Annonce
Hedensted

Café-planer droppet i nyt kommunehus: Sådan kommer byggeriet til at se ud

Rustikke mursten og gyldne plader bliver en del af facade på det nye administrationshus i Tørring. Illustration: RUM-arkitekter.

Planen for det nye kommunale administrationshus i Tørring er nu klar. Første spadestik forventes i august og indflytning i september 2020, men det bliver uden en café.

Tørring: En himmeltrappe, der skal lede byens borgere op på en åben tagterrasse, et bæredygtigt byggeri til den helt store guldmedalje, en facade bestående af rustikke mursten og gyldne aluminiumsplader, samt en offentlig tilgængelig stueetage.

Det bliver alt sammen en del af den kommende kommunale administrationsbygning, der om små to år vil stå færdig i Tørring midtby. Men en café, som der tidligere har været tale om, bliver det ikke til.

Det fortæller vicekommunaldirektør Johan Stadil Petersen i forbindelse med, at Rum-arkitekter har offentliggjort de første illustrationer af det kommende hus.

- Planen er, at huset bliver åbent fra seks om morgenen til 23 om aftenen, og man kan få adgang dertil via sit sygesikringskort, ligesom vi f.eks. kender det fra biblioteket. Kantinen og mødelokalerne i stueetagen kan bruges og reserveres af byens borgere til f.eks. at spise sin medbragte mad eller holde møde, forklarer Johan Stadil Petersen.

Annonce

Jeg håber, at tagterassen kan blive et lille udflugtsmål. Det bliver den højeste bygning i Tørring, og jeg tror, at der er mange, der vil synes, det ville være spændende at komme derop.

Johan Stadil Petersen
Via en himmeltrappe kan offentligheden få adgang til en tagterasse. Illustration: RUM-Arkitekter

Vil ikke konkurrere

Beslutningen om, at der alligevel ikke bliver en kantine eller café med salg af mad og drikke, er taget af konkurrencehensyn.

- Vi vil som kommunal arbejdsplads gerne understøtte byen, men vi vil ikke konkurrere med de aktiviteter, der er eller kan komme i Tørring. Så hvis man gerne vil drikke en kop kaffe eller spise noget brød i administrationshuset, må man købe det et andet sted, lyder det fra Johan Stadil Petersen.

Han ser frem til at flytte i det nye administrationshus, der i følge en pressemeddelelse fra RUM-arkitekterne bliver: "Et forgangsprojekt for bæredygtighed i Hedensted Kommune."

Huset, der får adresse på Jernbanegade ved torvet, bliver i alt fire etager højt. 1. til 3. sal er helliget kontorer til de omkring 95 medarbejdere fra Fritid- og Fællesskabs-forvaltningen, herunder det tekniske område, der skal sidde i huset. Arkitektfirmaet har valgt en rustik mursten med en varm tone, som spiller sammen med facadepartier af gyldne aluminiumsplader.

- Fine detaljer i murværket er med til at gøre facaderne levende, samtidigt med at huset udstråler både varme og autoritet, lyder det fra RUM-arkitekterne.

Færdig om halvandet år

På taget bliver der lavet en offentlig tilgængelig tagterasse.

- Fra torvet kan man stige op til tagterrassen via "Himmeltrappen", som løber op langs bygningens facade. Fra taget vil der være en fantastisk udsigt ud over Tørring by og det smukke omkringliggende landskab med bla. Gudenåen, udtaler arkitekt Jakob Ivan Larsen i pressemeddelelsen fra RUM-arkitekterne.

Byggeriet, der nu sendes i udbud, forventes at gå i gang til august 2019 og være klar til indflytning i september 2020. Oprindeligt skulle byggeriet have været påbegyndt sidste sommer, men hele processen er i følge Johan Stadil Petersen blevet forsinket, da projekteringen skulle i EU-udbud.

- Men tiden har været givet godt ud. Det har været en god, men lang proces med arkitekter, borgere og medarbejdere, fortæller Johan Stadil Petersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce