Annonce
Kultur

Chefen for Horsens Ny Teater fik skældud - men fik corona-ret

Lone Wessel har som mange andre virksomhedsledere sendt størstedelen af sit personale på hjemmearbejde, men det betyder ikke, at de slapper af, forsikrer hun. - Det kan godt være, at det lyder nemt at rykke rundt på nogle brikker, og så falder tingene uden videre på plads, men det kræver faktisk en del arbejde, fortæller hun om teatrets hovedopgave lige nu: at strikke et program sammen, der holder på den anden side af corona-krisen. Arkivfoto: Morten Pape
Godt samarbejde med underholdningsbranchen betyder, at Horsens Ny Teater og KulisseLageret har fået flyttet stort set alle aflyste forestillinger, shows, koncerter. Men teaterchefen fik på puklen, da hun som en af de første lukkede ned.
Annonce

Horsens: Teaterdirektør Lone Wessel fra Horsens Ny Teater måtte finde sig i skældud, da hun 11. marts valgte at lukke sit teater ned og aflyse alle arrangementer, indtil der er styr på corona-situationen.

Teateret i Horsens var blandt de første herhjemme til at afblæse alt, og beskeden, om at koncerter og forestillinger nu blev taget af plakaten, blev ikke modtaget lige pænt alle steder i underholdningsbranchen, da hun ringede rundt til managere og optrædende den dag.

- Vi rykkede en dag før alle andre, og den oplevelse var ikke så sjov - jeg fik mange skældud. Men jeg sagde også til folk, at jeg ville ønske, at vi kunne snakkes ved efter nogle dage, og at det så ville være mig, der havde gjort det rigtige. Samme aften kom meldingen fra Mette Frederiksen om at lukke ned, og på den måde fik jeg ret. Men det kostede lidt på de brede skuldre at være blandt de første. Siden har vi oplevet en utrolig forståelse fra branchen. Vi er alle på samme hold i det her. Vi vil gerne have gode kunstnere forbi, og de vil gerne optræde, siger hun om det arbejde, der lige nu foregår over hele landet for at få enderne til at mødes, så kulturhallerne igen kan fyldes, når virussen har sluppet sit tag i Danmark.

Det er da også lykkedes Horsens Ny Teater at flytte stort set alle de arrangementer, der var planlagt, før coronakrisen kom, lyder det fra teateret, der har opdateret sit program på sin hjemmeside.

Berørte arrangementer på Horsens Ny Teater

På grund af coronavirus har Horsens Ny Teater rykket rundt på en lang række planlagte arrangementer. De fleste, der skulle have fundet sted i marts, er nu blevet flyttet.

Her er et overblik hentet fra teaterets hjemmeside, der løbende opdateres med nyheder om situationen.

11. marts – Lars Løkke (TIKKO) – Ny dato 14. september

12. marts – Carl Emil Petersen – Ny dato 10. september

13. marts – Annika Aakjær – Ny dato 21. august

14. marts – Trip Trap Træsko – Ny dato 6. juni

14. marts – Chief 1 – Ny dato 3. september

15. marts – Rosa Fra Rouladegade – Ny dato 18. oktober

17. marts – Elverhøj – Ny dato 16. juni

18. marts – Comedy Loge – Ny dato 13. august

19. marts – Specialklassen – Ny dato 27. oktober

21. marts – Copenhagen Drummers – Ny dato 7. oktober

25. marts – Blake & Ann mette elten– Ny dato 22. marts 2021

26. marts – The Clifters (Seniorteatret) – Ny dato 4. juni

27. marts – Love Shop 3 – Ny dato 22. november

28. marts – Jazz Five – Aflyst

28. marts – Aimbition – Ny dato 9. maj

31. marts – 2 på tur – Aflyst

1. april – Tom Buk-Swienty (Tikko) – Ny dato 2. november

2. april – The Killkennys – Ny dato 15. september

3. april – Jakob Svendsen – Ny dato 12. juni

3. april – Poetry Slam – aflyst

Annonce

Flere arrangementer kan skubbes

Foreløbig er der lukket frem til påske. Hvad der sker derefter, tør Lone Wessel ikke spå om.

Hun tager løbende bestik af regeringen og sundhedsmyndighedernes begrænsninger for afvikling af større arrangementer, og hun understreger, at de anbefalinger bliver fulgt. Også hvis den kollektive kultur-karantæne forlænges igen efter påske.

- Vi har tilrettelagt det sådan, at hvis situationen ikke er ændret efter påske, har vi en plan klar, så vi hurtigt også kan flytte de ting, der ligger i den periode, forklarer hun.

Annonce

Alt bliver ikke pludselig normalt

I og med, at teateret - som resten af verden - skal håndtere en historisk krise, er det endnu for tidligt for Lone Wessel at sige, om hun vil søge hjælp fra de kompensationspuljer, Folketinget har spillet ud med.

- Men det er klart, at det kan blive aktuelt alt efter, hvor længe det her trækker ud, konstaterer hun og bemærker, at hun i øvrigt ikke forventer, at alt vender tilbage normalen fra den ene dag til den anden, når landets scener igen må betrædes.

- Jeg tror ikke, at vi bare vågner op efter påske og så går i gang igen, som om intet var hændt. Jeg håber da, at der er et stort behov hos folk for at komme ud at opleve noget og bruge byen igen, og hvis vi gerne vil vågne op til en verden, der kan blive som før, er alle nødt til at støtte hinanden. Det kræver det, som statsministeren så smukt kalder samfundssind, siger teaterdirektøren.

Annonce

Smukt at se opbakning

Hun får opbakning fra lederen af KulisseLageret, Jeppe Vind.

Spillestedet i kælderen under teateret har i konstruktivt samarbejde med musikbranchen også fået flyttet langt størstedelen af sine koncerter til senere på året. Og også Jeppe Vind krydser fingre for, at publikum vil støtte byens kultursteder, når krisen er ovre.

- Vi får et ret spækket efterår, så jeg håber, at folk husker at komme ud og opleve det, de missede i foråret, siger spillestedslederen, som med et blik på folks aktuelle opbakning til deres lokalområde virker fortrøstningsfuld.

- I kulturbranchen er der over hele landet spænding om, hvornår det her slutter, så vi kan gøre det vi lever og ånder for, siger han og uddyber:

- Det er sindsygt vigtig, at vi ser på det som et fælles problem, vi skal have løst, og jeg synes, det er smukt at se alle de initiativer fra små og selvstændige virksomheder, som folk bakker op om.

- Lad os håbe, at den opbremsning, vi gør nu, har så stort effekt, at vi hurtigt kan komme i gang igen, siger Jeppe Vind.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Ejer af Oasen: Jeg troede, det var en kunde, der ringede for at aflyse...

Horsens For abonnenter

Borgmester er ærgerlig over Learnmark-beslutning - bestyrelsesformand åbner dør på klem

Annonce