Annonce
Horsens

Bytorvets nye facade sendt i høring: Bedre Bymiljø er ikke begejstret

Øverst facaden mod Søndergade i dag og nederst facaden, som Bytorv Horsens ønsker, den skal se ud. Fra lokalplanforslaget
I byrådet er der delte meninger om Bytorv Horsens' bud på nye facader mod Løvenørnsgade og Søndergade. Facaden kan blive for dominerende i Søndergade, mener Bedre Bymiljø i Horsens.
Annonce

Horsens: Bytorv Horsens afventer nu horsensianernes dom.

På byrådsmødet i sidste uge blev butikscentrets ønske om at beklæde de i dag hvide, pudsede facader ud mod Løvenørnsgade og Søndergade med brune såkaldte tegl-baguettes, sendt i offentlig høring.

Bedre Bymiljø i Horsens er en af de interessenter, der vil sende et høringssvar, fortæller formanden, Martin Weihe Esbensen. Herfra bliver facade-forslaget modtaget noget lunkent.

- Jeg kan sagtens forstå, at Bytorv Horsens ønsker at markere en stor renovering med en ny facade, men jeg frygter, at den nye facade med et helt andet udtryk vil træde frem på bekostning af de øvrige meget fine bygninger i nærheden, f.eks. det gamle apotek. I dag er facaderækken i Søndergade homogen og fin, og der må være andre måder at markere sig på end ved at plastre facaden til med tegl, siger Martin Esbensen, der derimod ser positivt på at ændre facaden ud mod Løvenørnsgade.

- Her vil det i forhold til omgivelserne give mening at ændre den i øvrigt også ret triste facade, mener han.

I dag er facaderækken i Søndergade homogen og fin, og der må være andre måder at markere sig på end ved at plastre facaden til med tegl.

Martin Esbensen, formand for Bedre Bymiljø i Horsens

Annonce

For og imod i byrådet

På byrådsmødet mandag i sidste uge lød der argumenter for og imod en ændring af facaden.

- Det ser spændende ud. Det skiller sig ud visuelt. Jeg er åben for input udefra, men umiddelbart ligner det en fin retning at gå i, sagde Paw Amdisen (SF), og med forbehold for de høringssvar, der måtte komme ind, lød der også opbakning til bytorvets ønske fra Socialdemokratiet, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti.

Fra Venstre og Konservative lød der mere skeptiske toner i forhold til facaden ud mod Søndergade.

- Vi har ansvaret for arkitekturen i den historiske Søndergade, og det her kan blive en glidebane, hvor andre butikker, der er presset, også vil have en specialbeklædning for at skille sig ud. Hvor stopper det?, lød det fra gruppeformand Martin Ravn (V).

- Jeg er bekymret. Vi skal ikke have en tivoli-gågade, konstaterede Esben Hedeager (K).

Bytorv Horsens ønsker ikke at kommentere sagen på nuværende tidspunkt, lyder det fra centerdirektør Anette Vestergaard.

Lokalplanforslaget kan læses på kommunens hjemmeside, og fristen for at indsende høringssvar er sat til 25. juni.

Øverst facaden mod Løvenørnsgade i dag og nederst facaden, som Bytorv Horsens ønsker, den skal se ud. Fra lokalplanforslaget
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce