Annonce
Sport

Champagnepropperne sprang i sejlklubbens restaurant: En triumf for Anne-Marie og for hendes støtter i Horsens

Den tidligere formand for Horsens Sejlklub, Bjarne Hansen, var en af dem, der sørgede for champagne til de fremmødte, efter at OL-guldmedaljen var i hus. Foto: Thomas Schütt
Anne-Marie Rindoms lokale bagland jublede i Horsens Sejlklubs restaurant, da OL-guldmedaljen var i hus. Det er mange års hårdt arbejde, der nu er kulmineret, og det udløste glædestårer fra klubformanden og flere andre, der har støttet hende hele vejen.

Horsens: Hele landet fulgte med, da Anne-Marie Rindom søndag formiddag sikrede den første OL-guldmedalje til Danmark. Og særligt på hjemmebanen i Horsens Sejlklub, hvor omkring 100 mennesker, venner fra klubben, familien og et talstærkt presseopbud, fulgte finalen i sejlklubbens restaurant.

Det var her på Langelinie, at Anne-Marie Rindom som syvårig startede sit sejlerliv i en lille optimistjolle, og for de mange fremmødte var OL-guldet en rørende kulmination på mange års hårdt arbejde. Også klubben, de mange frivillige og lokale sponsorer har deres store andel i, at Anne-Marie Rindom søndag nåede helt til tops.


Annonce

Der har været skader, op- og nedture, men hun har villet det, også når solen ikke skinner, når det er koldt, og knæet gør ondt. Det er så flot.

Anette Viborg


"Hele Danmark holder vejret", lød det fra Danmarks Radios kommentator i slutfasen af finalen, og da Anne-Marie Rindom passerede målstregen på den 7. plads, der rakte til guldet, brød jublen løs i Restaurant Pynten, og champagneflaskerne blev hentet frem fra baglokalet.

En af dem, der har været med hele vejen, klubformand Peter Bjerremand Jensen, kneb en lille tåre, da sejren var i hus.

Formanden for Horsens Sejlklub, Peter Bjerremand Jensen, lykønsker Anne-Marie Rindoms far, Ole Rindom. Ved siden af ham ses broderen Christian Rindom og moderen, Dorte Rindom.

Han var en af initiativtagerne til samarbejdet Horsens til OL, hvor klubben, byen og det lokale erhvervsliv i en årrække har støttet en række dygtige lokale sejlere frem mod store resultater.

- Det er mange års hårdt arbejde, og det er det her, vi har kæmpet for. Først et DM, så et EM og et VM, og til sidst det ultimative mål, en OL-guldmedalje. Det er så fantastisk, at det nu er lykkedes, lød det fra Peter Bjerremand Jensen.

Brød sig ikke om bølger

Tilstede i restauranten var også Anne-Marie Rindoms gamle sejlerkammerat, Anette Viborg, der er et år ældre end Rindom og har været tæt på hende fra barndommen og frem til OL i 2016, hvor Anette Viborg også var med som deltager. Siden har hun stiftet familie og ladet sig "pensionere" fra sejlsporten.

Anette Viborg, der har sejlet sammen med Anne-Marie Rindom, siden de var helt små, og som selv deltog ved OL i 2016, var rørt over den tidligere sejlerkammerats OL-guldmedalje. Hun havde hele familien med i restauranten, her sønnen Karl på to måneder. Foto: Thomas Schütt

- Det er så fantastisk og fortjent. Anne-Marie viste tidligt, at hun havde talentet og viljen. Der har været skader, op- og nedture, men hun har villet det, også når solen ikke skinner, når det er koldt, og knæet gør ondt. Det er så flot, lød det fra en rørt Anette Viborg.

Anne-Marie Rindom

Anne-Marie Rindom er 30 år. Hun er født i Søllerød, opvokset i Horsens, og bor i dag i Aarhus, hvor hun ud over sejler-karrieren læser Idræt på Aarhus Universitet.

Rindom begyndte at sejle optimistjolle som syvårig i Horsens Sejlklub og har repræsenteret klubben siden.

Hun vandt VM og EM i europajolle i 2009, og hun har vundet VM-guld og -bronze (begge to gange) samt deltaget i OL 2012 og OL 2016 i laser radial-jollen. Ved OL i 2016 i Rio vandt hun bronze, og søndag formiddag vandt hun guld i laser radial ved OL i Tokyo.

Som den første dansker nogensinde blev Rindom i 2019 af World Sailing kåret som verdens bedste sejler på tværs af bådtyper.

Anette Viborgs far, Kim Viborg, var Anne-Marie Rindoms første træner. Han har fulgt hende fra sidelinjen, og fra dengang husker han hende som en "glad lille pige", sagde han, da Folkebladet mødte ham i restauranten.

- Kunne man allerede dengang fornemme, at Anne-Marie havde et stort talent?

- Jeg havde dem jo kun helt i starten, så det vil jeg ikke sige. Faktisk var det sådan, at hun ikke rigtigt brød sig om, når bølgerne blev mere end 10 centimer høje, og så måtte vi sejle vi ind igen. Siden har hun jo vist, at hun har både viljen og evnerne, lød det fra Kim Viborg med et smil.

Horsens Sejlklubs restaurant var i en times tid centrum for tv-stationernes opmærksomhed. Foto: Thomas Schütt
OL-guldmedaljen blev fejret med champagne. Foto: Thomas Schütt
Discovery og Danmarks Radio sendte flere gange fra Horsens Sejlklub før og efter finalen. Her er det klubformand, Peter Bjerremand Jensen, der bliver interviewet. Foto: Thomas Schütt
Omkring 100 mennesker fulgte koncentreret med i sejlklubbens restaurant under finalesejladsen. Foto: Thomas Schütt
Annonce
Horsens For abonnenter

Christina og Torialy har ligget søvnløse af bekymring i flere uger, fordi deres datter var fanget i omstridte ghettoregler: Onsdag blev den bedste dag i lang tid

Danmark

Søndagens coronatal: Efter syv dage med over 4000 nye coronatilfælde falder smittetallet

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Troels Holch Povlsen tonser med tallene: Tredobler omsætning i Horsens-selskabet Nine United A/S

Kultur For abonnenter

Fortidsminder spænder ben for drømmen om "Hollywood"-skilt i Juelsminde

Horsens

Brænder pengene i lommen? Her er de dyreste boliger til salg i Horsens lige nu

Hedensted For abonnenter

Nu bliver bopælen afgørende for, hvor dit barn kommer i børnehave

Flertal afsætter én milliard til trængte sygehuse

Kultur For abonnenter

Tredje søndag før jul gik dine oldeforældre tur på Søndergade

Horsens

Han har kastet omkring 700 ton sten i fjorden i år og kan godt kaldes for 'naturens vogter': Nu har han fået et skulderklap for sin indsats

Horsens

Laudrup og den øvrige elite brugte en lørdag i Horsens: Det er et kæmpe skulderklap, der betyder, vi må have gjort noget rigtigt

Se Danmark: Danmarks måske billigste gård

Hedensted For abonnenter

Grundejerne bestemte første udspil til diget: Vi er blevet overraskede over, hvor kompliceret kysten er

Horsens For abonnenter

Det blev Østerhåb ved et tilfælde: Drømmehuset fra byggeudstilling blev til et hjem for familien Bang Fasting Bauer

Horsens

Uro i nattelivet: Unge mænd råbte og rakte fuckfinger mod politiet

Annonce