os, at det kan lade sig gøre at holde en late night med musik rundt i gaderne, men det bliver i samme omfang, som vi så i 2020, hvor enkelte musikanter og gøglere bevægede sig rundt i gaderne og skabte stemning uden at stimle for mange sammen.

Sådan lyder ordene fra citychef i Horsens Michael Kongsmark.

Senest har han måttet aflyse late night/by night i slutningen af marts. Men nu er der med de seneste lempelser i restriktionerne kommet nye muligheder for at holde større arrangementer udenfor. Det skal gøre gavn for midtbyens detaillister og kunder, pointerer han i et netop udsendt nyhedsbrev til cityforeningens medlemmer.

I nyhedsbrevet understreger han endvidere til medlemmerne:

- Med den nye genåbningsplan tror vi på, vi kan holde late night torsdag 29. april, som er dagen før store bededag. På det tidspunkt har både centrene - og spisestederne, i hvert fald udendørs, fået lov til at tage imod kunder. Vi må dog understrege, at vi holder skarpt øje med udviklingen i restriktionerne. Der er for eksempel endnu ikke kommet noget ud om, hvordan forsamlingsloftet bliver i de kommende måneder.

Annonce

Mere liv ud fra forsigtighedsprincip

Det er en lettet og positiv citychef, der uddyber sine svar over for Folkebladet. Positiviteten handler blandt andet om Horsens midtby.

- Vi har jo heldigvis en bred gågade og dermed en corona-venlig midtby. Så vi håber og tror, det er os en hjælp, når vi skal skabe noget liv. Det bliver naturligvis fortsat ud fra forsigtighedsprincippet og de lempelser, der nu er i restriktionerne, men jeg tror, det bliver muligt at gennemføre, siger han.

Citychefen nævner i den sammenhæng også byens torveområde:

- Vi skal også have skabt mere liv på Torvet. Derfor arbejder vi lige nu på at få nogle af byens bilforhandlere i spil. Jeg har ikke talt med forhandlerne endnu, men planlægger at kontakte dem for at høre, om de i forbindelse med late night vil være med til at lave en biludstilling på selve Torvet, siger Michael Kongsmark.


Vi har jo heldigvis en bred gågade og dermed en corona-venlig midtby, og vi håber og tror, vi kan skabe noget liv ud fra forsigtighedsprincippet og de lempelser, der nu er i restriktionerne.

Michael Kongsmark
Annonce
Hedensted For abonnenter

Schæferhunden Buller advarede om nattebrand: Få minutter senere stod Christina på gaden med tre-årige Felix i favnen

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Stigende smittetryk bekymrer: Nu bliver Bytorv Horsens coronatest-sted

AC Horsens

Se videoanalyse og kampens højdepunkter: AC Horsens faldt til jorden i bundopgøret

Annonce