Annonce
Horsens

Byrådspolitiker: Forvaltningen skulle have informeret os om faldende elevtal

Byrådsmedlem Louise Lange (DF) mener ikke, at forvaltningen i Horsens Kommune handlede rigtigt, da den foreslog en lukning af Horsens Byskole afdeling Lindvigsvej inden påske. Hun mener derimod, at forvaltningen burde have informeret løbende om det faldende elevtal på skolen. Foto: Lars Juul
Dansk Folkepartis Louise Lange mener, at forvaltningen burde have informeret politikerne i børne- og uddannelsesudvalget om de negative tal for afd. Lindvigsvej - før den foreslog en lukning

Horsens: Selvom kampen om lukningen af Horsens Byskole afdeling Lindvigsvej nu officielt er slut, ulmer det stadig på slagpladsen. Senest har medlem af børne- og uddannelsesudvalget Louise Lange (DF) stillet en række spørgsmål til forvaltningen for at få svar på, hvordan det kunne gå så galt.

- Jeg er egentlig tilfreds med de svar, jeg har fået. Det ser ud til, at det hele er kørt som perler på en snor og efter reglerne. Men jeg er ked af processen og kunne godt tænke mig, at man havde grebet det anderledes an, lyder en del af kritikken.

Annonce
Det er en mangel, at vi ikke får tal præsenteret for Lindvigsvej, men kun for byskolen som en samlet enhed. At der har været en udfordring på den enkelte matrikel, ville jeg gerne være orienteret om før.

Louise Lange, medlem af børne- og uddannelsesudvalget

Forvaltningen har ikke informeret

Det var kommunens forvaltning, som i første omgang foreslog at lukke afdelingen på grund af for lav elevtilslutning. Det fik både forældre, lærere og politikere op på barrikaderne, og efter en lille uges kamp valgte kommunens børne- og uddannelsesudvalg så at nedstemme forslaget.

Louise Lange langer nu hårdt ud efter forvaltningen. Hun mener ikke, den har været sin informationspligt voksen, og at den dermed er indirekte skyld i, at det er kommet så vidt med den slunkne elevtilslutning til afdelingen.

- Jeg kunne godt tænke mig, at forvaltningen havde set den kedelige udvikling på afdelingen og sat det ind som et orienteringspunkt på et udvalgsmøde. Jeg synes, det er en mangel, at vi ikke får tal præsenteret for Lindvigsvej, men kun for byskolen som en helhed. At der har været den her udfordring på den enkelte matrikel, ville jeg gerne være orienteret om før, så vi politisk kunne have taget det i opløbet, inden det kom som en bombe med den her lukning.

Hun afviser dermed, at politikerne i udvalget selv har sovet i timen.

- Vi har ikke fået tallene for afdelingen, så vi har ikke vidst det og kunnet handle anderledes.

Forkert rækkefølge

Ud over den manglende information er det især informationsrækkefølgen, der bringer sindet i kog hos byrådsmedlemmet. Hun mener, det var forkert at informere børnene om lukningen, inden beslutningen overhovedet var blevet politisk behandlet.

- Det var kommunens koordinationsudvalg, som fik forslaget om lukningen at vide først og blev orienteret om processen. Og som jeg kan læse ud af mine svar, har de godkendt processen, siger Louise lange og fortsætter:

- Men forældrene skulle have haft sådan en information i tide, så de kunne nå at orientere børnene, så det ikke kom som et chok for børnene på morgensamlingen. Og så er jeg ked af, at man ikke har taget hensyn til, at der går børn med særlige udfordringer på den skole, lyder det.

Det skal nok gå

Louise Lange er glad for at have været med til at frede skolen.

- Jeg synes, det er rigtig, rigtig godt. Det glæder mig, at vi har lyttet med hjertet den her gang i stedet for bare at kigge på tal og kedelige analyser. Vi har taget de bløde værdier i fokus, og det er alfa og omega at lytte til befolkningen - det er derfor, vi sidder der.

Hun er dog helt bevidst om, at arbejdet kun lige er begyndt.

- Det bliver et benhårdt arbejde. De almindelige borgere, den enkelte forælder og alle involverede parter skal nu i gang med at markedsføre den her afdeling. Det skal være et samarbejde om opbakning, positiv omtale og en holdningsændring til skolen.

- Jeg er fortrøstningsfuld, og hvis alle parter gør en indsats, så tror og håber jeg på, at det nok skal gå.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En hyldest til den gode idé - lad os få mere af den slags

Gode ideer kan vi aldrig få for mange af. Og når de så oven i købet bliver omsat i handling og er en gevinst, er der ekstra grund til at anerkende et godt initiativ. Sådan er det med Mai-Britt Therkelsen, der som leder af tøjafdelingen hos Blå Kors kunne se genbrugsguld gå tabt på grund af manglende hænder. Mange ville trække på skuldrene og ærgre sig, men heldigvis ville Mai-Britt Therkelsen det anderledes. Hun fik en god idé om at lave en sorteringscentral som et beskæftigelsesprojekt, og nu er det blevet til virkelighed med opbakning fra Horsens Kommune. Et initiativ, der har alle muligheder for at blive en gevinst for alle parter. Den slags kan vi ikke få nok af, og det er vigtigt at anerkende, når en idé på den måde bliver til virkelighed. Mai-Britt Therkelsens initiativ minder os alle om, at der i princippet ikke skal så meget til. Der må være masser af lignende ideer, der rumler og rumsterer derude i Horsens og opland. Lad os få dem på bordet. Alle kan måske ikke lade sig realisere, men hvorfor ikke hjælpe hinanden med at gøre hverdagen lettere og udnytte de ressourcer, vi har, bedst muligt. I dette tilfælde havde Mai-Britt Therkelsen en chef, der var på ideen, ligesom Horsens Kommune også bakkede op. Sådan er det med alle ideer. De kræver opbakning og støtte. Vi er alt for gode til at tale ting ned og skyde forslag ned med en halvdårlig, kvik bemærkning. Den slags er dræbende for folk med gode ideer og lyse indfald, og fremfor alt risikerer vi at smide guld på gaden. Husk det næste gang, du får en god idé eller bliver præsenteret for én af slagsen. Giv det en chance. Ikke noget med at sige: Hvorfor dog det? Støt og bak op og spørg i stedet dig selv og dine omgivelser: Hvorfor ikke? Det vil være til gavn for os alle på den lange bane, så hyld den gode idé og lad os får mere af den slags.

Annonce