Annonce
Erhverv

Byrådspolitiker bliver selvstændig rådgiver

- Kernen i min nye virksomhed handler om at få ideer ført ud i virkeligheden, fortæller Simon Vanggaard. Privatfoto
Simon Vanggaard fra Dansk Folkeparti har oprettet rådgivningsfirmaet Vanggaard Advice, der skal hjælpe virksomheder, organisationer og foreninger.

Ikast/Brande: Byrådsmedlem Simon Vanggaard (DF), der er formand for børne- og undervisningsudvalget og 1. viceborgmester i Ikast-Brande Kommune, er nu blevet selvstændig erhvervsdrivende. Han har netop startet rådgivningsfirmaet Vanggaard Advice, hvor han vil hjælpe virksomheder, organisationer og foreninger med at få idéer til at blive til virkelighed.

- Det er en spidskompetence, jeg har lært mig gennem mange års foreningsarbejde og politisk arbejde, siger Simon Vanggaard.

Den 31-årige byrådspolitiker, der bor i Ikast, er uddannet lærer og arbejdede i flere år som lærer på Klovborg Friskole frem til 2017. Ud over byrådsarbejdet har Vanggaard tidligere stræbt efter at komme i Folketinget, men den ambition satte han for nylig på pause:

- Det går ikke at arbejde i København, når man har små børn, siger Simon Vanggaard, der har datteren Ane på to et halvt år sammen med hustruen Helle.

- Jeg fortsætter i byrådet, og ved at blive selvstændig kan jeg opnå den nødvendige fleksibilitet. På den måde kan jeg bedre planlægge mit arbejdsliv. Jeg vil også gerne prøve noget andet end at være politiker. Det kan gøre mig klogere på mange ting, som jeg kan bruge i det politiske liv, siger Simon Vanggaard.

Han har allerede fået sin første ordre i hus og skal nu være tovholder for et projekt for en privat virksomhed.

Annonce

Liv I Byen

Simon Vanggaards rådgivningsvirksomhed vil som nævnt både betjene private virksomheder samt foreninger og organisationer.

Netop foreningslivet har han en hel del erfaring fra. Han er næstformand i foreningen "Liv I Byen" i Ikast - en forening, der arrangerer events og begivenheder. Foreningen har blandt andet et stort fødevaremarked på tapetet i Ikast.

- Det er en forening, der har inspireret mig meget. Det har jo handlet meget om at få ideer ført ud i virkeligheden, og det er kernen i min nye virksomhed, understreger han.

Ud over at arbejdet med politik og foreninger er Simon Vanggaard også aktiv musiker.

Selv mener han, at en af hans styrker er et meget stort netværk, der også kan komme i spil i rådgivningen.

Simon Vanggaard har allerede fået et cvr-nummer, og han har oprettet en hjemmeside for sit nye firma. Han er også ved at skrive en bog og planlægger foredrag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Liveblog: Kirkeminister dropper at arbejde for åbne kirker i påsken

Annonce