Annonce
Horsens

Cafebesøg, koncerter og børnenes normale hverdag: Her er, hvad horsensianerne glæder sig til, når Danmark genåbner

Blandt de folk på gaden, Folkebladet har talt med, er cafebesøg noget af det, der bliver imødeset, når Danmark, måske, gradvist bliver genåbnet efter påske. Arkivfoto: Martin Ravn
Folkebladet har været på gaden for at spørge horsensianerne, hvad de glæder sig til at få genåbnet, når nedlukningen af Danmark, måske, gradvist bliver hævet efter påske.
Annonce

Horsens: Da statsminister Mette Frederiksen mandag varslede en potentiel gradvis genåbning af Danmark efter påske, var der formentlig mange, der drog et lettelsens suk.

Det var der i hvert fald i Horsens, for Folkebladet har mødt en håndfuld af dem på gågaden.

Efter uger i hjemmeisolation glæder de sig til et samfund, der begynder at ligne sig selv. Og ikke mindst et samfund, hvor børnenes hverdag vender tilbage.

Folkebladet har spurgt seks personer på gaden: Hvad glæder du dig mest til at få genåbnet, når nedlukningen af Danmark, måske, gradvist bliver hævet?

Torben Schnor

Torben Schnor. Foto: Claus Skovholm

Jeg glæder mig mest til, at børnene kan komme af sted igen. Mange familier er p.t. bundet op på, at de passer børn, og børnene trænger til at hænge ud med andre end deres forældre. Mange af dem ved ikke, hvad der sker, og for mange familier har denne periode nok været stressende. Især familier, hvor nogle børn skal hjemmeundervises, og andre ikke skal. Der er fare for, at nogle børn bliver syltet.

Jørgen Wollesen og Cherina Wollesen

Cherina Wollesen og Jørgen Wollesen. Foto: Claus Skovholm

Vi glæder os mest til, at de unge kan komme af sted og få deres hverdag tilbage. Vi andre skal nok tilpasse os, men børn er mere udsatte. Vi hjemmeskoler selv en ung teenager, som savner at være sammen med sine kammerater og få en normal hverdag. Og derudover glæder vi os da også til at kunne komme på cafetur igen.

Simon Thomsen og Leonora

Simon Thomsen og Leonora. Foto: Claus Skovholm

Jeg glæder mig mest til, at VIA og mit fitnesscenter åbner igen - og vuggestuen. Ens fællesskab på skolen er blevet revet væk under coronakrisen, og hjemmeundervisning er ikke det samme som den rigtige undervisning. Fitnesscentret er normalt en del af min hverdag, og jeg glæder mig til at kunne brænde noget krudt af.

Brynja Arnarsdottir

Brynja Arnarsdottir. Foto: Claus Skovholm

Jeg glæder mig mest til, at cafeerne og restauranterne åbner igen, så jeg kan få noget god mad. Inden coronakrisen gik jeg regelmæssigt ud og spiste, men det kan jeg ikke, som det er nu. Jeg plejer at komme på spisesteder rundt omkring, så der er ikke ét spisested, som jeg glæder mig mest til åbner.

Nicki Pedersen

Nicki Pedersen. Foto: Claus Skovholm

Jeg skulle have været til en koncert med Dizzy Mizz Lizzy 17. april, men koncerten er blevet flyttet til november, så det glæder jeg mig til. Og derudover glæder jeg mig til at kunne gå i biografen igen. Generelt bliver det godt at kunne være sammen med sine venner og være ude.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Folk på arbejde opfordres til at blive testet hver uge: Sådan gør nogle af Horsens' store virksomheder

Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Hedensted For abonnenter

Forslag fra Billund om tog til Lindved sætter drømme i gang, men først skal motorvejen udvides

Horsens

Læser spørger ind til spærring af Sundvej: Her er planen for bybusserne

Annonce