Annonce
Horsens

Café i Horsens bliver til fire boliger

Den tidligere Café Amalie i Smedegade er nu lavet til fire lejligheder. Foto: Dorthea Dittmer
Café Amalie i Smedegade er blevet til fire familieboliger klar til indflytning 1. november.

Horsens: Andelsboligforeningen Odinsgaard er netop nu i gang med at lægge sidste hånd på fire nye boliger i Smedegade.

1. november står lejlighederne klar til indflytning, og de ligger alle i de lokaler i Smedegade 9-11, som tidligere husede Café Amalie, der var en kommunal café for udviklingshæmmede og borgere med senskader.

Det var tilbage i maj 2018, at cafeen i Smedegade lukkede, og siden har boligforeningen ikke haft held til at få en ny café ind i lokalerne.

- Efter Café Amalie var det svært at finde en ny lejer, så vi valgte at søge om at bygge om til fire boliger i stedet. Og de er lige ved at være færdige, fortæller direktør i Odinsgaard, Michael Meldgaard.

- Det er er blevet nogle flotte boliger. Totalrenoverede - og så er vi i gang med at undersøge, om vi også kan få tilknyttet tre p-pladser i gården. Hvis det lykkes for os, er det et scoop inde i byen, lyder det fra direktøren.

Annonce

- Det er er blevet nogle flotte boliger. Totalrenoverede – og så er vi i gang med at undersøge, om vi også kan få tilknyttet tre p-pladser i gården. Hvis det lykkes for os, er det et scoop inde i byen.

Michael Meldgaard, direktør Odinsgaard

Fra 52 til 67 kvadratmeter

Renoveringen har taget nogle måneder, og det har da også været lidt af et arbejde at omdanne den tidligere café til beboelse. Men resultatet er blevet virkelig godt, mener direktøren.

- Det var jo en café, dog ikke med et stort industrikøkken. Så det er bare at rykke ned og bygge op. Det var et stort arbejde og tog cirka tre måneder, men slet ikke svarende til at bygge fire nye lejligheder. Der er jo både vinduer og tag, siger Michael Meldgaard.

De fire familieboliger kommer til at være på et og to værelser fordelt på mellem 52 og 67 kvadratmeter, og de er klar til indflytning 1. november.

- Der er blandt andet helt nye køkkener, og der, hvor cafeen har været ud mod Smedegade, er der omkring fire meter til loftet. Så det er nogle fine boliger, og vi er allerede så småt ved at begynde at leje dem ud, siger Michael Meldgaard og tilføjer:

- Det er familieboliger, så alle kan søge dem, unge som ældre.

De nye boliger koster fra 4865 til 7401 kroner i månedlig husleje.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Læge har gjort det før: Opdagede tegn på kræft hos fremmed i Bilka-kø

Leder

Leder: Tag debatten - den er gratis

Er der noget, der kan sætte sindene i kog i Horsens, er det byens udseende. Seneste eksempel er viceborgmester Martin Ravns læserbrev om, at Lilli Gyldenkildes Torv efter hans mening kan blive den næste ghetto i Horsens. Efterfulgt af et læserbrev af Sisse Landert, som græmmes over sin bys udseende. Efterfulgt af to læserbreve fra Andreas Boesen og Susan Gyldenkilde, som forsvarer byggeriet. I avisen og på hsfo.dk har vi gennem flere år dækket både planer, spadestik, beslutninger og kritik tæt og grundigt. Emnet optager vores læsere helt enormt. Det kan vi se både på hsfo.dk og i de kommentarer, vi får til artiklerne via Facebook. Derfor vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at afdække udviklingen og på fair og ordentlig vis bringe de forskellige synspunkter videre. Nogle af artiklerne bringer vi gratis på hsfo.dk, mens andre kræver, at man har betalt abonnement. Det får vi jævnligt kritik for af læsere, som mener, at når det er en artikel, der interesserer mange, bør den være gratis. Jeg medgiver, at vi selv har et medansvar for den manglende forståelse, fordi medierne i en periode forærede alt indhold væk på digitale platforme. Men i takt med fyringer af journalister og fotografer verden over er der ved at komme en forståelse for, at ordentlig journalistik koster penge at lave og er en vare, der skal betales for. I debatten om byens udseende tog kritikken en ny drejning, da byrådsmedlem Jakob Bille skrev følgende i en kommentar på Facebook: "Folkebladet kunne nu godt have gjort denne artikel tilgængelig for alle. De har jo valgt at gøre alle de kritiske indlæg tilgængelige for alle." Bare så der ikke er nogen tvivl: Læserbreve er altid gratis indhold på hsfo.dk. Uanset om de er for eller imod, hvad et byråd har besluttet. Fælles for det indhold, det kræver et digitalt abonnement at få adgang til, er derimod, at det er unik og selvstændig journalistik. Tendensen på vores og de fleste andre medier er, at flere og flere artikler bliver låst. På hsfo.dk har vi også det princip, at den daglige leder, som du læser her, er betalt indhold - bare ikke lige i dag, hvor alle kan læse med.

Hedensted

Jørgen leder efter sin ukendte helt fra Bilka-køen: - Han kiggede mig direkte i øjnene

Annonce