Annonce
Odder

Cheferne sendt væk: I denne uge bestemmer eleverne i Lidl

Camilla Ribberholt har sin daglige gang i Lidl i Horsens, men i øjeblikket kan man møde hende og 13 andre elever i butikken i Odder, som de har overtaget i denne uge. Foto: Mathias Mundbjerg
Intet af det sædvanlige personale er til stede i Lidl i Odder i øjeblikket. I stedet varetages butikken af en flok af kædens elever, der nærmer sig afslutningen på deres uddannelse.

Odder: Ved første øjekast er det en helt normal uge i Lidl i Odder. Altså hvis man lige ser bort fra den ekstra travlhed, som corona medfører. Kunderne trisser rundt og finder deres vare, mens personalet rydder op, fylder op og hjælper med at finde en vare, når der er brug for det.

Eller sådan kan det i hvert fald se ud. Men faktisk er der slet ikke noget af det sædvanlige personale i butikken. I stedet bestyres den fra tirsdag til lørdag af 14 af Lidls unge butikselever.

Butikkens normale personale er enten på kursus eller hjælper til i andre butikker, og i stedet er nogle af eleverne udnævnt til butikschef og souschef.

- Ingen af os har været her før. Men jeg synes allerede, vi har fået godt styr på, hvem der gør hvad, og hvad vi skal i gang med, siger Camilla Ribberholt, da avisen er et smut forbi butikken.

Det er 10. år i træk, at Lidls elever i deres ottende og sidste skolemodul overtager en butik. Overtagelsen sker uden forbehold, og projektet hedder ganske passende "Vi styrer butikken".

- Vi står selv for økonomi og bestillinger, og vi har også selv lavet tilbudsavisen. Det er ret vildt at få lov til at styre det hele selv, siger Camilla Ribberholt, som til daglig er elev i en af Lidls butikker i Horsens.

Pernille Holmkvist er til daglig elev i Aalborg, men i denne uge hjælper hun med at styre butikken i Odder. Foto: Inge Lynggaard Hansen / Lidl

En god oplevelse

Uddannelseschef Thomas Mogensen er som den eneste til stede i butikken sammen med eleverne i løbet af ugen. Han har det overordnede ansvar for elevernes uddannelse og skal sikre, at de får det faglige udbytte af projektet, som de har brug for.

- Så det er ikke, fordi jeg skal stå og kigge dem over skulderen. Jeg er her mere som sparring end som overvågning, forklarer han.

Han har fuld tillid til, at eleverne styrer butikken tilfredsstillende.

- Det plejer at være en god oplevelse, når vi kører projektet, og eleverne er rigtig godt inde i tingene. Men selvfølgelig er det spændende at give slip og sætte dem fri, når de har været vant til at have en lærermester, der definerede rigtigt og forkert, siger Thomas Mogensen.

Annonce

Tænker ikke over det

Har kunderne så opdaget forandringen?

- Da jeg sad ved kassen var der faktisk en mand, der spurgte, om der ikke var kommet en hel del nyt personale, siger Camilla Ribberholt med et grin.

Under avisens besøg er en af de handlende Helle Holck. Hun spørger kort en af eleverne i butikken, om han vil hjælpe hende med at finde ud af, hvad porrerne koster.

Efterfølgende konfronteres hun af avisen.

- Er der ikke altid så mange unge herinde, spørger hun og uddyber, at hun ikke har tænkt over, at der er ekstra mange i dag.

- Jeg tænkte slet ikke lige over, at han kunne være elev, siger Helle Holck med henvisning til den elev, som hun fik hjælp af.

Foreløbig ser denne uges usædvanlige personale altså ud til at gøre en glimrende figur.

I løbet af ugen bliver det måske lidt tydeligere, at det ikke er en helt almindelig uge. Lidl-eleverne har nemlig udviklet en række aktiviteter, som kunderne kan nyde godt af.

Blandt andet kan børn tegne tegninger til butikken, ligesom der bliver en særlig børnekasse, hvor børnene kan komme med bag kassen og scanne indkøbene. Der vil en af dagene også være en food truck.

- Vi har virkelig lavet meget research, inden vi overtog butikken, så inden selve ugen har vi brugt en del til på at forberede os, siger Camilla Ribberholt. Foto: Inge Lynggaard Hansen / Lidl
Annonce
Horsens For abonnenter

Mand fik hugget lillefingeren af: 27-årig skal fem år i fængsel for øksevold

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Problemer med aflevering af freetrailerne på Smedetorv fortsætter: Nu tager Ikea konsekvensen

Hedensted For abonnenter

77-årige 'Polle' er landets ældste seriehåndboldspiller og spiller hver kamp: - Selv modstandernes fans jubler, når jeg scorer

Sport

Vanvittig buzzer beater sikrede Horsens IC-sejr i allersidste sekund: Derfor er der pres på, hvis holdet skal nå at spille sig tilbage i medaljestriden

Horsens

Priserne stiger fortsat - men i langsommere tempo: Man kan stadig tjene pænt på at sælge huset i 2022

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

Horsens For abonnenter

Cykelholdet Sund Vilje blev skelsættende for Flemmings liv: Nu cykler han til Paris med sit eget lille hold

Navne For abonnenter

Andre cutter sig, jeg brugte tatoveringerne: I dag er Sabrina mor, dagplejer og lykkelig, og hun har ikke længere brug for smerten fra nålen

Horsens

Graven skal ændres fra ærgerlig til attraktiv: Nu er første skridt på vejen vedtaget - og det kommer fra en uventet kant

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Horsens

Jeg er blevet gravid, mens jeg er i et barselsvikariat - kan min chef fyre mig, når jeg fortæller det?

Erhverv For abonnenter

Henrik taber 100 kroner for hver gris, han sender ud af stalden

Odder

Ny borgmester vil lave politik sammen med borgerne: Hvis vi ikke involverer borgerne, bliver lokalpolitik rendyrket magt

Annonce