Annonce
forside

Chauffør sigtet efter tabt ko på vejen

Den ko, der faldt ud under transporten, blev aflivet. Den anden slap med livet i behold. Dog kun for en stund, da turen i selskab med de resterende 40 tyrekalve gik til slagteriet i Aarhus. Arkivfoto: Søren Steffen

Rent og skær uheld kombineret med en dør, der kunne åbnes af et stort nok dyr. Chauffør er dog alligevel sigtet for ikke at have sikret, at uheldet ikke kunne ske.

Horsens: Det var et uheld og en kombination af flere ting, der gjorde, at en ko tirsdag morgen faldt ud af døren på en dyretransport, der kørte 42 kreaturer til slagtning i Aarhus. 41 af dem nåede frem i live.

Det fortæller politiassistent Svend Otto Pedersen fra Sydøstjyllands Politis tungvogncenter til Horsens Folkeblad.

Da avisen omtalte sagen i første omgang, var meldingen fra politiet, at der var faldet køer ud på både Vestvejen ved Horsens og et sted på motorvejen. Det er imidlertid ikke korrekt. På motorvejen fik en bilist gjort lastvognschaufføren, der stammer fra det midtjyske, opmærksom på den åbentstående dør, så han fik holdt ind til siden, lige før at endnu en ko faldt ud.

- Det var faktisk tyrekalve, hvis det skal være helt præcist. Nogle kolleger kørte ud og fik fat i manden ved Horsens Nord-afkørslen, og jeg kom derud og undersøgte vognen nærmere. Det viste sig, at et af dyrene har fået påvirket låseanordningen - formentlig med snuden - hvorefter døren er gået op. Sådanne kalve er nysgerrige, så de har sikkert søgt hen mod lyset og den friske luft, hvorved den ene så er faldet ud, forklarer Svend Otto Pedersen.

- Der er ikke fejl på køretøjet. Vognen er godkendt og indrettet til dyretransport, og det her kunne efter min opfattelse være sket når og hvor som helst. Alligevel har vi sigtet chaufføren, da det er hans ansvar at sikre, at sådan en dør ikke kan åbnes så nemt. Vi fik sikret døren med et stramtbundet tov, så han kunne køre videre til slagteriet, og det giver os anledning til at overveje, om vi fremadrettet skal pålægge vognmændene at lave et andet sikkerhedssystem på de her vogne, så det ikke kan ske igen. Køretøjet var som nævnt godkendt til formålet, og det kunne i princippet sagtens have været sket tidligere, siger Svend Otto Pedersen.

En gang imellem er det de uheldige omstændigheder, der afslører, om noget ikke er godt nok. Det er ikke alt, vi kan være forudseende omkring. Havde manden her kørt med mindre dyr, havde de ikke kunnet påvirke låsen på døren.

Svend Otto Pedersen, politiassistent ved Sydøstjyllands Politi

Aflivet på stedet

Den kalv, der faldt ud på Vestvejen nær afkørslen ved Korning, rendte ifølge landbetjent Michael Tranholm forvirret og chokeret rundt på vejen, så den påvirkede trafikken i morgenmyldretiden på denne første dag efter påskeferien.

- Den var skadet efter faldet ud af vognen og derfor stresset. Jeg var derude ret kort efter, det var sket, og vi fik den jaget ud på en mark, hvor en dyrlæge fik bedøvet den med en pil fra et Indiana Jones-lignende pusterør. Herefter blev den aflivet. Den stod ikke til at redde, desværre, siger Michael Tranholm.

Annonce
Horsens For abonnenter

Langt fra første gang: 35-årig sendte dickpics og truede piger til at sende nøgenbilleder, mens han var i behandlingsdom for tilsvarende kriminalitet

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Kasper Würtz trækker Christian Bitz i retten i ny sag: - Jeg er nødt til at gå hele vejen, ellers har det hele været forgæves

Horsens For abonnenter

Se visualiseringerne af omstridt omfartsvej: Stor landskabsbro på otte søjler gennem naturskøn ådal er på tegnebrættet

Horsens

Nyt svar fra ministerium: Bådvraget i fjorden kan få lov at blive liggende

Hedensted For abonnenter

Bliver dit nabolag også tilgodeset? Se listen over ekstraordinært mange nye byggegrunde

Brædstrup

Udvidelse af hal, julebelysning og en skovtrold: Budgetforlig kastede lidt af hvert af sig

Nyhedsbrev For abonnenter

Dagens overblik: Få styr på de vigtigste lokale historier på fem minutter

Horsens

Dement beboer gik hjemmefra og blev fundet død: Alle procedurer er fulgt både før og efter, han forlod plejehjemmet

Kultur

Lidende Elton John udskyder dele af den farvel-turné, der skal forbi Horsens i 2022

Erhverv

Stjerneadvokat afsløret: Skal betale millionbeløb tilbage

Sport

Drømmen om OL lever: Dramatisk kollision i kapsejlads var et stort antiklimaks for Horsens-sejler

HH Elite For abonnenter

HH Elite i vild optur: Jan Leslie forvandlede døde høns til et vinderhold med stærke keepere og blev belønnet med en sejr

Horsens

Beboere skal genhuses efter brand i villa

Annonce