Annonce
Erhverv

Chokoladen slår skjorterne: 5000 har besøgt byens nyeste 'butik' den første uge

Frellsen pakker mange kasser med flødeboller i disse dage, da de har fået del i lageret fra de butikker, der har lukket ned grundet placeringer i butikscentre. Foto: Søren E. Alwan
Når både kunder og butikker er glade, så er vielskerhorsens.dk en succes, lyder det fra citymanageren. Den første uge har budt på mange bestillinger hos Frellsen og knap så mange hos Hansen/Nissen, men begge er tilfredse med konceptet.

Horsens: 18 timer tog det fra idé til lancering, og så havde horsensianerne en ny måde at shoppe på i byens butikker.

På hjemmesiden vielskerhorsens.dk lægger butikkerne op til fem tilbud ud hver, som man så kan bestille. Butikkerne modtager selv bestillingerne, og man klarer betalingen ved dem og får sin vare bragt ud til døren, hvis man bor i Horsens Kommune.

Status i onsdags - en uge efter lanceringen - var, at hjemmesiden havde haft næsten 5000 besøg, og det var blevet til 150 bestillinger til de 17 butikker, der på det tidspunkt var med i ordningen.

En rigtig god start, lyder det fra citymanager Michael Kongsmark:

- Vi startede det op uden at have nogen anelse om, hvor vi ville havne henne, så ud fra det er det en succes. Vi møder kun glade mennesker, når vi er ude at aflevere varerne, og butikkerne har vi kun hørt positive tilbagemeldinger fra. Kan vi glæde begge ender, så er vi nået i mål, siger han.

Sådan fungerer det

vielskerhorsens.dk kan alle butikker i Horsens tilmelde sig og lægge fem tilbud op på produkter.

Når man går ind på hjemmesiden bliver man altså mødt af op til fem tilbud fra hver af de tilmeldte butikker. Man finder de tilbud, man ønsker, og trykker på bestil.

Derefter skal man udfylde sine oplysninger, og man vil modtage en bekræftelse fra butikken og et nummer, man kan betale på via Mobilepay.

Når betalingen er gennemført, bliver bestillingen pakket og leveret gratis, hvis man bor i Horsens Kommune. Bestiller man inden klokken 12, kan man få leveret samme dag.

Nederst på hjemmesiden kan man finde svar på ofte stillede spørgsmål, hvis der er noget, man er i tvivl om. Ellers kan man kontakte CityHorsens eller den butik, man ønsker at bestille fra.

City Horsens bag rattet

Butikkerne skal som udgangspunkt selv køre varerne ud, men City Horsens hjælper gerne til. Det har primært været ture inden for Horsens-byskiltet, men Michael Kongsmark har heller ikke noget mod de længere ture.

- Jeg har været i Hornborg og på den anden side af Brædstrup, og så har vi fået en forespørgsel fra Endelave. Selv om den i Hornborg er uden for Horsens Kommune, så finder vi jo ud af det. Hende fra Endelave har ikke bestilt endnu, men hun vil gerne støtte op om konceptet, og jeg tænker, vi kan finde ud af noget med at aflevere den til Endelavefærgens besætning, og så tager de den med derover, siger Michael Kongsmark.

Annonce

Forkælelse i påsken

Frellsen er en af de butikker, der har gjort brug af City Horsens' chaufførhjælp. Butikken er nemlig stadig åben - med de forholdsregler, der nu engang gælder - og de ansatte har travlt med at passe den, pakke leveringer og køre ud til firmaer, som bestiller påskegaver til de ansatte.

Derfor er det ikke altid, de selv har mulighed for at køre bestillingerne fra vielskerhorsens.dk ud - dem får de nemlig en god håndfuld af hver eneste dag.

- Vi har for eksempel mange, der bestiller til andre. Det kan være til mormor og morfar eller farmor og farfar, der skal forkæles lidt her i påsken, selv om de må blive indendøre. Der er også firmaer, som bruger det, og vi havde ikke troet, at vi skulle få så travlt, siger butikschef Ellen Jørgensen.

Citymanager Michael Kongsmark hjælper butikkerne med at få kørt varerne ud. Arkivfoto: Morten Pape
Annonce

Alle butikker kan være med

Vielskerhorsens.dk er lynhurtigt komme op at stå som en slags nødløsning under coronakrisen, men der er bestemt en mulighed for, at hjemmesiden fortsætter længere tid end virussmitten.

- Når vi kommer om på den anden side, vil vi diskutere, om vi skal fortsætte. Er butikkerne glade for konceptet, vil det være oplagt. Men vi skal have kigget på, om det kan fortsætte i samme form som nu, eller om der for eksempel skal kobles et transportfirma på, siger Michael Kongsmark.

Det er også noget, som firmaet bag hjemmesiden, Mejlkjær Husted & Partners, kigger på, oplyser city manageren.

Frellsen er en af de butikker, der er med i vielskerhorsens.dk, og de får hver dag en god håndfuld bestillinger derigennem. Foto: Søren E. Alwan
Annonce

Glad for ideen

Selv om bestillingerne ikke er væltet ind hos Hansen/Nissen, er man med på ideen om at fortsætte konceptet efterfølgende:

- Det er sikkert godt noget, vi kan bruge i fremtiden. Der kommer så mange ideer hele tiden, så hvorfor skulle den her ikke også kunne bruges, siger Martin le Fevre.

For butikschefen i Frellsen er det ikke en nødvendighed for forretningen, at de er med i vielskerhorsens.dk, men hun er alligevel glad for muligheden.

- Det er en god løsning til dem, der ikke kan eller ikke vil komme ud i de her dage. De skal jo ikke straffes, så vi er glade for, at vi også kan levere til dem, siger Ellen Jørgensen.

Alle butikker i Horsens kan oprette sig på vielskerhorsens.dk. Selv om CityHorsens står bag, har cityforeningen valgt, at man ikke behøver at være medlem af dem for at blive en del af konceptet.

Hansen/Nissen har stadig kunder i butikken, men væsentlig færre end normalt, og det var kun i starten, de kunne mærke en effekt af vielskerhorsens.dk. Arkivfoto: Morten Pape
Annonce

Enkelte bestillinger i starten

Mens der dagligt bliver pakket bestillinger af chokolade og flødeboller hos Frellsen, er det mere begrænset, hvor meget vielskerhorsens.dk har givet tøjbutikken Hansen/Nissen at lave.

- Vi har haft nogle enkelte bestillinger de første dage, hvor der var særlig interesse for hjemmesiden. Der var også nogle, der ringede ind og bestilte, fordi de havde set vores tilbud og skulle have noget vejledning, siger indehaver Martin le Fevre.

Og her er der netop en forskel mellem at bestille chokolade og tøj via hjemmesiden. Selv om de fleste nok ikke vil have noget imod at skulle prøve chokoladen, før de bestiller den, er det ikke nødvendigt på samme måde, som det er ved tøjkøb.

- Vi har for eksempel lagt et tilbud på nogle Signal-T-shirts ind på hjemmesiden, og kender man sin størrelse på dem, så er det jo nemt at bestille. Hvis man er i tvivl, kan man selvfølgelig ringe ind og blive vejledt, og vi bytter også, hvis det er - men det kræver jo, at vedkommende kommer ind i butikken, siger Martin le Fevre.

Bestillingerne fra vielskerhorsens.dk leveres ud til alle borgere i Horsens Kommune. Foto: Søren E. Alwan
Annonce

Carlos kunne knap kende forskel på røde og grønne æbler, da han kom til Danmark: Men nu har sporskiftet båret frugt

Hedensted For abonnenter

For lidt plads i spandene og mangel på information frustrerer borgerne - men der er også ros til den nye affaldsordning

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Fødselsdagsfest i fangernes gamle fort: Se hvad Fængslet har skabt gennem 10 år

Erhverv For abonnenter

HAI skaffer nye kunder midt i krisen: - Det er helt surrealistisk for at sige det mildt

Erhverv

Ny administrerende direktør i spidsen for M+ Ejendomme, som har rod i Michael A. Mortensens første selskab

HH Elite For abonnenter

HH Elites storskytte om svært første halvår i klubben: Derfor har sigtekornet været under niveau - sådan vil hun indstille det til den kommende sæson

Skandalesag breder sig igen: Fire ud af fem regioner vil nu undersøge, om fejl har kostet patienter benene

Horsens

Slut med dankort og pantkort: Nu skal du bruge en app for at komme af med dine tomme flasker og dåser på pantstation

Erhverv For abonnenter

Råvarepriser driller betonfirma, succes med pulsure og tilbagegang i lokalbrugser: Her er 19 lokale regnskaber

Brædstrup

Varmekunder kan tjene på varmecheck: Det er lovsjask af værste skuffe, mener formand for varmeværk

Odder

Efter fire mislykkede graviditeter: Nu lever Nicolai og Jannie af legetøj

Holger og konen sagde nej til unionen og gik fra hinanden - nu siger han ja til at forlade sit eget forbehold

Horsens

Skrev historie: Horsensianer tog første danske VM-medalje i 20 år

Østjylland For abonnenter

Ny chok-sag om overgreb mod patienter: Læge i Aarhus kræves fængslet for seksuelle krænkelser af kvinder

Hedensted

Brand i etageejendom: Alle beboerne blev evakueret

Annonce