Annonce
forside

Chauffør sigtet efter tabt ko på vejen

Den ko, der faldt ud under transporten, blev aflivet. Den anden slap med livet i behold. Dog kun for en stund, da turen i selskab med de resterende 40 tyrekalve gik til slagteriet i Aarhus. Arkivfoto: Søren Steffen

Rent og skær uheld kombineret med en dør, der kunne åbnes af et stort nok dyr. Chauffør er dog alligevel sigtet for ikke at have sikret, at uheldet ikke kunne ske.

Horsens: Det var et uheld og en kombination af flere ting, der gjorde, at en ko tirsdag morgen faldt ud af døren på en dyretransport, der kørte 42 kreaturer til slagtning i Aarhus. 41 af dem nåede frem i live.

Det fortæller politiassistent Svend Otto Pedersen fra Sydøstjyllands Politis tungvogncenter til Horsens Folkeblad.

Da avisen omtalte sagen i første omgang, var meldingen fra politiet, at der var faldet køer ud på både Vestvejen ved Horsens og et sted på motorvejen. Det er imidlertid ikke korrekt. På motorvejen fik en bilist gjort lastvognschaufføren, der stammer fra det midtjyske, opmærksom på den åbentstående dør, så han fik holdt ind til siden, lige før at endnu en ko faldt ud.

- Det var faktisk tyrekalve, hvis det skal være helt præcist. Nogle kolleger kørte ud og fik fat i manden ved Horsens Nord-afkørslen, og jeg kom derud og undersøgte vognen nærmere. Det viste sig, at et af dyrene har fået påvirket låseanordningen - formentlig med snuden - hvorefter døren er gået op. Sådanne kalve er nysgerrige, så de har sikkert søgt hen mod lyset og den friske luft, hvorved den ene så er faldet ud, forklarer Svend Otto Pedersen.

- Der er ikke fejl på køretøjet. Vognen er godkendt og indrettet til dyretransport, og det her kunne efter min opfattelse være sket når og hvor som helst. Alligevel har vi sigtet chaufføren, da det er hans ansvar at sikre, at sådan en dør ikke kan åbnes så nemt. Vi fik sikret døren med et stramtbundet tov, så han kunne køre videre til slagteriet, og det giver os anledning til at overveje, om vi fremadrettet skal pålægge vognmændene at lave et andet sikkerhedssystem på de her vogne, så det ikke kan ske igen. Køretøjet var som nævnt godkendt til formålet, og det kunne i princippet sagtens have været sket tidligere, siger Svend Otto Pedersen.

En gang imellem er det de uheldige omstændigheder, der afslører, om noget ikke er godt nok. Det er ikke alt, vi kan være forudseende omkring. Havde manden her kørt med mindre dyr, havde de ikke kunnet påvirke låsen på døren.

Svend Otto Pedersen, politiassistent ved Sydøstjyllands Politi

Aflivet på stedet

Den kalv, der faldt ud på Vestvejen nær afkørslen ved Korning, rendte ifølge landbetjent Michael Tranholm forvirret og chokeret rundt på vejen, så den påvirkede trafikken i morgenmyldretiden på denne første dag efter påskeferien.

- Den var skadet efter faldet ud af vognen og derfor stresset. Jeg var derude ret kort efter, det var sket, og vi fik den jaget ud på en mark, hvor en dyrlæge fik bedøvet den med en pil fra et Indiana Jones-lignende pusterør. Herefter blev den aflivet. Den stod ikke til at redde, desværre, siger Michael Tranholm.

Annonce
Kultur For abonnenter

Holder langemand i ro lidt endnu: Det Gule Pakhus håber på, at en "helt" træder ind på scenen

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Sjuskede trailerparkeringer på Smedetorv: Spærrer ledige p-pladser for beboerne

Navne For abonnenter

Florin løftede stemningen i hvert rum han indtog: Kom til Danmark for at sikre sin fremtidige familie et bedre liv - og nåede det inden sin alt for tidlige død

Sport

Nyindkøb gav pote: HIC moste BK Amager og kunne endelig rotere spillerne i forløsende storsejr

Danmark For abonnenter

Kendisser på stemmesedlen har en fordel, men ingen nem genvej til valg

75-årigt kærestepar var blandt ofrene i Kongsberg-angreb

Hedensted For abonnenter

Institutions opkøb af huse bekymrer i landsby: Det er godt, at de er her, men det kan blive for meget

Horsens

17-årig mand opsøgt af større gruppe på egen bopæl og overfaldet med golfkølle: Politiet er talstærkt til stede på Hybenvej

Horsens For abonnenter

Her er området, hvor en ny skov ved Hansted skal rejses: Men hvad med vores udsigter og vores landbrug, spørger lodsejere

Kristendemokraternes formand: Pilen peger på Pape

Kultur

Anbefaling: Fem forrygende serier til sofa og regnvejr

I øvrigt mener jeg For abonnenter

Digital sejr ad helvede til: Blæs projekt brugervenlighed i gang

Horsens

Nu bliver Gudenåen genskabt: Første etape bliver 600.000 kr. billigere end forventet

Annonce