Annonce
Horsens

Christina Roslyng: Et kapløb at få Horsens på landkortet

Over de næste fire år er Christina Roslyng tilknyttet de lokale eliteidrætsklubber. Her skal hun blandt andet hjælpe trænere til at blive endnu mere bevidste om egen adfærd og klæde lærere og forældre på til, hvordan man hjælper unge på vej mod en balanceret sportskarriere. Arkivfoto: Morten Pape
Tidligere elitehåndboldspiller og OL-vinder Christina Roslyng skal i rollen som sportspsykologisk konsulent være med til at styrke de lokale talenter til et professionelt sportsliv.

Horsens: Når man har spillet 99 landskampe på det danske kvindelandshold i håndbold og har været med til at vinde OL-guld, ved man, hvad det mentale betyder for ens præstationer.

Blandt andet ud fra den baggrund skal Christina Roslyng over de næste fire år arbejde tæt sammen med de lokale eliteklubber i Horsens om at styrke talenter og miljøet omkring dem med fokus på sportspsykologi.

Det sker i rollen som sportspsykologisk konsulent ved Horsens Kommune og på baggrund af, at Insero Horsens har bevilget et beløb af "betydelig størrelse" for at styrke eliteidrætsudøverne på det mentale plan.

- Det handler jo om at være med i det her kapløb om at få Horsens på landkortet og fastholde Horsens på landkortet med de mange talentudviklingsmiljøer, der rent faktisk er i området, siger Christina Roslyng i en pressemeddelelse fra Insero Horsens.

- Hvis vi skal være med til at udvikle de unge talenter, så skal vi klæde dem på rent mentalt til at kunne håndtere de udfordringer, som de jo fuldstændig naturligt løber ind i, når de er en del af et præstationsmiljø, lyder det fra den tidligere topspiller.

Horsens Badminton Klub er et af de steder, hvor talenterne skal nyde godt af bevillingen fra Insero Horsens. Foto: Charlotte Adsbøl

Fokus på det hele menneske

Christina Roslyng har fokus på at inddrage både forældre, lærere og trænere i sit arbejde med sportstalenterne.

- Vi ved, at miljøet har stor indflydelse på, hvordan man udvikler sit potentiale. Med denne indsats sætter vi fokus på det hele menneske, så vi får nogle topatleter, som faktisk kan kombinere interessen for sport med uddannelse og ungdomsliv, siger hun.

Annonce

Blive bedre i modgang

Sportspsykologien skal blandt andet inddrages mere i Horsens Badminton Klub, hvor man ser frem til at kunne udvikle spillerne ved at sætte fokus på mental træning.

Ungdomsformand Christian Jakobsen mener, der er et kæmpe uudnyttet potentiale.

- Med en stærkere mental bevidsthed tror vi på, at vi kan gøre talenterne endnu bedre til at håndtere modgang. Både i den enkelte kamp, men også over længere perioder i for eksempel skadessituationer, siger han i pressemeddelelsen fra Insero Horsens.

Annonce
Horsens For abonnenter

Gittes varmeregning er steget med over 150 procent: Vores økonomi er en lille smule stram lige nu...

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Han har tjent sin første løn i ni år: At have et job betyder mere end penge

Horsens For abonnenter

Peter Sørensen sår tvivl om parkeringshus ved banegården efter skrotning af plan for godsbaneareal - Martin Ravn er helt tryg

Ikast-Brande

Fodboldklub er plaget af "corona-hærværk", roderi og flaskeknusning

Hedensted For abonnenter

73-årige Oda bor alene, men skifter de grønne skraldeposer dagligt: De lugter og går i stykker, hvis de bliver fyldt

For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

AC Horsens For abonnenter

Prisen på AC Horsens' guldklump stiger: Flotte landskampe kan være millioner værd - her er sportschefens planer og overvejelser

Horsens

Kroen kan købes for 1,5 mio. kr., men ApS jonglerer med flere muligheder

Odder

Rema-direktør er ude med hård kritik: - Jeg har aldrig mødt en så utroværdig og uvederhæftig person som ham

Danskere advares - situation i Ukraine kan ændres hurtigt

Odder

Overså bremsende bil: To personer kørt på skadestuen efter uheld

Kultur For abonnenter

Fra hippie-miljø i Aarhus til sognepræst i Hedensted

Brædstrup

De ældre skal i bevægelse: Nu kommer der gode gåstier i skoven

Annonce