Annonce
Odder

Café Støj blev ramt af corona-krisen få dage efter åbning: - Vi er ikke gået i panik

De tre kammerater Claus Quiding (tv), Ole Bach og Steffan Trie vil skabe liv i en ny café, men krisen har sat en foreløbig stopper for det projekt. Foto: Flemming Krogh
Tre kammerater åbnede i slutningen af februar en café i Jægergårdsgade - få dage senere ramte corona-krisen Danmark og caféen lukkede igen.
Annonce

AARHUS: Drømmen om at skabe et nyt sted i byen, hvor mennesker mødes i et livligt rum, står på stand-by for tre kammerater.

For et par måneder siden så alt godt ud for den nye café i bunden af Jægergårdsgade. Trekløveret havde lagt energi og sparepenge i Cafe Støj, som de kalder stedet. Ikke fordi de konstant spiller heavy metal i caféen. Navnet hentyder til, at Claus Quiding, Ole Bach og Steffan Trie vil skabe noget liv.

- Vi vil forstyrre folk. På den positive måde, så de går glade herfra, siger Claus Quiding, der har nemt til smil, selv om situationen er alvorlig i denne tid.

Med en beliggenhed tæt på Danske Banks nye bygning på det modsatte hjørne og andre større virksomheder tæt på, er stedet velvalgt. Det kan tiltrække ansatte og andre folk i området, der ellers er under udvikling. Til en fredagsbar, men også i løbet af dagen - til brunch eller en frokost.

Den 29. februar var der åbningsfest i Cafe Støj. Masser af mennesker kiggede forbi. Venner, familie og folk, som de tre kammerater, der står bag caféen, ikke kendte i forvejen. Fredagen efter havde 25 ansatte fra Danske Bank booket en middag. Men den blev aflyst. Risikoen for corona-smitte var begyndt at blive et seriøst emne.

- Det var ærgerligt, at de måtte aflyse. Men det måtte vi naturligvis respektere, siger Ole Bach, som er den eneste af de tre, der skal arbejde i caféen på fuld tid.

Vi er ikke gået i panik. Nu har vi tid til at gentænke nogle ting.

Claus Quiding

Annonce

Svensk musiker måtte aflyse

Alarmklokkerne over en begyndende virus i udvikling begyndte at ringe. Da statsminister Mette Frederiksen nærmest lukkede landet ned onsdag 11. marts, kunne folkene bag Café Støj se ind i en usikker fremtid for deres nyåbnede sted.

En personaleforening aflyste en booking fredagen efter, og snart så verden ganske anderledes ud.

- Hele vores musikprogram for foråret blev aflyst eller rykket frem til efteråret. Vores første koncert med den svenske jazz-komet Jan Lundgren, måtte også aflyses, siger Claus Quiding.

Det var tydeligt, at Café Støj måtte lukke ned.

- I starten solgte vi en del take-away. Vi havde købte mange råvarer ind. Men salget var ikke stort, og snart besluttede vi at lukke helt ned, fortæller Steffan Trie.

Tre ansatte blev sendt hjem med løn. Godt hjulpet af regeringens hjælpepakke.

Annonce

Nye idéer undervejs

Nu er der tid til at tænke sig om og lave ting i caféen, som de tre partnere ikke nåede inden åbningen.

- Vi er ikke gået i panik. Nu har vi tid til at gentænke nogle ting, siger Claus Quiding.

- Vi planlægger også en ny åbningsfest. Den bliver vildere end den første, tilføjer Steffan Trie.

Optimismen er intakt. Forhåbentligt kommer der snart mere støj ud fra det hyggelige lokale på hjørnet af Jægergårdsgade.

Odder Little Culture Club udskyder

Claus Quiding og Ole Bach, som står bag Café Støj sammen med Steffan Trie, bor i Odder. De har været indvolveret i arbejdet med at arrangere koncerter i foreningen Odder Little Culture Club. Steffan Trie har tidligere drevet andre spisesteder i Aarhus.

Hvad angår Odder Little Culture Club fortæller Claus Quiding, at flere arrangementer allerede er blevet flyttet på grund af coronakrisen. Blandt andet en koncert med Bogfinkevej 28. marts og en medlemsfest fredag 3. april.

- Som situationen er lige nu, er alt blevet skubbet på ubestemt tid. Dog ved vi allerede, at medlemsfesten, hvor Halberg & Friends skal spille, tidligst bliver afholdt i løbet af efteråret, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce