Annonce
Horsens

Campingejere: Lav regler, så campisterne kan komme over grænsen

Campingparret på Horsens City Camping, Dorthe og René Kofoed, er bekymrede for, hvordan året lander. Lige nu ser det skidt ud, og det bliver helt afgørende for dem, at der kommer klare og enkle regler, som tillader de udenlandske campister at komme til Danmark. Foto: Michael Svenningsen
Aflysningerne er væltet ind fra folk, der har reserveret hytter og pladser på Horsens City Camping, hvor håbet er, at der hurtigst muligt gives grønt lys, så campingturisterne kan komme til Danmark igen
Annonce

Husodde: Ejerne af Horsens City Camping, Dorthe og René Kofoed, har et stort ønske om en åbning af grænsen.

- Hvis bare vi for eksempel vidste, at fra 10. juni kan campisterne komme ind over grænsen, hvis de har et bevis på, at de har lejet en plads på en campingplads i Danmark, siger René Kofoed, som kalder uvisheden noget af det værste lige nu.

Han største frygt er, at grænserne ikke bliver åbnet, eller at reglerne bliver alt for bøvlede. Om sommeren er 65 procent af gæsterne på campingpladsen fra udlandet - primært fra Tyskland, Holland og Norge. Set over hele året er fordelingen mellem danskere og udlændinge tæt på fifty-fifty. Lige nu er de eneste udlændinge nogle tyske håndværkere, som arbejder i byen.

Og i stedet for at blive kontaktet for at høre, om der måske lige kunne være en ledig hytte eller campingplads i løbet af sommerferien, var det aflysning efter aflysning, der tikkede ind, efter coronakrisen ramte landet, og grænserne blev lukket. Og for en campingplads, der henter 75 procent af omsætningen i maj, juni, juli og august, er det krise.

- For tre måneder siden var alle hytter booket. Nu er der lejet to ud af 22. Samlet ligger vi lige nu 30-40 procent under normalt, siger René Kofoed.

For tre måneder siden var alle hytter booket. Nu er der lejet to ud af 22. Samlet ligger vi lige nu 30-40 procent under normalt.

René Kofoed

Annonce

Kæmper for at overleve

Så det er mildest talt op ad bakke.

- Her i Kristi himmelfartsferien ser det pænt ud, men ellers ikke.

Og selv om lukkede grænser og coronakrise måske betyder, at rigtig mange danskere, som plejer at rejse ud af landet, i stedet holder ferie i Damark, ser René Kofoed ikke det som en problemløser.

Mange danske gæster camperer kun i godt vejr. Regner der, tager de hurtigt hjem igen. Og når en tysk campingvogn triller ind over pladsen, er det typisk med fire-fem gæster. I en dansk vogn er der typisk to.

- Vi skal nok overleve, men vi kæmper også hårdt for det, siger René Kofoed.

Hans kone supplerer:

- Vi er normalt gode til at finde andre muligheder og løsninger. Men lige nu er det frustrerende, at vi ikke kan gøre noget, siger Dorthe Kofoed.

For grænserne har de ikke magt til at åbne.

Annonce

Swimmingpoolen må vente

På pladsen har der været travlhed med at måle op og sætte skilte op med begrænsninger for antal af børn på hoppepuden, fællesrum, butik og reception. Sætte spritdispensere op og udlevere foldere om restriktioner, som løbende er blevet justeret.

- Heldigvis er stort set alle faste sæsongæster kommet, siger René Kofoed.

Men indtægten fra tomme hytter og pladser kan ikke hentes igen.

Konsekvensen af de mange udeblevne gæster er mærkbar:

- Vi havde planer om at sætte spaden i jorden til en swimmingpool i september, men det bliver ikke til noget. Sådan skubber vi alt det, vi kan - eller finder andre løsninger, hvis noget går i stykker og skal renoveres. Vi har sagt til børnene, at vores ferie sydpå i januar er aflyst, og at julegaverne i år blive gavekort på noget, de kan få senere, siger René Kofoed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce