Annonce
Navne

Christian fra Hedensted: Jeg vil i Formel 1 inden 2022

19 årige Christian Lundgaard fra Hedensted har allerede haft stor succes i motorsportsverdenen, og nu drømmer han om at skaffe sig et fast sæde i Formel 1. Foto: Christianlundgaard.com
Christian Lundgaard fra Hedensted kører til daglig for holdet ART Grand Prix i Formel 2-serien. Det 19-årige stortalent er spået en stor fremtid inden for motorsporten.
Annonce

Sportstalent: 19-årige Christian Lundgaard fra Hedensted har de seneste år gjort sig yderst godt bemærket på den internationale motorsportsscene. Han har i denne sæson vundet to Formel 2-løb, og ligger lige nu nummer fire i den samlede stilling.


- Det hele er gået så stærkt, jeg har ikke haft tid til at sætte mig ned og kigge tilbage på, hvad jeg har opnået i forhold til, hvad jeg havde forventet

Christian Lundgaard


Christian rejser til dagligt rundt i verden med Formel 2-feltet, så han nyder at vende hjem til Hedensted, frem for de travle storbyer.

Når man er født ind i en motorsportsfamilie som Christian Lundgaard, ligger der en meget klar vej for en.

- Jeg var seks år, første gang jeg kørte en gokart. Det var en kammerats sammen med min storebror Daniel på parkeringspladsen foran det gamle legeland i Vejle. Det lå ligesom i kortene, det med at jeg skulle køre gokart, især på grund af min far, der kørte rally og senere banesport. Der har aldrig været noget tidspunkt, hvor der har været tvivl om, at det var det, jeg skulle.

Annonce

Bruge sin fars kontakter

- Jeg måtte først begynde at køre løb, da jeg fyldte otte. Derfor var der inden det, nogle dage efter træning hvor jeg fik specialtilladelse til at køre. Efter jeg officielt fik lov at køre, er det bare gået fremad, siger Christian Lundgaard.

Gokart er bestemt ikke en billig sport, derfor var det ikke altid nemt, slet ikke med en far, der kører racerløb og to sønner der kører gokart.

- Det var dyrt at køre gokart, men ikke så dyrt som i dag. Min far havde desuden nogle kontakter inden for motorsport, det hjalp os en del. Men på et tidspunkt begyndte det at blive rigtig dyrt, og min far stoppede selv med at køre, da han ikke havde lysten længere. Efter det blev der meget fokus på mig og Daniel. Vi begyndte at køre internationalt, hvilket selvfølgelig kun gjorde det dyrere. Men indtil videre har det været det hele værd.

Annonce

På vej mod Formel 1

Christian Lundgaard er nu en del af Reanults junior-program, som skal levere kørere til mærkets Formel 1-hold, der næste år skifter navn til Alpine F1 Team.

Christian Lundgaard under sin Formel 1-test i Ungarn 2019. Foto: Jan Kaiser

- I 2016 blev jeg scoutet af en fra Reanult. Vi fik sat en test op med Reanult og Formel 4-holdet MP Motorsport. Det gik godt, og jeg kom hjem med en god manager, og blev en del af Reanult's akademi.

Efter det bevægede Christian sig op igennem formel-klasserne.

I dag kører Christian Lundgaard for ART Grand Prix i formel 2-serien. Men en fremtid i Formel 1 er ikke langt væk.

- Jeg vil i Formel 1 inden for de næste to år. Jeg ved ikke, om det bliver næste år, og jeg fokuserer ikke så meget på det. Jeg har selvfølgelig en tanke i baghovedet om, hvad fremtiden kan bringe og ikke bringe. Det jeg har i gang nu og her definerer fremtiden. Jeg mangler stadig point til en superlicens, som jeg skal bruge for at køre Formel 1. For at få superlicensen skal jeg slutte i top-fire i mesterskabet, så hvis ikke jeg gør det, er chancen for at køre Formel 1 næste år væk. Det handler meget om timing, performance og lidt held. Jeg skal præstere, og der skal være en åbning hos et Formel 1-hold, opsummerer Christian Lundgaard.

- Min store drøm er at blive Formel 1 kører. Der er tyve kørere, der får lov at køre Formel 1, og så er spørgsmålet hvor længe man får lov til det. Der er fem danskere, der har kørt Formel 1, så at opnå det er én ting, men at vinde det, er en helt anden.

Annonce

Christian er kommet langt fra gokarten

Christian Lundgaard er i år blevet en del mere kendt efter sine sejre i Formel 2 og sine præstationer i forårets virtuelle Formel-serie, der blev fulgt af over en million mennesker. På trods af det har han ikke ladet sig forblænde af succesen.

Christian har ikke ladet sin hidtidige succes stige sig til hovedet. Foto: Christianlundgaard.com

- Jeg havde en samtale med min træner Dennis tidligere i år, hvor jeg sagde til ham, at det er lidt sjovt at tænke på, at dengang jeg kørte gokart, var min drøm bare at komme i racerbiler og komme ud at køre internationalt. Nu har jeg vundet to Formel 2-løb, og har kørt i en Formel 1-bil. Når jeg tænker tilbage, havde jeg aldrig troet, at jeg skulle komme så langt. Selvfølgelig drømte jeg om at komme så langt som muligt, og måske kunne leve af det. Det er alligevel lidt vildt, at jeg er kommet så langt.

I Formel 2 er Lundgaard den næstbedst placerede rookie, kun to point bag Yuki Tsunoda, der ligger nummer tre i den samlede stilling. Derudover er Christian Lundgaard hele 107 point foran sin holdkammerat Marcus Armstrong på 14 pladsen.

Lundgaard og resten af Formel to feltet skal kæmpe om de sidste point i sæsonen, over to weekender på Sakhir banen i Bahrain fra 27. til 29. november og fra 4. til 6. december.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Onsdagens coronatal: Næsten alle kommuner har bekymrende smittetal - Horsens med få nye tilfælde

Annonce