Annonce
Horsens

Casa Arena bliver røgfrit fra 14. juli

Når AC Horsens tager hul på sæsonen 14. juli, bliver det med røgfri tribuner. Den lokale superligaklub følger trop med de øvrige i ligaen og indfører røgfri tribuner. Der bliver dog lavet rygezoner under tribunerne, oplyser klubben i en pressemeddelelse. Arkivfoto
Forum Horsens og AC Horsens har i fællesskab besluttet at indføre et rygeforbud på alle tribuner, når sæsonen starter. Forbuddet får en blandet modtagelse på Facebook.

Horsens: Fodboldglade rygere kan ikke længere tænde sig en smøg til fodboldkampen på Casa Arena i Horsens.

Forum Horsens og AC Horsens har i fællesskab besluttet sig for at indføre rygeforbud på tribunerne på Casa Arena fra den kommende sæson.

Forbuddet træder i kraft 14. juli, når FC Nordsjælland gæster Casa Arena, oplyser AC Horsens i en pressemeddelelse.

Dermed følger den lokale fodboldklub trop med en lang række andre fodboldklubber, der også har indført rygeforbud.

Men det betyder ikke, at rygerne helt må undvære cigaretterne under en kamp. Der bliver oprettet rygezoner på udvalgte steder under tribunerne, fremgår det af pressemeddelelsen.

Annonce

Følger trop med de andre stadions

- Vi gør det bestemt ikke for at gøre livet mere besværligt for rygerne, men for at tage hensyn til de tilskuere, der ikke ryger. Det er ingen hemmelighed, at vi har fået en del henvendelser fra børnefamilier, der har efterspurgt et røgfrit stadion, fortæller AC Horsens' direktør Kristian Nielsen.

- Vi var det sidste superliga-stadion, hvor du stadig måtte ryge på lægterne. Nu har vi valgt at sige, at vi følger trop med de andre, siger Kristian Nielsen til Horsens Folkeblad.

Blandet modtagelse

AC Horsens lagde nyheden om rygeforbuddet på sin Facebook-side onsdag formiddag, og modtagelsen blandt fansene er blandet.

Mange jubler over udsigten til røgfri fodboldkampe, men der er også en hel del kritikere.

- Godt, jeg ikke nåede at købe sæsonkort. Det var så den epoke i livet, fremover må man jo se det i tv, men fint nok. Også meget billigere med nogle høker-pilsnere, lyder det eksempelvis fra en fan.

- Det næste bliver bajerne, der ryger en tur. Imponerende Horsens, mener en anden.

Reaktionerne kommer ikke bag på Kristian Nielsen.

- Vi vidste godt, at der ville komme reaktioner. Men vi prøver at imødekomme rygerne, ved at vi har områder, hvor de kan få lov til at nyde noget tobak, men ikke generer nogen ud over andre rygere, siger AC Horsens-direktøren.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Dårligt argument for dyrere børnepasning

Fra nytår bliver det dyrere at få passet sine børn i Horsens Kommune. Den slags er en politisk beslutning, og Horsens Byråd er naturligvis i sin gode ret til at sætte prisen op og ned alt efter politisk prioritering. Så langt så godt, og indrømmet, det er svært tit og ofte at skulle forklare prisstigninger, men det er er altså tæt på være verdens dårligste argument, når man forklarer prisstigningen med, at kommunen tilfører syv millioner kroner ekstra til området. Flere kommunale kroner er altså lig med, at man som forældre skal betale mere, lyder logikken. Argumentet holder også så langt, at for at få økonomien til at hænge sammen, når vi skal have passet de små i vuggestue, dagpleje, børnehave eller sfo, er der også en forældrebetaling. Den må maksimalt andrage 25 procent. En sats, der er indført, så ingen kommuner uhæmmet bruger den knap at skrue på, når der skal lægges budget. Nøgleordet her er maksimalt. For det er klart, at forældrebetalingen stiger, når procentsatsen fastholdes, og det samlede budget stiger, men i ordet maksimalt ligger også, at man selvfølgelig kan sætte satsen ned, så forældrene ikke skal betale mere for at få passet børn efter nytår. Der kan være mange gode argumenter for at tilføre midler til børnepasning og at lade forældrebetalingen stige, men der er ingen sammenhæng mellem flere midler og øget forældrebetaling. Horsens Byråd kunne uden problemer vedtage, at det fra nytår skulle være billigere for forældrene at sende deres børn i kommunale pasningstilbud og samtidig tilføre flere midler for at kunne ansætte eksempelvis flere pædagoger. Det kunne eksempelvis være begrundet i at ville tiltrække flere børnefamilier til kommunen. Det er en politisk beslutning med tilhørende solide argumenter, som man så kan være enig eller uenig i, men at sige, at forældrene skal betale mere, fordi kommunen bruger flere penge på området, har ingen logisk sammenhæng.

Annonce