Annonce
Erhverv

Casa vil bygge mere bæredygtigt: Det er vores pligt

Casa A/S har sat sig for, at 80 procent af de byggerier, virksomhederne starter på i 2021, skal være bæredygtige. Her er det Pakhusene Horsens, som er blandt de mange byggerier, Casa p.t. har under opførelse. Arkivfoto: Morten Pape
80 procent af de byggerier, Casa starter på i 2021, skal være bæredygtige, lyder en ny målsætning. Et skridt på vejen er et nyt samarbejde med to virksomheder.
Annonce

Horsens: Det skal være slut med bare at smide byggeaffald ud.

Det mener Casa A/S, som sammen med virksomhederne City Container og Norrecco har underskrevet en fælles erklæring, der danner ramme for et samarbejde mellem de tre parter.

Behovet for at nedbringe byggeriets CO2-aftryk gennem genbrug, genanvendelse, reduktion i materialeforbruget og cirkulære løsninger er åbenlyst og presserende, og derfor er det nødvendigt at lave nye samarbejder på tværs af værdikæden, konkluderer parterne i en fælles pressemeddelelse.

De tre er nu klar til at gå forrest i kampen for at få et mere bæredygtigt resssource- og råstofforbrug i byggeriet, meddeler de.

- Som en af de store spiller i dansk byggeri er det vores forpligtelse at tage byggeriets negative påvirkning seriøst og gøre vores bedste for at forbedre det. Vi kan ikke gøre det alene, og partnerskaber som dette er nødvendige, hvis vi virkelig skal flytte noget, siger Casa-direktør Torben Modvig i pressemeddelelsen.

I første omgang er det hensigten, at 80 procent af de byggerier, Casa starter på i 2021, skal være bæredygtige, siger han.

Lennart Nielsen, salgschef for City Container A/S, fortæller, at City Container længe har samarbejdet med Casa om at finde de optimale logistikløsninger til den enkelte byggeplads for derigennem at skabe de bedste forudsætninger for genanvendelse og sporbarhed.

- Vi glæder os til at fortsætte samarbejdet, hvor vi kan videreudvikle logistikløsningerne, siger han.

Også Norrecco glæder sig over samarbejdet, og forventningerne er høje, fastslår administrerende direktør Karsten Ludvigsen.

- Det er afgørende, at der allerede inden nedrivning er fokus på at identificere, hvilke ressourcer materialerne indeholder, hvordan de skal nedrives, sorteres, håndteres og opbevares. Det giver os de bedste betingelser for at oparbejde ressourcerne og bringe dem tilbage til byggevareproducenterne, tilføjer han.

Samarbejdet er begyndt og vil foreløbig fortsætte til og med 2023, oplyser parterne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Udsigt til brandslukning resten af aftenen: Vi skal ind fra ydersiden, og det tager tid

Annonce