Annonce
Horsens

Camilla på 29 år om skulderklap: Jeg har fantastiske forældre

Mor og far er de bedste i verden. Det er sådan, Camilla Krogh Sørensen har det med sine forældre Jytte og Bjarne Sørensen. Foto: Marianne Husted
Jytte og Bjarne Sørensen står altid klar med hjælp og gode råd, når livet slår kolbøtter. Derfor fortjener de et skulderklap, mener deres datter.

Horsens: - Jeg vidste godt, at Camilla er glad for os, men det havde jeg godt nok ikke regnet med, hun havde fundet på.

Jytte Sørensen, 66 år, måtte lige samle sig og synke en ekstra gang, da datteren Camilla Krogh Sørensen, 29 år, kom ned i genbrugsbutikken på Vejlevej, hvor Jytte Sørensen arbejder som frivillig. Camilla skulle fortælle, at hun havde indstillet sine forældre til et skulderklap, og at Horsens Folkeblad mente, at det har de fortjent.

"Hun er den bedste og allermest fantastiske mor, en datter overhovedet kan ønske sig", skrev Camilla, og hun tilføjede, at det samme gælder hendes far, Bjarne Sørensen.

Camilla Krogh Sørensen havnede efter sin hf-eksamen i kontanthjælpsystemet og følte, at hun sad fast der. Det tog på selvværdet. Men hendes forældre var hele tiden ved hendes side med gode råd og hjælp, når hun var længst nede.

- Camilla er lige så meget værd som alle andre, selv om hun ikke har en videregående uddannelse. Det er i orden at være indadvendt og ikke nødvendigvis have lyst til at gå i byen, har hendes forældre fortalt hende igen og igen.

Annonce

Camilla er lige så meget værd som alle andre, selv om hun ikke har en videregående uddannelse.

Jytte Sørensen

Uventet gravid

Camilla kom som en gave, ligesom storesøsteren gjorde det. Jytte og Bjarne Sørensen havde forsøgt at få børn i ni år, da de opgav og i stedet adopterede den blot to en halv måned gamle Bettina fra Korea. Fire år senere, da Jytte var blevet 36 år, opdagede hun til sin store overraskelse, at hun var blevet gravid. Det viste sig at være Camilla, som var undervejs.

- Vi har ikke været helt unge forældre, og derfor har vi nok altid villet passe rigtigt godt på vores børn, siger Bjarne Sørensen, der 2. december fylder 70 år.

Jytte Sørensen har en særlig grund til altid at sætte sine børn først. Hun er selv vokset op i et skilsmissehjem, og hun kunne godt have ønsket sig en anderledes og tryg barndom, hvor forældrene kunne tale sammen.

Hjem til livretten hos mor

- Vi er stolt af begge vores piger, og vi har aldrig vurderet dem ud fra de karakterer, de fik, fortsætter hun.

Den ældste datter er jurist i Styrelsen for Patientsikkerhed, og Camilla har også fundet sine ben på arbejdsmarkedet. Hun er servicemedarbejder to dage om ugen hos jobcentret og har derudover et deltidsjob i bageriet hos Føtex.

- Og jeg får ros begge steder, smiler hun, der besøger sine forældre på Elvej flere gange om ugen.

Hun ringer også til dem, hvis hun har brug for praktisk hjælp eller et lift til eller fra arbejde.

Og når hun er hjemme på besøg, sker det ofte, at livretten står på bordet: Mors frikadeller.

Giv et skulderklap

I december hylder vi dem, der gør noget ekstra for andre.

Har du et godt forslag til en, der har fortjent et ekstra skulderklap og en æske chokolade, så send det til abl@hsfo.dk. Mærk mailen "Skulderklap". Skriv også begrundelsen for dit valg og dit eget navn og telefonnummer.

God jul!

Bjarne og Jytte Sørensen blev meget glade for chokoladen - og i særdeleshed julehæftet med Julius' tegninger. Men det allerbedste var, at deres datter havde indstillet dem til et skulderklap. Foto: Marianne Husted
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap fire milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og "Fars Pige" - lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle TV3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Annonce