Annonce
Læserbrev

Byrådsmedlem: Socialpsykiatrien i Skanderborg er, som jeg ser det, i mistrivsel

For mig at se er socialpsykiatrien i Skanderborg for topstyret, og de ansatte og brugerne bliver ikke inddraget nok.

Læserbrev: Jeg er bekymret over, hvad jeg hørte og fandt ud af efter mit besøg i socialpsykiatrien.

Det første, som Anders Laugesen (byrådsmedlem for Venstre, red.), der også var med på mødet, og jeg blev forevist, var et "ludospil", som brugerne havde lavet: se billede.

Anders Laugesen og jeg havde indbudt os selv til møde med brugerrådet i Ellemosen - et socialpsykiatrisk være-/værksted i Ry.

Der var kun to brugere til stede på vores møde. Der var nemlig i huj og hast planlagt et andet møde, som skulle foregå på samme tid.

Flere af brugerne sagde efterfølgende, at de mente, det var for at undgå, at vi kom til at tale med personalet og mange brugere.

Jeg blev dog en ekstra time bagefter og snakkede med en del af brugerne.

Så imens Anders og jeg sad til møde med brugerrådet i det ene lokale, som fortalte os, at de reelt havde meget lidt indflydelse, var lederen inde i det andet rum med de andre brugere for at fortælle om ændringer, som brugerne ikke reelt havde været involveret i, og som de var meget utilfredse med.

I mødet med brugerrådet fik vi at vide, at det er som om, omsorgen er væk i socialpsykiatrien i Skanderborg kommune.

Medarbejderne må ikke mere gøre lidt ekstra eller noget, som kan betyde meget for den enkelte.

Brugerne bliver næsten ikke hørt eller inddraget, og der bliver ikke taget udgangspunkt i den enkeltes behov.

Vi fik også at vide, at der er stor utryghed omkring Ellemosens fremtid, og at de ofte fik som begrundelse, at når noget var bestemt uden om dem, var det fordi, det er politikernes beslutning.

Indblikket i socialpsykiatrien i Skanderborg var en skærende kontrast til det, vi havde mødt på en inspirationstur dagen før, hvor der var fokus på bruger-/borgerinvolvering og med brugerne/borgerne i centrum. Det oplever jeg ikke er tilfældet i Skanderborg.

(Det var i øvrigt en tur, hvor jeg havde forslået socialudvalget, at vi skulle have brugere med, men som de sagde nej til.)

For mig at se er socialpsykiatrien i Skanderborg for topstyret, og de ansatte og brugerne bliver ikke inddraget nok.

Det og de andre ting, jeg nævner, vil jeg som politiker gøre, hvad jeg kan for at ændre på.

"Det første, som Anders Laugesen (byrådsmedlem for Venstre, red.), der også var med på mødet, og jeg blev forevist, var et "ludospil", som brugerne havde lavet, skriver Mira Issa Bloch. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens

AC Horsens får penge fra DBU

Leder For abonnenter

Dyrene skal leve, men kulturlivet må heller ikke misrøgtes

Der er underlig langsomhed over de forhandlinger, Joy Mogensen fører med landets kulturliv, i forhold til det, der blev lagt for dagen med erhvervsliv og lønmodtagere. Der er hurtigt kommet en aftale i stand om dyreparkerne, men alle andre må vente i uvished. Dyreparkerne får penge, for gør de ikke det, bliver dyrene misrøgtet og dør måske, fordi der ikke er penge til mandskab, ja, måske foder i den sidste ende. Men kulturlivet i Danmark har ikke fortjent at blive misrøgtet. Hvad der er sket bag dørene, får vi ikke meget at vide om. Men det ser ud, som om landets kulturinstitutioner må vente på et svar, fordi det ikke er livsnødvendigt med en løsning lige nu. De dør jo ikke af sult. Det kan se ud, som om kulturministeren er sendt til forhandlingerne med en melding om, at hun skal lade dem trække ud, til der er lidt bedre overblik over, hvor meget der skal bruges andre steder. Hold dem ud i strakt arm, så finder vi en løsning senere, er muligvis meldingen fra dem, der bestemmer mere i regeringen end Mogensen. Kulturlivet har brug for hjælp. Regeringen har taget ansvaret med at lukke alt ned. Så må den også tage konsekvensen og afbøde skaderne med beløb, der svarer til det, kulturinstitutionerne mister. De er indtægtskilder for samfundet i det daglige med entreindtægter og skatter til samfundet. For slet ikke at tale om de oplevelser, de beriger landets borgere med. Men det er noget helt andet. Lige nu handler det om at få en ordentlig og forsvarlig løsning, så kulturinstitutionerne kan fortsætte på det niveau, de blev hevet ned fra. Finansminister Nicolai Wammen kan måske komme Joy Mogensen til undsætning med sin store pengekasse, og hvis han er i tvivl om beløbenes størrelse, kan han begynde med at se på den by, han kender allerbedst: Aarhus, hvor han har været borgmester. Hvis lukningen fortsætter maj med, vil kulturlivet i Aarhus mangle 50 millioner kroner. Den Gamle Bys eksistens er truet, siger direktør Thomas Bloch Ravn, og det gælder flere. Der er nok at rette op på. For af med dem vil vi ikke. Og vi vil bevare kunsten på et ordentligt niveau.

Østjylland

Læge fortæller om corona-kampen på sygehuset: Frygter valget mellem liv og død

Hedensted

Støtter lokale butikker og glæder de gamle: Ildsjæle sender påskepakker til plejehjemsbeboere

Annonce