Annonce
Horsens

Bytorv Horsens får ny ejer og bygger om: Moderne facade og to nye spisesteder på vej

Bytorv Horsens er igen på nye hænder, og den ny ejergruppe sætter snarest muligt gang i en renovering af centret både indvendig og udvendig. Arkivfoto
Førstesalen skal bygges om, lover nye ejere, der ser stort potentiale i det centrale butikscenter i Horsens.

Horsens: Bytorv Horsens skal have nyt liv.

Sådan lyder den klare målsætning fra en ny ejerkreds, som med virkning fra 15. august har overtaget centret. Der er tale om et projektselskab etableret af Scandinavian Shopping Center Partners samt en række private investorer, fortæller direktør og partner Claus Tüchsen.

Bag Scandinavian Shopping Center Partners (SSCP) står et team af partnere og bestyrelsesmedlemmer, der hver især har årtiers erfaring inden for især drift og udvikling af shoppingcentre.

- Vi vil meget gerne drive shoppingcentre, som ligger centralt i større handelsbyer, og det lever Bytorv Horsens op til. Horsens er en driftig handelsby i vækst, og vi synes på alle måder, Bytorv Horsens er et spændende center med en unik beliggenhed, god tilgængelighed og status som det eneste overdækkede shoppingcenter i byen, siger Claus Tüchsen.

Annonce
Bytorv Horsens har et stort potentiale. Vores mål er, at centret indtager rollen som det helt dominerende omdrejningspunkt for detailhandlen i Horsens midtby.

Claus Tüchsen, direktør og partner i Scandinavian Shopping Center Partners

Plan for førstesal var afgørende

Den ny ejer er bekendt med, at Bytorv Horsens i en tid har været udfordret.

- Vi ved, at der længe har været tomgang på førstesalen, og vores tro på, at vi kan løse førstesalens udfordringer, har været en klar forudsætning for købet, siger Claus Tüchsen.

- Vi har brugt lang tid på at gennemanalysere centret og mulighederne. Vi har været i dialog med både nye og nuværende markante lejere, som har kunnet overbevise os om, at de har lyst til at være med, og vi tror på, at vi har opstillet en plan, som kan revitalisere centret og bringe det ind i en ny epoke, forklarer han.

Det skal blandt andet ske med en omfattende ombygning af centrets førstesal. En helt ny planløsning skal munde ud i større butiks-lokaler og et anderledes flow i kunde-traffiken, fortæller direktøren.

- Jeg vil nødig kritisere det, der har været, men vi har troen på, at vi med en anden løsning kan skabe et bedre kundeflow, siger han.

Spisesteder og fitness

De konkrete planer for ombygningen ønsker Claus Tüchsen endnu ikke at løfte sløret for i detaljer. De udfærdiges i et tæt samarbejde mellem arkitekter og myndigheder, forklarer han, og det arbejde intensiveres nu, hvor overtagelsen er trådt i kraft.

To eller tre nye spisesteder skal også være med til at trække kunder til Bytorvets førstesal.

- Vi har allerede skrevet kontrakt med en stor operatør, som vil åbne to spisesteder, afslører Claus Tüchsen, som endnu ikke har fået grønt lys til at sætte navn på.

Flere potentielle nye butikker er også i kikkerten, og desuden er der tanker om at få et fitnesscenter eller lignende indenfor. Hvad dét angår, er den ny ejer i dialog med et par mulige lejere, fortæller Claus Tüchsen.

Endelig er der aftalt en markant udvidelse af den eksisterende anker-butik Sport 24, og udenfor skal centrets facader moderniseret mod både Søndergade og Løvenørnsgade, fortæller han.

Arbejdet med transformationen af Bytorv Horsens går i gang så snart som muligt, siger direktøren, som forventer, at det er helt færdigt om et års tid eller halvandet.

Scandinavian Shopping Center Partners

  • Scandinavian Shopping Center Partners, også kaldet SSCP, har købt Bytorv Horsens sammen med en række private investorer.
  • Det bliver SSCP, der får det overordnede ansvar for driften af Bytorv Horsens.
  • SSCP blev etableret i 2017 med det formål at erhverve primært større, veletablerede shoppingcentre, beliggende i stærke detailhandelsområder, for at videudvikle centrene.
  • Bag SSCP står tre partnere: Claus Tüchsen, Stig German Mathiasen og Henrik Duhn. I bestyrelsen sidder desuden Søren Brogaard, Lars Johansson og Lars Backemar. Endelig er Leif Bardino en del af teamet.
  • De har hver især mange års erfaring og kompetencer opbygget gennem ledende positioner hos betydende centeroperatører med shoppingcenter-porteføljer i Skandinavien.
  • SSCP havde en rolle i kapitalforvalteren BlackRocks køb af Næstved Storcenter. Købet af Bytorv Horsens er selskabets første investering, men partnerne forventer inden for de kommende år yderlige opkøb af centre i såvel Danmark som Sverige.
  • Overtagelsen af Bytorv Horsens er gennemført som en selskabshandel fra Jyske Realkredit A/S (Tidligere BRF Kredit).
  • Parterne har aftalt, at de holder prisen for sig selv.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Når lærerne må holde fri - så må børnene vel også?

Avisen har de seneste dage skrevet om tendensen til, at forældre tager deres børn ud af skolerne uden for de normale ferieperioder. Det er et forkert signal, mener både politikere og skoleledere. Det er bedst, når alle i skole. Det kan ingen være i tvivl om, men det gælder så sandelig også lærerne, for ingen taler om, at det selvfølgelig også går ud over kvaliteten i undervisningen og styrken i fællesskabet, når læreren holder fri. Lad os slå fast med det samme, at det er alle læreres ret at holde ferie uden for skolernes traditionelle ferie. Det siger deres overenskomst, så ingen skal skyde efter folkeskolelærere, når de en uge om året holder fri uden for de traditionelle ferieuger hen over skoleåret. Men det betyder også, at det klinger en anelse hult, når skoleledere og politikere taler om det forkerte i, at børnene tages ud af undervisningen, når de ansatte har muligheden for at gøre det samme. Det kommer til at lyde som mig selv, når børneopdragelsen har været til diskussionen derhjemme, og jeg har trukket trumfkortet og slået fast, at de skal gøre, som jeg siger, og ikke som jeg selv gør..... Det var noget andet i gamle dage, vil nogle nok mene, men dengang måtte lærerne heller ikke holde fri ud over de almindelige ferieuger. Dengang gav det god mening at slå fast, at eleverne ikke bare kunne få fri uden særlig grund. Nu er tiden en anden, og selv om det går ud over fællesskabet og kvaliteten i undervisningen, når enten elever eller lærere mangler, så er det sådan, virkeligheden ser ud. Vi må alle bestræbe os på at holde fraværet på et minimum og gøre det så attraktivt at gå i skole, at der skal noget ekstraordinært til, hvis man vil gå glip af en uges undervisning. Det er en kamp, vi alle kan bidrage positivt til at vinde. Kampen for at undgå fravær er desværre tabt.

Annonce