Annonce
Østjylland

Byrådspolitiker dropper S og bliver løsgænger: Vil ikke droppe Børn og Unge-udvalg

Efter to år som socialdemokratisk medlem af Århus Byråd bliver Dorthe Borgkvist nu løsgænger. Det sker, fordi byrådsgruppens ledelse ikke længere ville have hende siddende i Børn og Unge-udvalget.Pressefoto
Dorthe Borgkvist forlader Socialdemokratiet og bliver løsgænger i Aarhus Byråd, fordi byrådsgruppens ledelse ikke længere ville have hende som medlem af byrådets Børn og Unge-udvalg.
Annonce

AARHUS: Århus Byråd har fået endnu en løsgænger.

Det er det hidtidige socialdemokratiske byrådsmedlem, Dorthe Borgkvist, der tirsdag har meddelt, at hun ønsker at udtræde af den socialdemokratiske byrådsgruppe for i stedet at blive løsgænger.

52-årige Dorthe Borgkvist blev valgt første gang ved byrådsvalget i efteråret 2017 og har siddet i byrådets Børn og Unge-udvalg. Det var udsigten til, at byrådsgruppens ledelse ville fjerne hende fra det udvalg, der udløste beslutningen om at blive løsgænger.

- Jeg stillede op til byrådet for at være med til at ændre vilkårene for børn og unge og deres forældre, og det er det, jeg har arbejdet med og fået ros for. Det er børn og unge, jeg brænder for, så jeg ønsker ikke at skifte Børn og Unge-udvalget ud med et andet udvalg, fordi gruppeledelsen nu pludselig ikke længere er så tilfreds med mit arbejde i udvalget, siger Dorthe Borgkvist.

Som løsgænger fortsætter hun som medlem af Børn og Unge-udvalget.

I en pressemeddelelse udtaler partiets gruppeformand i byrådet, Lone Hindø:

- Jeg er ked af, at Dorthe Borgkvist har valgt at trække sig fra den socialdemokratiske byrådsgruppe med henblik på at blive løsgænger, men vi respekterer hendes beslutning og håber på et godt samarbejde.

I byrådet sidder der i forvejen en anden løsgænger. Nemlig Almaz Mengesha, der tidligere i år brød med Liberal Alliance.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce