Annonce
Kultur

City Horsens og teatret fik pladen fuld: 6000 klar til online banko med komikere

Mens Phillip Devantier er relativt uprøvet i banko-sammenhæng, kunne Lasse Rimmer afsløre, at det ikke var første gang, han optrådte i den gren af underholdningsbranchen. Han har lagt stemme til Danske Spils bingospil, fortalte han. Foto: Jakob Hedegaard-Høgh
Både spillere og byens butikker viste overvældende opbakning, da kendte komikere på en helt almindelig torsdag aften rystede posen på Horsens Ny Teater.

Horsens: Der var gabende tomt på stolerækkerne i Horsens Ny Teater torsdag aften, men da komikerne Lasse Rimmer og Phillip Devantier kl. 19 indtog scenen, fik teatret ikke desto mindre pladen fuld.

Et gratis online bankospil, som Horsens Ny Teater havde arrangeret i samarbejde med City Horsens, endte som et for arrangørerne overraskende stort trækplaster. Og kort før de kendte komikere indtog rollen som banko-værter, kunne teaterdirektør Lone Wessel gøre status: Små 6000 havde tilmeldt sig bankohallen i cyberspace og modtaget de spilleplader, der skulle fyldes i aftenens løb.

- Det er fuldstændig overvældende, lød det fra Lone Wessel.

- Jeg tror bare, folk har trængt til noget, der kan opmuntre dem lidt. Og banko er noget, alle kan være med til - det er en familieting. Vi har ikke reklameret ret meget for det, men folk har bare delt det på nettet, sagde hun om den store interesse for en omgang klassisk banko på en helt almindelig torsdag aften.

Annonce

Seks gange så mange som håbet

Da teaterdirektøren fostrede ideen for nogle uger siden, håbede hun på omkring 1000 deltagere, men endte altså med seks gange så mange til showet, der ud over banko bød på en minikoncert med bluesmusikeren Jesper Bjarnesen og band.

Lasse Rimmer og Phillip Devantier trak tal og boltrede sig i banko-slang på scenen, mens teatrets personale backstage sørgede for, at vinderne kom igennem på telefon undervejs i spillet. Foto: Jakob Hedegaard-Høgh

- Det er bare vokset, fra jeg kom ind på kontoret en morgen og sagde, "jeg har fået en skør idé, skal vi ikke spille banko" og så til det her..., sagde hun og konstaterede, at både teatrets personale og City Horsens-medlemmer blandt byens butikker havde været hurtige til at bakke op.


Jeg håber, vi kan bringe noget lys og liv ind i stuerne med det her.

Lone Wessel


Spillerne kunne vinde alt fra smykker til hotelophold, og værdien af præmiepuljen var over 75.000 kroner.

Annonce

Enorm velvillighed

- Der har været en enorm velvillighed. Det gør mig faktisk ret stolt af Horsens, at folk støtter op på den måde. Der er virksomheder, der har ringet ind og spurgt, om de måtte donere præmier, for de synes ganske enkelt, der manglede noget underholdning under corona.

- Jeg håber, vi kan bringe noget lys og liv ind i stuerne med det her, sagde Lone Wessel.

City Horsens-chef Michael Kongsmark fulgte også slagets gang på skærmen. Han spillede ikke selv med. Det måtte han ikke som medarrangør, men gevinsten ved banko-samarbejdet med teatret havde han ikke svært ved at få øje på.

Jesper Bjarnesen og hans band optrådte i pauserne og gav en minikoncert, da spillet var slut. Foto: Jakob Hedegaard-Høgh

- Vi plejer at sige, at vi skal lave noget larm i byen, og vores detailhandlende trængte efterhånden til, at der skete noget igen, så det gav rigtig god mening at gå sammen med teatret om det her.

- Stort set alle butikker, vi har spurgt, har bakket op. Det er blevet større, end vi i vores vildeste fantasi have forestillet os, sagde Michael Kongsmark.

- Jeg tror, vi er den første by herhjemme, der går med sådan et arrangement. Bare det, at der nu sker noget igen, får butikkerne til at være med. Og de har ikke været karrige med gevinsterne, lød det fra citychefen, mens Lasse Rimmer og Phillip Devantier forlystede spillerne med lystig sniksnak, anekdoter og lykønskninger til vinderne efterhånden, som rækkerne blev fyldt.

Det var ikke kun horsensianere, der havde opdaget det gratis bankotilbud på Horsens Ny Teater. Lone Wessel kunne fortælle, at deltagere fra store dele af landet fulgte streamingen af live-showet. Foto: Jakob Hedegaard-Høgh

- Vi spiller pladen fuld. Og det var pladen fuld, sagde Lasse Rimmer.

Lone Wessel og Michael Kongsmark spår, at samarbejdet om banko-spillet næppe bliver sidste gang, teater og handelsliv ryster posen sammen.

- Det kun fantasien, der sætter grænsen, sagde Michael Kongsmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Skuddræbt kvindes kolleger i mindeord: Vi savner hendes hjertevarme, smil, latter og dejlige humor

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce