Annonce
Odder

Christina anede ikke, hun var gravid - syv uger efter kom Izabella

Christina Månsson med Izabella, som blev født i september 2019 og siden har været familiens midtpunkt. Foto: Carina Mayner
Christina Månsson og Jesper Lambæk havde indstillet sig på et liv med fokus på hundetræning, da Christina fik mavesmerter og skulle have scannet sin mave. Den gemte på en dejlig velvoksen overraskelse, som i dag stolper rundt i familiens hus ved Højby.

Højby: Der blev vendt op og ned på Christina Månssons liv, da hun i juli 2019 blev lagt i en scanner på Aarhus Universitetshospital, fordi hun havde ondt i maven. Scanningen viste nemlig, at den åleslanke og toptrænede kvinde var gravid i syvende måned.

Resultatet møder man i dag i huset på Lemmestrupvej, hvor den godt to-årige Izabella stavrer rundt sammen med familiens fire hunde: de tre rottweilere Bax, Juna, Ecco og den belgiske hyrdehund Zitta.

For en person uden kendskab til hunde kan det se farligt ud, men mor Christina forsikrer, at hundene elsker Izabella lige så meget, som hun tydeligvis nyder deres selskab. Faktisk placerede de sig rundt om den lille pige, da hun som nyfødt lå på sofaen - for at beskytte hende.

Annonce

I dag er Izabella steget i rangordenen, forstået på den måde, at hundene godt kan få et dask, hvis de bliver lidt for vilde.

Izabella med to af familiens rottweilere, som har været en del af den lille piges liv, siden hun blev født. Derfor tager hun heller ikke særlig notits af de store hunde. De er der bare. Foto: Carina Mayner

- De elsker hinanden helt vildt. Det eneste, jeg er nervøs for, er, hvis hundene logrer så meget med deres haler, at de rammer hende. Det kan give et slag - så selvfølgelig holder vi øje, siger Christina Månsson.

Havde afskrevet børn

Hverken Christina eller Jesper havde forudset, at der skulle komme en lille tobenet dame ud af deres forhold, da de i 2016 fandt sammen og kort efter også boede under samme tag.

Jesper Lambæk havde i forvejen teenagesønnen Silas, og Christina Månsson havde for år tilbage været behandlet for livmoderhalskræft og fået at vide, at det kunne blive vanskeligt at få børn. Da hun også har nedsat lungefunktion på grund af en meget sensitiv astma, havde parret besluttet, at de ikke ville sætte børn i verden. For en sikkerheds skyld brugte de derfor prævention.

Ønsket om et barn var nu heller ikke påtrængende, idet de både havde Jespers søn Silas, der bor hos dem halvdelen af tiden - og en stor fælles passion for hunde. Det være sig både træning af hunde og fremstilling af liner og halsbånd. Varerne solgte de fra deres butik K9-line Nordisk Hundeudstyr og Foder, som lå i Odder indtil sommeren 2021, da de flyttede butikken hjem til Højby.

- Vi fandt jo netop sammen på grund af vores kærlighed til hunde. Så nej, vi skulle ikke have børn, fortæller Christina Månsson, der ud over at passe butikken derhjemme også arbejder som SOSU-assistent - når hun altså ikke tager vagter i Jysk Vagt- og Hundetjeneste. De mange pokaler i stuen vidner om, at Jesper Lambæk er mindst lige så optaget af hunde som hende.

Annonce

Havde flad mave

Da parret brugte prævention, var forbavselsen også stor, da der dengang i sommeren 2019 pludselig stod en fødselslæge ved siden af Christina Månssons meget flade mave og scanneren på Universitetshospitalet i Skejby. På det tidspunkt brugte hun størrelse 36 i bukser.

Jeg fik et chok og ringede hurtigt til Jesper, som blev lige så overrasket. Men så var den egentlig heller ikke længere. Skulle vi have et barn, så klarer vi nok også det, tænkte jeg.

Christina Månsson

- Du er gravid i 24. uge, lød beskeden, der efter videre undersøgelser blev ændret til, at babyen i hendes mave nok nærmere havde holdt sig skjult i 29 uger.

- Jeg fik et chok og ringede hurtigt til Jesper, som blev lige så overrasket. Men så var den egentlig heller ikke længere. Skulle vi have et barn, så klarer vi nok også det, tænkte vi. Vi har jo før haft ni hvalpe på én gang, fortæller Christina, der betegner sig selv som en drengepige, hvilket i hendes termologi er en kvinde, der ikke snakker så meget - men handler. Af samme grund var hun i resten af graviditeten "ret glad" for, at der ikke var tid til babyshower og deslige.

- Det meste udstyr købte vi på Den Blå Avis, og så begyndte jeg ellers at læse om babyer. Specielt Cana Buttenschøns bøger "40 uger inden" og "40 uger efter" blev høvlet igennem, fortæller hun.

Selve fødslen foregik på grund af Christinas lungelidelse ved kejsersnit 6. september 2019. Da den i dag 34-årige mor har svært ved at se sit eget blod, husker hun ikke detaljerne omkring Izabellas ankomst - kun at Jesper var omkring hende hele tiden.

Jesper Lambæk skal nærmest blot kigge på de store hunde, så lystrer de. Lille Izabella går mere sine egne veje - nysgerrig på livet på Lemmestrupvej. Foto: Carina Mayner

- Faktisk gik det nok først rigtig op for mig, at jeg var blevet mor, da Izabella lå i krybben ved siden af min seng. Og siden har jeg været helt solgt, siger hun.

Annonce

Verden dejligste smutter

På spørgsmålet om, hvorvidt parret skal have flere børn, lyder svaret prompte nej. Det har de absolut ingen planer om, selv om Izabella har givet dem så meget nyt indhold i i tilværelsen.

- For det første skal jeg passe på mit helbred, så vi må hellere lade være. Dernæst føler vi nok begge, at vi med Silas, hundene og nu Izabella har fået fuldendt vores tilværelse på en ubeskrivelig dejlig måde. Eller sagt på en anden måde: Izabella er verdens dejligste smutter, siger Christina.

Annonce
Kultur For abonnenter

Kom med backstage hos Horsens-bandet Bænch på Wall of Sound: 'En for alle, og alle for Brille!'

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Video: Horsens rykker sammen i bussen igen, siger lettet festivalleder

Horsens For abonnenter

- Det er et mareridt at komme hjem efter kl. 16: Nu er område med 1837 beboere i spil til betalingsparkering

Brædstrup

Løbeklub jubler over rekordløb til Den Genfundne Bro: Det er vores største succes nogensinde

Navne

Peter Frandsen fylder 100 år: Kom først på plejehjem for to måneder siden

Mens ledigheden nærmer sig bundrekord, kan Agnetha ikke skaffe faglærte medarbejdere: - Nu er vi ude i alle muligheder for at finde folk

Horsens

Kommunen vil ikke være lyseslukker: Gadebelysning om natten bevares, da der ikke er penge at spare ved at slukke den

Hedensted For abonnenter

Politi og kommune vil ikke kommentere på forældrekritik i kølvandet på overgrebs-sag: - Men generelt informerer vi hinanden

Horsens

Psykisk sårbare kæmper mod spareforslag, der vil ramme deres værested i Tordenskjoldsgade

Erhverv

Angelika siger farvel til sin blomsterbutik - kroppen trænger til en pause

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Brædstrup

Mor til teenagere og byrådsmedlem vil hjælpe unge med at skabe mere tryghed i nattelivet

I øvrigt mener jeg For abonnenter

Krigen er rykket tættere på: Freden skal dagligt vindes og er værd at kæmpe for

AC Horsens

Fyrtårn i forsvaret har vokseværk: Kiilerich peger på denne styrke som årsag til de gode præstationer

Annonce