Annonce
Horsens

City manager om Tøjeksperten: - Vi skal være ekstra kreative når butikker lukker

Butikslukninger kræver, at man tænker kreativt, og en mulighed kan være at lade firmaer og forretninger uden for Søndergade udstille midlertidigt på gågaden. Arkivfoto: Morten Pape
Det handler om at fylde noget andet ind i de tomme butikslokaler, for det værste er mørke vinduer. Løsningen kan være at invitere firmaer og forretninger uden for gågaden til at udstille på Søndergade, siger Michael Kongsmark,
Annonce

Horsens: Med lukning af Tøjeksperten kommer Søndergade op på tre tomme butikslokaler inden længe.

Hos City Manager Michael Kongsmark, der dagligt bevæger sig op og ned ad Søndergade, er der dog stadig optimisme at spore.

Han arbejder på at fylde de tomme lokaler med aktivitet mellem de faste udlejninger. Og her ser han en mulighed, forklarer han:

- Vi skal være ekstra kreative, når butikker lukker, for det værste er mørke, tomme butiksvinduer. Det duer ikke. Derfor arbejder jeg på at aktivere forretnings-vinduerne, indtil butikkerne bliver lejet ud igen, siger han.

Vi skal være ekstra kreative når butikker lukker, for det værste er mørke, tomme butiksvinduer. Det duer ikke. Derfor arbejder jeg på at aktivere forretnings-vinduerne, indtil butikkerne bliver lejet ud igen.

Michael Kongsmark

Annonce

Som udstilling midlertidigt

Michael Kongsmark vil have fat i de forretninger og firmaer, der ligger uden for gågadeområdet.

Det skal være muligt at bruge de tomme forretningsvinduer til udstilling midlertidigt og som pop up-butikker, indtil lokalerne igen bliver lejet ud, forklarer han.

- Butiksvinduerne skal aktiveres. Måske vil en bilforhandler bruge lokalet til at udstille en bil eller to. Måske handler det om interiør, tøj eller noget helt tredje. Muligheden for at skabe blikfang i et tomt butiksvindue på Søndergade skal være der, siger han.

Han er fortrøstningsfuld, når han sammenligner med andre byer af samme størrelse som Horsens:

- Det kan se meget værre ud med butikslukninger, har jeg erfaret. Så når jeg sammenligner med andre byer, er jeg faktisk ikke nervøs - slet ikke, lyder det fra city manageren.

Ud over Tøjeksperten holder butik Homme Femme Store på Søndergade 37 ophørsudsalg, mens lokalet i nummer 46, hvor Pieces tidligere havde forretning, også stadig er tomt.

Tæller man de tomme forretningslokaler i de tilstødende gader med, er antallet af tomme butiksvinduer oppe på i alt otte styk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted

Sølvtøj stjålet fra dødsbo

Debat

Hvor blev lyrikken af?

Annonce