Annonce
Podcast

Bytorv Horsens har renoveret for 100 millioner, men facaderne mod Søndergade møder stadig modstand: - Jeg synes på mange måder, det er et uheldigt byggeri

"Hør Horsens" er Horsens Folkeblads nye podcast-serie, som gør dig klogere dit lokalområde. Denne episode handler om Bytorv Horsens' omfattende renovering for cirka 100 millioner kroner. Foto: Nicolai Skovgård
I den nyeste episode af podcast-serien "Hør Horsens" tager vi et kig på Bytorv Horsens' omfattende renovering. Og så spørger vi dem, der ikke var begejstrede for planerne om nye facader ud mod Søndergade, om de har ændret mening, når de nu kan se det næsten endelige resultat i virkeligheden.

Horsens: Mere liv i butikscentret, mere synlighed udefra og mere sammenhæng mellem indgangene.

Med nogle af de mål for øje satte Bytorv Horsens og dens ejere, Scandinavian Shopping Center Partners, for to år siden gang i en omfattende plan om at renovere butikscentret for omkring 100 millioner kroner.

Nu er renoveringen meget tæt på at være færdig, og langt de meste kan man tydeligt se, hvis man besøger centret i dag.

I den nyeste episode af Horsens Folkeblads podcast "Hør Horsens" tager centerdirektør Anette Vestergaard os med rundt i det opdaterede Bytorv Horsens, men vi kigger også på centret udefra.

Facaderne har nemlig fået en større overhaling med rødlig bagbeklædning og lige så rødlige tegl-baguettes udenpå, og den fornyelse krævede en ny lokalplan, som i sin tid mødte modstand, og som stadig ikke vækker begejstring. I begge tilfælde for de to facader ud mod Søndergade.

Et uheldigt byggeri

Politisk set var det Venstre og Det Konservative Folkeparti, der var imod de markante ændringer ud mod Søndergade, mens også foreningen Bedre Bymiljø var blandt kritikerne, der sendte høringssvar til den lokalplan, som dog i sidste ende blev godkendt.

Nu spørger vi kritikerne, hvad de synes om det næsten færdige resultat, når de nu kan beskue det i virkeligheden frem for på skitser?

- Meget af det, jeg frygtede, er blevet bekræftet. Jeg synes på mange måder, det er et uheldigt byggeri, lyder det fra Martin Esbensen, der er formand for Bedre Bymiljø i Horsens.

Han synes blandt andet, at byggeriet er for modepræget, og at teglbeklædningen ikke passer med de omkringliggende facader. Samtidig synes Venstres Martin Ravn og de konservatives Esben Hedeager stadig, at det var forkert at give Bytorv Horsens tilladelsen til renoveringen, selv om det ikke er blevet så slemt, som de havde forventet.

- Jeg respekterer demokratiets spilleregler. Vi blev stemt ned, men hvis vi havde haft flertal, så var det her ikke sket, siger han i podcasten, som du kan lytte til i artiklen her eller via appen Nyhedskiosken.

Du finder episode syv om Bytorv Horsens længere oppe, mens du herunder kan lytte til episode fire og fem om henholdsvis det nye VIA-campus og den nye gågade i Horsens.
Horsens

Tag kandidattesten her

AC Horsens For abonnenter

Genlæs livebloggen: AC Horsens tabte et nyt skridt i oprykningskampen

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

KOMMUNALVALG

'Når det ikke er alle, der dropper dem, gør vi heller ikke': Valgplakaterne møder modstand - men nu er de hængt op alligevel

Horsens For abonnenter

Han sad fængslet længere end sin dom, men får ikke erstatning: - Det har været et ekstremt belastende forløb

Kultur

Se video: Susanne har ventet et år på koncert nummer 145 - og nu er Hansi Hinterseer endelig i Horsens

Kultur

Perlerække af Pretty Maids-anekdoter i ny bog: - Vi havde den samme drøm - vi ville være rock stars

Tre gode podcasts til en grå efterårsdag

AC Horsens For abonnenter

Karakterbogen: Han greb chancen, men holdkammeraterne skuffede

Horsens

Så er der rykket en ny eksotisk madbod ind på Posthuset: Klar med Danmarks største taco

Seneste plus

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Løvkvist: Venstre vakler på vippen i Jylland - og det er Ellemanns store chance

AC Horsens

AC Horsens-træner ved en skillevej oven på ny skuffelse: En kamp mindre til at rette op på det i

Horsens For abonnenter

560 medlemmer og et jammerligt klubhus: Nu er spørgsmålet, om fodboldklub skal blive eller rykke i retning af Hatting

AC Horsens

Se videoanalyse og højdepunkter: Årsagerne til AC Horsens-nederlag er åbenlyse