Annonce
Horsens

Café med hjerte i Grønnegade

Tamer Kaya, 26 år, har åbnet Café Grønnegade. Og kunderne har allerede taget godt imod det nye in-sted i nr. 11.
Latinerkvarteret i Horsens har fået et nyt in-sted, Café Grønnegade, som åbnede i torsdags i Grønnegade 11.

Det er 26-årige Tamer Kaya, der står bag konceptet, som madmæssigt byder på tapas, burgere og steaks - og holdningsmæssigt tegner en social profil:

- Vi kører med priser, der ligger 20-30 procent lavere end andre her i området. Vi vil nemlig gerne have, at unge studerende, unge børnefamilier og socialt udsatte også kan få mulighed for at gå på café, forklarer Tamer Kaya, der dog undserstreger, at cafeen er for alle.

Cafeen har blandt andet indgået et samarbejde med Kirkens Korshær, hvor cafeen betaler to kroner pr. spisende gæst. Beløbet betales til Kirkens Korshærs varmestue.

- Jeg synes, at det er fair, at når jeg tjener penge på min forretning, så kan jeg samtidig være med til, at nogle i Horsens ikke går sultne i seng, siger den 26-årige cafeejer.

Det er tanker, han har gjort sig gennem længere tid:

- Bl.a. nogle rappere i USA, som skænker et fast beløb, når de f.eks. sælger headphones eller andet. Man kunne sagtens forestille sig, at hvis flere gjorde lige sådan, kunne man måske helt undgå, at der var nogle, der gik sultne i seng - som forretningsmand, så kan man jo nok tjene penge alligevel, siger Tamer Kaya.
Smoothies og kaffe er også på programmet i Café Grønnegade.
- Jeg er opdraget sådan. At tage hensyn til andre, at give noget til velgørende formål.
FOTO: MORTEN PAPE

Travl start

Café Grønnegade slog dørene op til cafeen i torsdags. Og der blev arbejdet til sidste time, inden de første gæster holdt sit indtog:

- Jeg arbejdede igennem hele natten - indtil kl. 6 om morgenen. Og så på arbejde igen kl. 8 for at klare det sidste, inden de første gæster kom, forklarer han.

Og der var godt med gæster fra åbningen kl. 10 til lukketid om aftenen:

- Vi er blevet taget virkelig godt imod, fortæller han.

Der er nyt interiør i cafeen, hvor der tidligere var Qvists Grammofoncafe. Cafeen er indrettet med rå murstensvægge, nye møbler, nybygget bar. Der er fotos af det gamle Grønnegade på væggene - og den lange hjørneglasfacade giver muligehed for, at man kan betragte gadens liv, mens man nyder sin kaffe, øl, frokost eller middag.

Der er tapasretter med fisk og skaldyr, kyllingespyd, oksecappaccio, spanske pølser, bruscetta, sliders og ost. Der er bøf, burgere, æggekage og pastasalat blandt frokostretterne og burgere og steaks på aftenprogrammet:

- Det er ikke et fast menukort. Det laves løbende om, når vi finder ud af, hvad man spiser i Horsens, siger Tamer Kaya, der bor i Odder, men som har læst til markedsføringsøkonom på VIA, og som helt ung har gået i byen her - så han kender byen godt.
FOTO: MORTEN PAPE
Han betegner sig selv som iværksætter. Han har blandt andet udviklet digitale konceptløsninger, drevet en natklub i Aarhus, og han har arrangeret partybusrejser fra Aarhus til København.

Tingene får ikke lov at ligge stille, når man er Tamer Kaya:

- Da jeg opdagede, at lokalerne her var tomme, fik jeg lyst til at åbne café. Det må være det samme som at drive natklub - bare med mad, smiler Tamer Kaya.
FOTO: MORTEN PAPE
Annonce

Gratis julefest

Den 24. december holder Tamer Kaya og hans kone i øvrigt gratis julemiddag med pakkelege for 20 ensomme og socialt udsatte, som bor i Horsens:

- Det er for dem, som ikke har råd til selv at holde jul. Min kone og jeg er fra Tyrkiet, så vi fejrer ikke selv jul. Så vi kan lige så godt gøre noget for andre juleaften, siger Tamer Kaya, som tilføjer, at det fremover vil være en fast tradition.
FOTO: MORTEN PAPE
FOTO: MORTEN PAPE
Tamer Kaya, 26 år, har åbnet Café Grønnegade. Og kunderne har allerede taget godt imod det nye in-sted i nr. 11.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce