Horsens: - Vi er godt nok tæt på smertegrænsen. Virkelig tæt, siger centerdirektør Anette Vestergaard, Bytorv Horsens. Hun fortæller, at nedlukningen til og med 7. februar både var frygtet og forventet.
Bytorv Horsens har som center givet butikkerne henstand med huslejen frem til 1. februar. Denne henstand bliver nu forlænget.
- Vi kommer selvfølgelig igennem det som center. Det gør butikkerne også. Men de er udfordrede. Det er meget hårdt, fortsætter centerdirektøren.
Nogle butikker ligger inde med et stort lager af vintertøj og sko, som skulle have været afhændet i forbindelse med udsalget. Mange af varerne har de dog flyttet over til online-handlen. Der bliver i det hele taget tænkt i kreative initiativer, har Anette Vestergaard bemærket.
- Hjælpepakker hjælper på omkostningerne, men ikke på den manglende omsætning. Der spiller også andre ting ind som butikkers online-salg og et central cvr-nummer i kædebutikker, når pengene skal fordeles, siger hun.
Ingen folk i gaderne
Centrets restauranter har valgt at lukke helt ned og sende personalet hjem. De tilbyder heller ikke takeaway.
- Der er jo ingen kunder på gågaden, og vi kunne på den anden side risikere den situation, at der pludselig ville opstå kø uden for en restaurant. Det går jo heller ikke.
Anette Vestergaard er i kontakt med alle centrets lejere, og hun er også på vej rundt til de butikker, som må holde åbent.
Anette VestergaardDet er ikke med modetøj som med rødvin, at disse varer bliver bedre med alderen. Desværre.
Hun peger på, at varelageret bliver ældre og ældre, og når man kan komme til at bytte julegaver, kommer der måske endnu flere vinterjakker og festkjoler på bøjlerne.
- Det er ikke med modetøj som med rødvin, at disse varer bliver bedre med alderen. Desværre.
Ingen bamsefabrik
Bytorv Horsens havde arrangeret en række aktiviteter i vinterferien. Blandt andet en stor bamsefabrik, hvor børn kunne komme og "bygge" en bamse, fylde hjerte og andet indhold i bamsen og købe tøj til den.
- Det har vi desværre måttet aflyse igen.