x
Annonce
Horsens

Bytorv Horsens får ny ejer og bygger om: Moderne facade og to nye spisesteder på vej

Bytorv Horsens er igen på nye hænder, og den ny ejergruppe sætter snarest muligt gang i en renovering af centret både indvendig og udvendig. Arkivfoto
Førstesalen skal bygges om, lover nye ejere, der ser stort potentiale i det centrale butikscenter i Horsens.

Horsens: Bytorv Horsens skal have nyt liv.

Sådan lyder den klare målsætning fra en ny ejerkreds, som med virkning fra 15. august har overtaget centret. Der er tale om et projektselskab etableret af Scandinavian Shopping Center Partners samt en række private investorer, fortæller direktør og partner Claus Tüchsen.

Bag Scandinavian Shopping Center Partners (SSCP) står et team af partnere og bestyrelsesmedlemmer, der hver især har årtiers erfaring inden for især drift og udvikling af shoppingcentre.

- Vi vil meget gerne drive shoppingcentre, som ligger centralt i større handelsbyer, og det lever Bytorv Horsens op til. Horsens er en driftig handelsby i vækst, og vi synes på alle måder, Bytorv Horsens er et spændende center med en unik beliggenhed, god tilgængelighed og status som det eneste overdækkede shoppingcenter i byen, siger Claus Tüchsen.

Annonce
Bytorv Horsens har et stort potentiale. Vores mål er, at centret indtager rollen som det helt dominerende omdrejningspunkt for detailhandlen i Horsens midtby.

Claus Tüchsen, direktør og partner i Scandinavian Shopping Center Partners

Plan for førstesal var afgørende

Den ny ejer er bekendt med, at Bytorv Horsens i en tid har været udfordret.

- Vi ved, at der længe har været tomgang på førstesalen, og vores tro på, at vi kan løse førstesalens udfordringer, har været en klar forudsætning for købet, siger Claus Tüchsen.

- Vi har brugt lang tid på at gennemanalysere centret og mulighederne. Vi har været i dialog med både nye og nuværende markante lejere, som har kunnet overbevise os om, at de har lyst til at være med, og vi tror på, at vi har opstillet en plan, som kan revitalisere centret og bringe det ind i en ny epoke, forklarer han.

Det skal blandt andet ske med en omfattende ombygning af centrets førstesal. En helt ny planløsning skal munde ud i større butiks-lokaler og et anderledes flow i kunde-traffiken, fortæller direktøren.

- Jeg vil nødig kritisere det, der har været, men vi har troen på, at vi med en anden løsning kan skabe et bedre kundeflow, siger han.

Spisesteder og fitness

De konkrete planer for ombygningen ønsker Claus Tüchsen endnu ikke at løfte sløret for i detaljer. De udfærdiges i et tæt samarbejde mellem arkitekter og myndigheder, forklarer han, og det arbejde intensiveres nu, hvor overtagelsen er trådt i kraft.

To eller tre nye spisesteder skal også være med til at trække kunder til Bytorvets førstesal.

- Vi har allerede skrevet kontrakt med en stor operatør, som vil åbne to spisesteder, afslører Claus Tüchsen, som endnu ikke har fået grønt lys til at sætte navn på.

Flere potentielle nye butikker er også i kikkerten, og desuden er der tanker om at få et fitnesscenter eller lignende indenfor. Hvad dét angår, er den ny ejer i dialog med et par mulige lejere, fortæller Claus Tüchsen.

Endelig er der aftalt en markant udvidelse af den eksisterende anker-butik Sport 24, og udenfor skal centrets facader moderniseret mod både Søndergade og Løvenørnsgade, fortæller han.

Arbejdet med transformationen af Bytorv Horsens går i gang så snart som muligt, siger direktøren, som forventer, at det er helt færdigt om et års tid eller halvandet.

Scandinavian Shopping Center Partners

  • Scandinavian Shopping Center Partners, også kaldet SSCP, har købt Bytorv Horsens sammen med en række private investorer.
  • Det bliver SSCP, der får det overordnede ansvar for driften af Bytorv Horsens.
  • SSCP blev etableret i 2017 med det formål at erhverve primært større, veletablerede shoppingcentre, beliggende i stærke detailhandelsområder, for at videudvikle centrene.
  • Bag SSCP står tre partnere: Claus Tüchsen, Stig German Mathiasen og Henrik Duhn. I bestyrelsen sidder desuden Søren Brogaard, Lars Johansson og Lars Backemar. Endelig er Leif Bardino en del af teamet.
  • De har hver især mange års erfaring og kompetencer opbygget gennem ledende positioner hos betydende centeroperatører med shoppingcenter-porteføljer i Skandinavien.
  • SSCP havde en rolle i kapitalforvalteren BlackRocks køb af Næstved Storcenter. Købet af Bytorv Horsens er selskabets første investering, men partnerne forventer inden for de kommende år yderlige opkøb af centre i såvel Danmark som Sverige.
  • Overtagelsen af Bytorv Horsens er gennemført som en selskabshandel fra Jyske Realkredit A/S (Tidligere BRF Kredit).
  • Parterne har aftalt, at de holder prisen for sig selv.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Leder: Tak til efterskolen

Det er dyrt at have sit barn på efterskole. Det ved jeg kun alt for godt. Derfor blev jeg selvfølgelig også glad på min privatøkonomis vegne, da jeg fik en mail fra efterskolens forstander om, at jeg kan få noget af egenbetalingen tilbage. Det er et resultat af den aftale, der er indgået med undervisningsministeriet. Tak for det. Og måske især for den del af tilbagebetalingen, der handler om kostpenge. For alt det, jeg sparer på benzin frem og tilbage til arbejde i disse coronatider, ja, dem bruger jeg på at brødføde en stor, sulten teenager. Hvad angår den øvrige del af tilbagebetalingen, siger jeg selvfølgelig ikke nej til pengene. I hvert fald ikke så længe jeg er sikker på, at efterskolens medarbejdere stadig kan få løn, og efterskolen også kan eksistere efter corona. Hver dag siden efterskolen lukkede, har min søn siddet foran sin computer og modtaget undervisning. Idrætslærerne har på skift tvunget ham ud af huset for at tage billeder af blade i skoven, kramme træer eller bare løbe en tur. Lærerne lægger videoer ud og hjælper de unge mennesker med stadig at have en fornemmelse af at gå på efterskole. Nuvel, der er dage, hvor cybersamværet gør savnet større i stedet for mindre, men for det meste kommer sønnen ud af værelset med mere lys i øjnene, end inden timen begyndte. Jeg synes faktisk stadig, jeg får noget for pengene, selvom skolen er lukket. Så for mig er det vigtigste ved hjælpepakken ikke, hvad jeg kan få retur, men at lærerne kan få deres løn og beholde deres job på efterskoler, der stadig står klar til at tage imod vores børn og endda have råd til at gøre lidt ekstra for dem, når de forhåbentlig når tilbage til efterskolen og kammeraterne, inden skoleåret er omme. For hjælpepakke eller ej, så kan min søn og alle de andre efterskoleelever ikke få den tabte tid tilbage. Der er ikke nogen ny chance, uanset hvor mange penge jeg får retur.

Kultur

Alt aflyst til og med august: Horsens & Friends-direktør er overrasket

Danmark

Liveblog: 5071 danskere testet positiv for corona - men smittetallet kan være op til 80 gange højere

Annonce