Annonce
Erhverv

Campusbyggeri når milepæl, men rejsegildet er aflyst: Det er en pudsig situation

Elementmontagen i forbindelse med byggeriet af Innovationshuset på Campusgrunden blev for nyligt tilendebragt, og tiden er derfor moden til at holde rejsegilde. På grund af forsamlingsforbuddet har projektets entreprenør Casa A/S dog valgt at aflyse. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Forsamlingsforbuddet har tvunget Casa A/S til at aflyse rejsegildet for byggeriet af VIA University College og Innovationshuset, der skulle have været holdt fredag. I stedet får håndværkerne hver især en gave fra bygherrerne.
Annonce

Horsens: Da projektholdet bag byggeriet på Campusgrunden for år tilbage satte sig ned og lagde en tidsplan, blev der sat et kryds i kalenderen ved 29. maj 2020.

Det var her, byggeriet af VIA University College og Innovationshuset efter planen skulle være klar til rejsegilde, og den forudsigelse har holdt stik.

Til gengæld kunne projektholdet ikke forudsige det forsamlingsforbud, som coronakrisen har affødt, der betyder, at den traditionelle rejsegilde-markering er aflyst.

- Det er en pudsig situation, for vi har over 100 medarbejdere, som går rundt på pladsen og gerne må arbejde, så længe de overholder afstandskravene, som de gør. Men vi må ikke samle dem ét sted på pladsen for at holde rejsegilde, siger Ditte Sorknæs, marketing- og kommunikationschef hos Casa A/S.

- I stedet markerer vi det ved, at alle håndværkere får en gave fra bygherrerne i form af to flasker vin købt ved en lokal forhandler, siger Ditte Sorknæs.

Det er en pudsig situation, for vi har over 100 medarbejdere, som går rundt på pladsen og gerne må arbejde, så længe de overholder afstandskravene, som de gør. Men vi må ikke samle dem et sted på pladsen for at holde rejsegilde.

Ditte Sorknæs

Annonce

Deadline 15. juni 2021

Byggeriet, der har stået på i knap to år, består af to delprojekter på henholdsvis 27.000 og 5000 kvadratmeter, hvoraf det sidste forventes færdigt i juni næste år.

Det første projekt, der har deadline 17. maj 2021, består i tre sammenhængende bygningskarreer på mellem fire og fem etager. Her får VIA University College til huse.

Det andet projekt, et højhus på 16 etager, som skal rumme Insero og Vitus Bering Innovation Park, skal efter planen stå klar 15. juni 2021.

Ifølge Ditte Sorknæs gennemfører håndværkerne i øjeblikket tekniske installationer, inden turen kommer til det indvendige arbejde i form af vægge, døre, lofter, inventar og malearbejde samt udvendige belægninger.

Annonce

Topmoderne og centralt placeret

VIA's nye lokale campus kommer til at rumme 27 uddannelser, 3700 studerende og 350 medarbejdere.

Et nyt campus, som Harald Mikkelsen, rektor for VIA UC, glæder sig til at flytte ind i.

- De topmoderne uddannelsesfaciliteter og den helt centrale placering tæt på banegården og busstationen i Horsens vil gøre det endnu mere attraktivt for unge at studere på VIA i Horsens, siger rektoren i en pressemeddelelse.

- Derfor vil vi få lettere ved at rekruttere nye studerende, og samtidig vil de unikke uddannelsesfaciliteter give de studerende endnu bedre fagmiljøer at dygtiggøre sig i. Jeg glæder mig også over de synergieffekter, det tætte naboskab med andre uddannelsesstationer, Insero og Vitus Bering Innovation Park vil give de studerende, siger Harald Mikkelsen.

Foreløbig kan VIA University College se frem til at få Social- og Sundhedsskolen som nabo. Denne åbner til august i år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce