Annonce
Horsens

Campingplads klar til åbning: Gæsternes adfærd bliver altafgørende

Flere fællesfaciliteter er lukket, baderum sprittes af flere gange om dagen, og gæsterne opfordres til at blive i deres egen vogn, når Horsens City Camping åbner for sommersæsonen i skyggen af coronakrisen på søndag. Arkivfoto: Mette Mørk
René Kofoed, der ejer Horsens City Camping ved Husodde, åbner sin campingplads for sommersæsonen på søndag. Han har stor tiltro til, at hans gæster kan tage de forholdsregler, der er nødvendige for at undgå at sprede coronasmitte på pladsen.
Annonce

Horsens: Der bliver ikke noget fælles morgenbord eller fælles påskeaktiviteter. Tv-stuen er lukket. Det samme er legepladsen, og så bliver toiletter og fællesbade sprittet af og desinficeret flere gange om dagen.

Der er ikke meget, der er, som det plejer, når Horsens City Camping ved Husodde Strand på søndag slår dørene op til sommersæsonen i skyggen af corona-smitte-krisen.

Det fortæller ejer René Kofoed.

- Vi åbner med lav profil. Men vi åbner - og så udleverer vi en masse retningslinjer til gæsterne, når de kommer, siger han.

Gæsterne kan komme herud og få noget frisk luft, og så kan de jo sidde og skåle påsken ind i deres eget fortelt med seks meter til nærmeste nabo.

René Kofoed, ejer Horsens City Camping

Annonce

- Tag hensyn

Han fortæller, at han sammen med sin hustru har overvejet længe, om det var det rigtige at åbne campingpladsen netop nu. Men parret er kommet frem til, at det er det.

- Jeg mener ikke, det er farligere at være her end at være i Bilka. Vi har god plads mellem vognene, siger campingpladsejeren, der har ejet campingpladsen siden 2008.

René Kofoed opfordrer sine gæster til at tage hensyn til hinanden og følge myndighedernes råd. Og han regner ikke med, at det bliver noget problem.

- Vi kan se på de fastliggere, der allerede er på campingpladsen, at de har været meget gode til at følge myndighedernes råd. De holder afstand og bliver mest muligt i egen vogn. Og det er også det, jeg hører fra andre kolleger i branchen, der har åbnet deres pladser, siger han.

Annonce

Frisk luft

Campingpladsen har også sat ind med ekstra rengøring og andre tiltag, der skal gøre det mere sikkert at opholde sig på campingpladsen.

- Vi har f.eks. tre kogeøer i fælleskøkkenet og har valgt at lukke den midterste, så folk ikke står for tæt, når de laver mad. Vi har sat vores bordebænkesæt på depot, og så desinficerer vi fællestoiletter og -bade to gange om dagen, fortæller han, der opfordrer alle sine gæster til at benytte deres egne faciliteter i vognene og undgå fællesarealerne.

Men selvom campinggæsterne ikke kan leve det allermest sociale liv på campingpladsen lige med det første, er der alligevel masser at komme efter på Horsens City Camping, mener René Kofoed.

- Gæsterne kan komme herud og få noget frisk luft, og så kan de jo sidde og skåle påsken ind i deres eget fortelt med seks meter til nærmeste nabo, eller de kan komme og få en is i kiosken - med god afstand til de andre gæster, siger han.

René og Dorthe Kofoed er klar til at åbne Horsens City Camping palmesøndag. Men ejer René Kofoed understreger også, at han er klar til at lukke pladsen igen, hvis ikke gæsterne kan overholde de regler, der skal hindre coronasmitte i at sprede sig. Arkivfoto: Mette Mørk
Annonce

Adfærd er afgørende

René Kofoed håber og tror, at hans gæster kan overholde reglerne. Kan de - mod forventning - ikke det, så er han klar til at lukke campingpladsen ned igen.

- Sådan må det være. Vi kan gøre alt muligt for at forsøge at få folk til at overholde det her, men i sidste ende er det jo gæsternes adfærd, der afgør, om det kan lade sig gøre. Men det tror jeg bestemt, det kan. Vi har jo voksne og fornuftige gæster, siger han, der krydser fingre for, at campingpladsen senere på foråret kan få lov til at slække på kravene, så f.eks. pladsens tre nyanskaffede mobilhomes kan komme i brug.

Horsens City Camping har plads til 250 campingvogne, men René Kofoed regner ikke med, at pladsen når over maksimalt 100 vogne det første lange stykke tid.

- Og så fordeler vi gæsterne, så der bliver god plads mellem vognene, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Ejer af Oasen: Jeg troede, det var en kunde, der ringede for at aflyse...

Horsens For abonnenter

Borgmester er ærgerlig over Learnmark-beslutning - bestyrelsesformand åbner dør på klem

Annonce