Annonce
Horsens

Chauffør: Pigen bad selv om at blive sat af

Kimi Mortensen blev ifølge chaufføren sat af bussen ved Falck-stationen på Nørrebrogade, og her på Allegade opgav hun at finde vejen til Vitus Berings Plads og ringede til sin far. Foto: Morten Pape
Annonce
Horsens - Buschaufføren, der satte Kimi Mortensen af bussen, har en noget anden opfattelse af, hvad der skete den fredag formiddag. Den 10-årige pige bad selv om at blive sat af bussen, lyder det fra chaufføren.

LÆS: Far sur på busselskab: 10-årig datter blev sat af på grund af manglende billet

Det fortæller vicedirektør i Midttrafik Mette Julbo, der efter, at Johnny Mortensen har klaget over behandlingen af sin datter, har bedt det busselskab, der kører ruten, Arriva, om en redegørelse for sagen.

- Arriva har fået chaufførens version, og hun fortæller, at hun tog barnet med i bussen, selvom hun ikke kunne betale via sin telefon, der ifølge pigen var gået tør for strøm.

Kort efter noterede chaufføren sig, at pigen spillede på sin mobiltelefon eller hørte musik på den, og chaufføren spurgte derefter pigen, hvorfor hun sagde, at der ikke var strøm på den.

Her fortæller pigen så, at hun ikke kunne finde sit klippekort på telefonen. Pigen beder derefter om at blive sat af ved Falck-stationen og siger, at hun vil lede i telefonen og tage næste bus, fortæller Mette Julbo.
- Der er to forskellige forklaringer i sagen, og jeg vil nødigt tage parti. Skal der ske sanktioner over for chaufføren, er det Arriva, der skal gøre det. Vi kan kun beklage over for faderen, at de har haft en dårlig oplevelse.
Annonce

Interne regler: Man må ikke sætte børn af

Mette Julbo fortæller, at Midttrafik har benyttet lejligheden til at indskærpe proceduren omkring håndteringen af børn uden billetter.

- Vi har ikke tidligere haft sager af den her slags med Arriva, og det tyder på, at selskabet er klar over reglerne, men det skader jo ikke at sige det igen. Reglerne er helt klare. Man må ikke bare sætte et barn af bussen, og i tilfælde af, at barnet ikke har penge til billetten, skal man tage dem med alligevel og indskærpe over for barnet, at de skal prøve at huske det til næste gang. Beder barnet selv om at blive sat af, er det selvfølgelig en anden sag, siger hun.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce