Annonce
112

Cigaret antændte terrassebrædder: - Det kunne være gået meget galt

Sydøstjyllands Brandvæsen rykkede onsdag eftermiddag kort efter klokken 17 ud til en brand ved Erhvervsakademi Dania i Hedensted. En glød eller et cigaretskod havde antændt terassebrædder tæt på bygningen. Foto: Aqqaluk Petersen/Sydøstjyllands Brandvæsen
En opmærksom kok opdagede røgudvikling ved Erhvervsakademi Dania i Hedensted og ringede 112. Brandvæsnet kom ud til terrassebrædder i brand og fik slukket ilden, inden den kunne få fat i bygningen.
Annonce

Hedensted: En kok var eneste mand tilbage på Erhvervsakademi Dania på Spettrupvej i Hedensted onsdag eftermiddag, og man må sige, at det var heldigt, at han ikke også var gået hjem. Han opdagede nemlig, at der trængte røg ind i bygningen, og så ringede han 112.

Klokken 17.02 indløb alarmen hos Sydøstjyllands Brandvæsen, der rykkede ud til stedet. De blev mødt af et hjørne af en terrasse, hvor der var gået ild i nogle brædder ved siden af en spand med sand til cigaretskodder.

- Enten er der blevet tabt en glød eller også er det et cigaretskod, der er landet nede mellem terassebrædderne, og så har det antændt dem, og derefter er spanden smeltet, og der er desuden kommet røg ind i selve bygningen, fortæller indsatsleder Aqqaluk Petersen.

Det lyder måske ikke som noget i den voldsomme ende, men ifølge indsatslederen kunne ilden nemt have spredt sig.

- Det kunne have gået meget galt, for ilden kunne nemt vandre gennem facaden og videre ind i bygningen, siger han.

Der er ikke langt fra de afbrændte terassebrædder og hen til bygningen. Ifølge indsatsleder Aqqaluk Petersen skulle der ikke meget til, før ilden kunne få fat i isolering eller lægter bag facaden, og det ville have været meget alvorligt. Foto: Aqqaluk Petersen/Sydøstjyllands Brandvæsen
Annonce

Kan ligge og ulme

Aqqaluk Petersen placerer branden i samme kategori som den i Korning natten til søndag, hvor et hønsehus med 10 høns i brændte ned, efter ejeren om eftermiddagen havde været i gang med ukrudtsbrænderen, og derefter havde ilden lagt og ulmet.

- Der gik mange timer, men pludselig var der en kombination af luft og brændsel, der kunne starte branden. Man skal altid være påpasselig, for sådan en type brand kan opstå året rundt, hvis for eksempel aske, skodder eller en ukrudtsbrænder efterlader gløder, siger indsatslederen.

Kort efter klokken 18 kunne de forlade adressen i Hedensted og overlade stedet til skadeservice, der skal kigge på den røgudvikling, der trængte ind i bygningen. Sydøstjyllands Brandvæsen har dog ventileret ud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Forstå kravet om mundbind i Horsens: Hvor skal man have dem på? Hvem kan slippe for dem? Må man bruge et af stof?

Hedensted

Skoleleder: Der er brug for bedre corona-kommunikation til tosprogede familier

Odder

Odder er ikke længere grå: Første coronatilfælde registreret

Annonce