Annonce
Horsens

Byrådspolitiker: Forvaltningen skulle have informeret os om faldende elevtal

Byrådsmedlem Louise Lange (DF) mener ikke, at forvaltningen i Horsens Kommune handlede rigtigt, da den foreslog en lukning af Horsens Byskole afdeling Lindvigsvej inden påske. Hun mener derimod, at forvaltningen burde have informeret løbende om det faldende elevtal på skolen. Foto: Lars Juul
Dansk Folkepartis Louise Lange mener, at forvaltningen burde have informeret politikerne i børne- og uddannelsesudvalget om de negative tal for afd. Lindvigsvej - før den foreslog en lukning

Horsens: Selvom kampen om lukningen af Horsens Byskole afdeling Lindvigsvej nu officielt er slut, ulmer det stadig på slagpladsen. Senest har medlem af børne- og uddannelsesudvalget Louise Lange (DF) stillet en række spørgsmål til forvaltningen for at få svar på, hvordan det kunne gå så galt.

- Jeg er egentlig tilfreds med de svar, jeg har fået. Det ser ud til, at det hele er kørt som perler på en snor og efter reglerne. Men jeg er ked af processen og kunne godt tænke mig, at man havde grebet det anderledes an, lyder en del af kritikken.

Det er en mangel, at vi ikke får tal præsenteret for Lindvigsvej, men kun for byskolen som en samlet enhed. At der har været en udfordring på den enkelte matrikel, ville jeg gerne være orienteret om før.

Louise Lange, medlem af børne- og uddannelsesudvalget

Forvaltningen har ikke informeret

Det var kommunens forvaltning, som i første omgang foreslog at lukke afdelingen på grund af for lav elevtilslutning. Det fik både forældre, lærere og politikere op på barrikaderne, og efter en lille uges kamp valgte kommunens børne- og uddannelsesudvalg så at nedstemme forslaget.

Louise Lange langer nu hårdt ud efter forvaltningen. Hun mener ikke, den har været sin informationspligt voksen, og at den dermed er indirekte skyld i, at det er kommet så vidt med den slunkne elevtilslutning til afdelingen.

- Jeg kunne godt tænke mig, at forvaltningen havde set den kedelige udvikling på afdelingen og sat det ind som et orienteringspunkt på et udvalgsmøde. Jeg synes, det er en mangel, at vi ikke får tal præsenteret for Lindvigsvej, men kun for byskolen som en helhed. At der har været den her udfordring på den enkelte matrikel, ville jeg gerne være orienteret om før, så vi politisk kunne have taget det i opløbet, inden det kom som en bombe med den her lukning.

Hun afviser dermed, at politikerne i udvalget selv har sovet i timen.

- Vi har ikke fået tallene for afdelingen, så vi har ikke vidst det og kunnet handle anderledes.

Forkert rækkefølge

Ud over den manglende information er det især informationsrækkefølgen, der bringer sindet i kog hos byrådsmedlemmet. Hun mener, det var forkert at informere børnene om lukningen, inden beslutningen overhovedet var blevet politisk behandlet.

- Det var kommunens koordinationsudvalg, som fik forslaget om lukningen at vide først og blev orienteret om processen. Og som jeg kan læse ud af mine svar, har de godkendt processen, siger Louise lange og fortsætter:

- Men forældrene skulle have haft sådan en information i tide, så de kunne nå at orientere børnene, så det ikke kom som et chok for børnene på morgensamlingen. Og så er jeg ked af, at man ikke har taget hensyn til, at der går børn med særlige udfordringer på den skole, lyder det.

Det skal nok gå

Louise Lange er glad for at have været med til at frede skolen.

- Jeg synes, det er rigtig, rigtig godt. Det glæder mig, at vi har lyttet med hjertet den her gang i stedet for bare at kigge på tal og kedelige analyser. Vi har taget de bløde værdier i fokus, og det er alfa og omega at lytte til befolkningen - det er derfor, vi sidder der.

Hun er dog helt bevidst om, at arbejdet kun lige er begyndt.

- Det bliver et benhårdt arbejde. De almindelige borgere, den enkelte forælder og alle involverede parter skal nu i gang med at markedsføre den her afdeling. Det skal være et samarbejde om opbakning, positiv omtale og en holdningsændring til skolen.

- Jeg er fortrøstningsfuld, og hvis alle parter gør en indsats, så tror og håber jeg på, at det nok skal gå.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Leder: Tirsdag morgen går alting lidt hurtigere på hsfo.dk

Nye briller, ny frisure eller et slips, der matcher efterårets farver - de fleste af os trænger til at få vores "look", som det hedder på nydansk, forfrisket en gang imellem. Og det gælder såmænd også Horsens Folkeblads hjemmeside, www.hsfo.dk, som tusindvis af horsensianere - flere og flere - klikker ind på hver dag. Den tekniske stab, der designer hjemmesiden, har arbejdet længe og målrettet med en opdatering, og i morgen tidlig, tirsdag klokken 4, går det nye hsfo.dk så i luften. Helt synligt vil det være, at hjemmesiden har fået nyt design og nye skrifter - men opdateringen indeholder også en række tekniske forbedringer, som vil komme læserne til gavn. Først og fremmest er den nye hjemmeside endnu hurtigere med nyhederne end den nuværende. Nyhederne kommer hurtigere ud i verden, når vi på redaktionen trykker "offentliggør" - og hjemmesiden reagerer mere tjept, når du som læser klikker på artikler og/eller billeder. Det nye design gør det samtidig muligt for os at præsentere flere nyheder ad gangen, især for dem, der følger med på en pc. Den nye hjemmeside er naturligvis også tilpasset iPads og mobiltelefoner, men her sætter skærmstørrelsen en begrænsning for antallet af overskrifter. Det bliver nemmere at finde frem til dagens e-avis, hvor man kan bladre gennem siderne ligesom i den trykte avis. E-avisen får simpelthen en fast kasse på forsiden. Som noget nyt er det muligt at få en digital assistent - "hun" hedder Athena - til at læse nyhederne op. Det kan både være en fordel for dem, der måtte have svært ved at læse, og for dem, der for eksempel vil høre nyt, mens de kører bil. Endelig bliver det nemmere for læserne at udnytte og tilpasse vores nyhedsbreve, hvor man hver dag får en e-mail med de vigtigste overskrifter. Vi ved, at mange af jer, der læser den trykte avis, også følger med på nettet. Og vi håber og tror, at I vil synes godt om det nye hsfo.dk. Skulle der vise sig børnesygdomme - så tøv ikke med at kontakte redaktionen eller avisens Kundeservice. God fornøjelse i morgen klokken 4.

Annonce