Annonce
Hedensted

Campingplads får nye ejere til marts: De nuværende fortsætter som fastliggere

Anker Olsen skrev under på købet af Løgballe Camping 23. december 2009. 2010 var hans første sæson, og nu op til sæsonen 2021 giver han og hustruen Jytte Olsen pladsen videre til et nyt par. Arkivfoto

Jytte og Anker Olsen stopper på Løgballe Camping. De har drevet campingpladsen i elleve sæsoner og vil også i den kommende sæson at være finde på stedet, men nu som campister.

Løgballe: På Løgballe Camping begynder man året med et ejerskifte.

Anker Olsen har solgt campingpladsen, som han købte tilbage i december 2009 og har drevet sammen med hustruen Jytte Olsen.

- Det er jo fordi, jeg bliver 67 i år. Jeg har nået den nye pensionsalder, og jeg skal jo så træffe beslutningen om at gå pension på et eller andet tidspunkt. Vi har mange planer endnu og ting, som vi gerne vil nå i vores liv, så vi må til at gøre et eller andet ved det, siger Anker Olsen.

Fra by til natur

Ægteparrets efterfølgere bliver det yngre ægtepar Tina Engberg, 50, og Michael Hansen, 51. De er fra Fyn og kommer til Løgballe med flere års erfaring fra andre campingpladser.

I to år var de lejrchefer på campingpladsen Hasmark Strand Camping, og de seneste tre år har de bestyret DCU-Camping Odense. De har drømt om at købe og drive deres egen campingplads og er faldet pladask for Løgballe.

- Nu har vi været her et par gange, og det er en fuldstændig fantastisk natur, campingpladsen ligger i. Vi er vant til at høre ambulancer, der suser forbi hele tiden, men her er en fantastisk fred og ro og højt til loftet, fortæller Tina Engberg.

Annonce

Fortsætter som fastliggere

Hun og Michael Hansen flytter ind i boligen på Løgballe Camping og vil drive pladsen videre i samme ånd og med samme aktiviteter som hidtil.

Ejerskiftet sker 1. marts med sæsonstart senere samme måned.

- Planen er at køre Løgballe Camping videre i samme ånd. Højskolecamping, bedsteforældredage og de ting fortsætter vi helt bestemt med, for det har kørt rigtig godt. Der er ingen grund til at opfinde den dybe tallerken en gang til, siger Tina Engberg, der ses sammen med Michael Hansen som bestyrere af campingpladsen i Odense. Arkivfoto: Hasse Frimodt

Det nye par vil have deres forgængere inden for rækkevidde, når der opstår spørgsmål eller brug for hjælp.

- I år har vi lovet Tina og Michael, at vi vil være fastliggere på Løgballe Camping og hjælpe dem godt i gang. Det glæder vi os til. Det bliver helt nyt. Før var det os, der havde ansvaret. Nu kan vi gå og hygge og jage til dem, siger Anker Olsen og griner.

Annonce

Kommer ikke til at kede sig

Han og hustruen har købt en campingvogn og vil veksle mellem at bruge tid på pladsen og tid på deres ejendom ved Bjerring i Midtjylland.

- Vi har et fritidslandbrug, som vi kan hygge os med, så vi går ikke i stå lige med det samme, siger Anker Olsen.

Parret har børnebørn, som de også glæder sig til at bruge tid med. Ture rundt på campingpladser i Europa er en anden ting, der er inde i planerne for årene, der kommer.

- Vi havde en autocamper, da vi kom til på Løgballe Camping, men solgte den så, fordi vi ikke både kunne have den og en campingplads. Vi drømmer om at få en autocamper igen og så køre Europa tyndt, siger Anker Olsen.

Annonce

Kreativitet i stedet for strand

Han har ikke haft en helt nem opgave som ejer af Løgballe Camping, da den modsat de øvrige i gamle Juelsminde Kommune ikke ligger ud til vandet.

- Når man ikke har vand, så må man gøre sig kendt for noget andet. Det har været udfordringen. Så vi har været kreative og har haft et stort aktivitetsniveau, siger Anker Olsen.

Familiefodbold, kræmmermarked og højskolecamping har været blandt de mange tiltag på pladsen med 150 pladser og 11 hytter. Der er kommet en levedygtig forretning ud af energien, der er lagt i den.

Anker Olsen og Jytte Olsen har været gode til at finde på aktiviteter såsom fodboldturneringen her på billedet. Det er tanken, at de faste aktiviteter fortsætter under de nye ejere. Arkivfoto: Emil Fibiger

- Vi har nemt kunnet have to lønninger ud af det, men ikke de første tre år. Da investerede vi det hele. Men efter de tre år har vi haft det fint, siger Anker Olsen.

Annonce

Skal i lære som gæst

Han har været på udkig efter en køber til pladsen i godt et år.

Det er med en god mavefornemmelse, at han overleverer den til de nye ejere. Han vil hjælpe dem med overgangen og fastholdelsen af grupperne og gæsterne, som plejer at komme, og håber samtidig, at nye ting kan komme fra land, så nye gæster trækkes til.

Hvordan bliver det for dig at være campist i stedet for ejer?

- Jeg skal nok sætte mig på hænderne ind imellem og huske, at nu skal jeg give dem plads. Det er vigtigt, og det skal jeg lære, men Jytte vil hjælpe mig med det, siger Anker Olsen og griner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Selvtest kan åbne for at sende flere elever tilbage i skole

AC Horsens For abonnenter

Askou har skabt et superligahold: AC Horsens' forvandling fuldbyrdet med dramatisk sejr

Annonce