Annonce
Erhverv

Café Flyverskjul skyder op på flyveplads

Rasmus og Katrine Fynshave foran den gamle hangar, der er ved at undergå en stor forvandling. Foto: Peter Hald
Ægteparret Katrine og Rasmus Fynshave bygger café og faldskærmscenter på Ejstrupholm Flyveplads.
Annonce

Ejstrupholm: Der sker ting og sager på Ejstrupholm Flyveplads. Den ene halvdel af flyvepladsens gamle hangar er ved at blive forvandlet til en café, og flyvepladsens nye ejere, ægteparret Katrine og Rasmus Fynshave, har store planer for stedet. De to købte flyvepladsen sidste år af René Amstrup, der driver firmaet Skyhost.

Lige nu går Rasmus Fynshave og hans ven René Poulsen og knokler ihærdigt med at færdigindrette det nye lokale, der skal blive til "Café Flyverskjul" og tilholdssted for en helt ny faldskærms-aktivitet, nemlig tandem-udspring, hvor gæsterne springer ud sammen med en professionel faldskærmspringer.

44-årige Rasmus Fynshave er selv ivrig faldskærmspringer og har været med til at bygge faldskærmscentre i Danmark, og sammen med hustruen Katrine er han ved at gøre klar til det nye tilbud i Ejstrupholm, som bliver parrets helt eget.

- Vi regner med at kunne åbne Café Flyverskjul i løbet af juni. Det bliver en café, hvor folk fra Ejstrupholm, flyvere og faldskærmsudspringere og i det hele taget alle er velkomne, fortæller Rasmus Fynshave.

Han er ved at lægge sidste hånd på indretningen af café-lokalet, der også bliver forvandlet til en gourmet-restaurant en gang eller to om måneden.

- En af mine gode venner er kokken Jesper Sørensen. Ham har jeg sprunget i faldskærm sammen med, og han har et fristed herude, og ideen er så, at han kommer på besøg og laver mad, hvor gæsterne bestiller maden på forhånd, fortæller Rasmus Fynshave.

Cafeen er udstyret med denne rustikke bar, der er bygget af en container. I det hele taget er der brugt adskillige containere i projektet. Foto: Peter Hald
Annonce

Mange muligheder

Katrine og Rasmus Fynshave ser store muligheder. Flyvepladsen - der fortsætter som aktiv flyveplads og stadig vil være hjemsted for Ejstrupholm Flyveklub og Østjyllands Faldskærmsklub - er i sig selv en attraktion. Men ved at bygge en café og måske også på længere sigt små hotelværelser, kan der skabes masser af nyt liv på stedet.

- Vi kan give plads til mange aktiviteter - droneflyvning, modelfly, veteranbiltræf og meget mere, og det bliver muligt at holde mange forskellige arrangementer, siger Katrine Fynshave, der driver sit eget it-firma.

Når Café Flyverskjul skal indvies, kommer det til at ske med manér. Der er planer om at invitere Ejstrupholm-beboerne til gratis helstegt pattegris, og borgmester Ib Lauritsen har lovet at sige et par ord ved indvielsen og måske også hoppe i faldskærm.

Annonce

Plads til 400 biler

Katrine og Rasmus Fynshave har sammen med venner og bekendte brugt de seneste tre måneder på at klargøre hele arealet. Der er blevet gravet ud til en enorm parkeringsplads, der kan rumme op mod 400 biler, og det 20 hektar store område skal også have en omgang naturpleje. Det er endvidere tanken at opføre en betonportal med navneskilt ud mod Ikastvej, så det bliver lettere for gæsterne at finde stedet.

Rasmus Fynhave har et entreprenørfirma, og det kommer ham nu til gode. Café Flyverskjul, der som nævnt indrettes i den gamle hangar, er nemlig blevet udvidet med flere containerbygninger, og stedet får et gennemført industri-look, som man blandt andet kender det fra de populær street food spisesteder.

Desuden vil det været oplagt at udstyre cafeen med en masse fly-relevant interiør - propeller, flydele og billeder.

Det hører til sjældenhederne, at en lille privat flyveplads har eget spisested, så derfor er det allerede rygtedes i pilotkredse landet over, at ægteparret Fynshave har gang i noget interessant. Så der er basis for, at Ejstrupholm Flyveplads senere får en hel del flere flyvende gæster.

Den ene halvdel af hangaren rummer stadig fly, mens der er indrettet café i den nye del. Foto: Peter Hald
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce