Annonce
Skanderborg

Cirkus i shitstorm: Trapez føler sig forfulgt

Cirkus Trapez gæster Skanderborg og Ry. Her ses sprechstallmeister Judy Glosted. Foto: Fotograferne i Nibe, Svend Christensen

Danmark yngste cirkus besøger Skanderborg, Odder og Ry kort efter at være hængt ud på Facebook.

SKANDERBORG/RY: Cirkus Trapez, der besøger Skanderborg, Odder og Ry i den kommende tid, har været udsat for en debat på Facebook efter, at cirkusset 26. og 27 april var i Grindsted og Varde, hvor flere besøgende udtrykte bekymring over to hestes sundhedstilstand.

Bekymringen endte med, at Cirkus Trapez blev politianmeldt for vanrøgt af to heste. En sag, som politiet overbragte til Fødevarestyrelsen, som derfor 28. april besøgte cirkusset med embedsdyrlægen. Resultatet blev, at Cirkus Trapez fik påbud om at lade en dyrlæge tilse dyrene.

Efterfølgende valgte Cirkus Trapez at sende to af hestene i vinterkvarteret. Ifølge Isabella Enoch, ejer af cirkusset, var der ifølge Dagbladet Ringkøbing-Skjern tale om to heste, der har haft svært ved at tage på. Den ene, der ikke optræder, angiveligt på grund af alderdom, den anden, som er nyindkøbt, på grund af dårlige mælketænder, som den er blevet opereret for.

Alligevel blussede debatten op på Facebook, og Dyrenes Beskyttelse, Hestens Værn og Fødevarestyrelsen har modtaget talrige bekymrede henvendelser. Ligesom Cirkus Trapez modtog flere trusler.

Annonce

Shitstorm

Cirkus Trapez har sendt en pressemeddelelse ud, hvor de blandt andet skriver:"For god ordens skyld har jeg vedhæftet udtalelse fra dyrlægen i forbindelse med den shitstorm, vi har været havnet i på det sidste, og jeg vil gerne slå en stor tyk fed streg under, at vi passer rigtig godt på vores dyr her i Cirkus Trapez, og at vi føler, der er nogle, der har set sig rigtig sure på os og ikke vil os noget godt."

"Vi ser det som en kedelig tendens, at man via de sociale medier kan opfordre til hetz og politianmeldelse uden at sætte sig ordentlig ind i tingene.

Her er hele holdet bag det unge cirkus samlet - Cirkus Trapez gennemførte sin første turne i 2016. Foto: Fotograferne i Nibe, Svend Christensen

Dyrlæge: Alt er i orden

Det har fået det lille familiecirkus til før besøget i Skanderborg, Odder og Ry at offentliggøre en udtalelse fra dyrlæge Karin Mølbak Jensen fra Rødding, der onsdag 10 maj kom med en vurdering, hvor hun blandt andet skrev:

- Undertegnede dyrlæge har i dag lavet en klinisk undersøgelse af fem frieserheste, som rejser med Cirkus Trapez, og en sjette frieserhest, der er bragt på stald. Der er tale om unge heste på andet år. Undersøgelsen var bestilt af Cirkus Trapez efter anbefaling fra Fødevarestyrelsen på grund af hestenes fodertilstand. Hestene er uden tegn på sygdom, har god ædelyst og er godt socialiseret med normal adfærd. Den ene frieser, der er meget tynd, er bragt til vinterkvarteret og behandlet for tandkapper, som ses i forbindelse med tandskifte hos ungheste, og det er aftalt, at den tilses igen senere i denne uge. - Hestenes fodring er blevet gennemgået med Cirkus Trapez, og ifølge det oplyste, svarer det til normal fodring af unge heste. Det er min opfattelse at de fem ud af seks hestes foderstand ligger inden for normalområdet. Den sjette hest er, som beskrevet oven for under behandling i vinterkvarteret.

Håber på positiv modtagelse

Cirkus Trapez har oplevet, at kritikken har været uberettiget og ubegagelig. Og håber, at dyrlægevurderingen kan skabe ro om situationen og den igangværende turne.

- Derfor har vi valgt at lægge alt frem, siger Louise Rasmussen fra Cirkus Trapez.

Cirkus Trapez var på landevejene for første gang i 2016. Folkene bag Cirkus Trapez er garvede og dedikerede cirkusfolk, der har viet hele deres liv til cirkus, skriver Cirkus trapez i en pressemeddelelse.

Formålet med Cirkus Trapez er, at skabe et lille hyggeligt cirkus henvendt til hele familien, der er dybt forankret i de stolte cirkustraditioner som nostalgi og eventyr.

- Vi glæder os til at besøge Skanderborg, Odder og Ry med vores familievenlige og hyggelige cirkus med dette års forestilling med en masser af oplevelser for hele familien, skriver Cirkus Trapez.

Cirkus Trapez er på cirkuspladsen ved Føla på Birkevej lørdag-søndag 27.-28. maj med forestillinger henholdsvis kl. 15 samt kl. 11 og kl. 15. I Odder ved Parkvej tirsdag 30. maj kl. 18. Samt i Ry ved Kildebjerg onsdag 31. maj kl. 18.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Henriette Zobel er død 

Læserbrev

Sølunds sansehus forfalder: Vi kan simpelthen ikke være dette bekendt

Læserbrev: Da jeg som socialudvalgsformand i 2012 viste dronning Margrethe rundt i Sølunds sansehus, var jeg meget stolt over at kunne vise dronningen Sølunds guldhorn (navnet kommer af, at huset form er som et guldhorn) I dette hus kunne Sølunds beboere, som har betalt huset, få en oplevelse, hvor sanserne kom i brug. En døvstum beboer kunne liggende i en vandseng opleve rytmen i kroppen via vandsengen. Et andet rum kunne via mange skærme vise oplevelsen, når man sejlede på Gudenåen og Ry-/Silkeborg-søerne. Det rum kunne via kontakter omdannes til et kirkerum, og der kunne afholdes gudstjeneste. Kirkerummet blev i øvrigt indviet af daværende biskop Kjeld Holm. Lige udenfor sansehuset var der en mindemur, hvor beboerne kunne sætte lys, når sorgen over en afdød ven eller et familiemedlem skulle bearbejdes. Husets sansehave blev til virkelighed ved, at Hedeselskabet og fhv. borgmester Aleksander Aagaard donerede et anseeligt beløb. Alt sammen noget, Sølund og Skanderborg Kommune med rette kunne være stolte over at kunne tilbyde Sølunds beboere. Beboere, for hvem det ellers kunne være sparsomt med oplevelser. Og da jeg forleden gik tur i området og lagde ruten forbi Sansehuset, var der at se kun minderne tilbage. Jeg fik det rigtigt dårligt. Huset ser forladt ud. Haven er groet sammen. Mindemuren ligner ikke en mur, der er værd at mindes. Murstykker er faldet ned, så vand og dermed frost rigtig kan få fat. Da den nye børnehave med adresse på Sølund skulle vedtages, bragte jeg sansehsuet i forslag, hvilket jeg aldrig skulle have gjort, og det var endda før, at "kloge kvadratmeter" havde fundet sit indtog i Skanderborg Kommunes ordbog. Jeg ved godt, at der er mange gode undskyldninger for, hvorfor man ikke lige kan gøre dette og hint, men alligevel kan vi simpelthen ikke være dette bekendt. Dette er værdier, bygget omkring 2010, som blot får lov at forfalde. Vi bruger masser af penge på at bygge masser af mursten, mens andet forfalder. Kan det virkeligt være rigtigt, kære borgmester og byråd?

Annonce