Annonce
Kultur

Centralhotellet testes som kulturelt centrum: Pludselig er der meget mere trafik på Torvet i Odder

Et par tidligere Odder-piger lagde onsdag vejen forbi Centralhotellet for at mindes barndommen. Hverken Edith Kragh (t.h.) eller Gitte Hedemann bor i dag i byen, men når de to veninder nu var i sommerhus ved Dyngby, var det oplagt at kigge ind på hotellet og få en snak om dengang, de gik til dans her hos den legendariske fru Dolleris. Foto: Carina Mayner
Odder Kommune har efter godt en uges råderet over stueetagen og den gamle teatersal fået lokket mange både private og institutioner til centrum af byen.

Odder: Efter at have stået hel- eller halvtomt hen i snart flere år, er hele stueetagen på Centralhotellet langsomt ved at blive fyldt med aktiviteter. Og meget mere er på vej.

Det oplevede avisens udsendte onsdag, da vi havde flyttet en del af redaktionen til det gamle hotel for i nogle timer at fornemme stemningen i de nok nedslidte - men også majestætiske - lokaler, der for år tilbage rummede en stor herretøjsbutik, som strakte sig langt ind i bygningen.

Helle Kjærgaard og Rikke Bjerre Sørensen fra Odder Bibliotek i færd med at hænge plakater op i den lille biblioteksafdeling på Centralhotellet. Foto: Carina Manyer

De mange lokaler, der i alt tegner sig for knap 700 kvadratmeter samt teatersalen, er i den sidste uges tid blevet fyldt med flere forskellige ting. Blandt andet rummer et lokale en minifilial af Odder Bibliotek. Her kan man ved hjælp af en app låne billed- og børnebøger med hjem, eventuelt når man alligevel har været til højtlæsning for de små eller til baby-café, som biblioteket også tilbyder på Centralhotellet.

Annonce

Udstilling forlænges

Lidt længere inde i huset gik museumsfolk onsdag rundt for at opstille den store udstilling om Odder Kommunes 50 års jubilæum, som blev vist på museet sidste år, før corona lukkede alt ned. Udstillingen har hen over sommeren også været tilgængelig på museet, men nu skal man ind på Centralhotellet, hvis man vil lære lidt mere om kommunens historie.

Glem ikke at se de sjove både gamle og nye film om Odder Kommune.

Mød en medarbejder og kom med din mening

Kommunens medarbejdere sørger for, at der er åbent i Centralhotellet:

Mandag-onsdag kl. 10-14

Torsdag kl. 10-17

Fredag kl. 10-14

Hvilke aktiviteter, der er i de tidsrum eller på andre tidspunkter af dagen, kan man holde sig orienteret om på:

Odder Kommunes hjemmeside under Bymidteforum (https://odder.dk/borger/teknik-milj%C3%B8/bymidteforum/).

Vil man bidrage med sin egen mening om Centralhotellets fremtid og til, hvordan det kan bruges i fremtiden, kan man gør det på www.menti.com, hvor man skal indtaste koden 41930164.

- Vi er superglade for, at vi nu kan vise udstillingen i disse rammer og så midt i byen. Jeg håber virkelig, at folk vil kigge forbi, sagde museumsinspektør Klaus Markmann Jensen, mens han kæmpede med teknikken omkring en stor tv-skærm.

Annonce

Folk dropper ind

Kontakten til både museumsfolk, foreninger og gæster, som bare dropper ind, står Louise Holmegaard og Mette Thomsen fra Odder Kommunes afdeling for Teknik og Miljø for.

De to har blandt andet fået til opgave at koordinere de mange reservationer af både teatersalen og de øvrige lokaler, som stilles gratis til rådighed, hvis arrangementet vel at mærke er gratis. På kalenderen står allerede alt fra en håndarbejdsklub til hyggeaftener for byens unge, arrangeret af blandt andet ungdomsskolen.

Museumsinspektør Klaus Markmann Jensen fra Odder Museum havde onsdag travlt med at klargøre udstillingen om Odder Kommunes 50 års jubilæum. Foto: Carina Mayner

- Vi har nu haft åben på hverdage i godt en uge, og jeg må sige, at jeg er overvældet over interessen. Selvfølgelig er mange af gæsterne arrangører, som lige vil se lokaliteterne. Men også folk fra gaden dropper ind, fortalte Louise Holmegaard, der onsdag morgen havde noteret sig, at rygtet om "åbent centralhotel" havde spredt sig.

Vi har nu haft åben på hverdage i godt en uge, og jeg må sige, at jeg er overvældet over interessen.

Louise Holmegaard

Da blev hun nemlig kontaktet af en gruppe aarhusianske kvinder, som havde hørt, at man kunne komme ind og se teatersalen, og som nu ville høre, om de kunne komme på besøg. Det gjorde de så senere på dagen, hvor Mette Thomsen agerede guide. Siden dukkede andre smågrupper op for at kigge på lokalerne og salen. Også de fik en kompetent rundvisning.

Citymanger Flemming Rasmussen har flyttet kontoret op på Torvet en gang imellem for på den måde at være tættere på byens handlende. Foto: Carina Mayner

Altså alt i alt en meget travl dag for Louise Holmegaard og Mette Thomsen, selv om der faktisk ikke var annonceret nogen arrangementer i åbningstiden, som var klokken 10-15.

Louise Holmegaard (t.h.) og Mette Thomsen fra Odder Kommunes afdeling for Teknik og Miljø i en velfortjent lille pause. Ellers havde de onsdag forrygende travlt med møder og med at vise gæster rundt på det gamle hotel. Foto: Carina Mayner

- Jeg er dybt imponeret og glad for, at så mange kigger forbi, og folk skal ikke holde sig tilbage. Resultatet af denne prøveperiode skal jo danne grundlag for, om byrådet vil arbejde videre med ideen om, at Odder Kommune skal overtage dele af centralhotellet og gøre det til en kommunal institution. Så jo flere begynderproblemer, vi kan få fjernet, desto bedre forudsætninger har de for at træffe en kvalificeret beslutning. Så kig endelig forbi, siger Louise Holmegaard.

Annonce
Horsens For abonnenter

Langt fra første gang: 35-årig sendte dickpics og truede piger til at sende nøgenbilleder, mens han var i behandlingsdom for tilsvarende kriminalitet

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Kasper Würtz trækker Christian Bitz i retten i ny sag: - Jeg er nødt til at gå hele vejen, ellers har det hele været forgæves

Horsens For abonnenter

Se visualiseringerne af omstridt omfartsvej: Stor landskabsbro på otte søjler gennem naturskøn ådal er på tegnebrættet

Horsens

Nyt svar fra ministerium: Bådvraget i fjorden kan få lov at blive liggende

Hedensted For abonnenter

Bliver dit nabolag også tilgodeset? Se listen over ekstraordinært mange nye byggegrunde

Brædstrup

Udvidelse af hal, julebelysning og en skovtrold: Budgetforlig kastede lidt af hvert af sig

Nyhedsbrev For abonnenter

Dagens overblik: Få styr på de vigtigste lokale historier på fem minutter

Horsens

Dement beboer gik hjemmefra og blev fundet død: Alle procedurer er fulgt både før og efter, han forlod plejehjemmet

Kultur

Lidende Elton John udskyder dele af den farvel-turné, der skal forbi Horsens i 2022

Erhverv

Stjerneadvokat afsløret: Skal betale millionbeløb tilbage

Sport

Drømmen om OL lever: Dramatisk kollision i kapsejlads var et stort antiklimaks for Horsens-sejler

HH Elite For abonnenter

HH Elite i vild optur: Jan Leslie forvandlede døde høns til et vinderhold med stærke keepere og blev belønnet med en sejr

Horsens

Beboere skal genhuses efter brand i villa

Annonce