x
Annonce
Læserbrev

Byrådsmedlem: Min personlige mening som uddannet arkitekt er, at Horsens by vokser på en meget positiv måde

Jeg er overbevist om, at alle, både arkitekten, investoren og kommunen, ønsker det bedste for byen. Alle er på samme hold. De spiller sammen ligesom et fodboldhold. Alle ønsker at score et mål i den rigtige ende.

Læserbrev: Arkitektur kan defineres som en syntese af konstruktion, funktion og form, der har til formål at skabe fysiske og åndelige rammer for menneskelig udfoldelse.

Ofte forstår folk ikke den nye arkitektoniske form i byen. Det er det samme med ny kunst eller med nutidig musik. Der er en kløft mellem folks forventninger, deres ideer, drømme, og hvad der virkelig opstår.

Mange accepterer for sent, hvad der kommer af nyt, også inden for arkitekturen.

På den anden side har arkitekterne arbejdet for at skabe nye former, og de troede på, at det ville gå i den rigtige retning.

I dag rejser folk rundt i Europa, står i forskellige firkanter, ser på forskellige bygninger og er glade. De tænker ikke på, at da disse bygninger blev opført, var der stemmer om, at de måtte nedrives så hurtigt som muligt.

Eiffeltårnet blev heller ikke ved opførelsen bredt accepteret.

Jeg er overbevist om, at alle, både arkitekten, investoren og kommunen, ønsker det bedste for byen. Alle er på samme hold. De spiller sammen ligesom et fodboldhold. Alle ønsker at score et mål i den rigtige ende.

Moderne byer skifter konstant, og designere af byinfrastrukturer skal følge med dem.

Indbyggere forventer oprettelse af venlige steder, der er befordrende for sundhed og velvære, og det er lige så vigtigt at tilpasse projektet til ændringerne i det naturlige miljø og skabe praktiske og multifunktionelle faciliteter.

Tilstedeværelsen af grønne områder er meget vigtig for deres velbefindende. Samtidig kan korrekt planlagte rum være befordrende for fysisk aktivitet udenfor, sociale relationer, afslapning og afstresning.

Min personlige mening som uddannet arkitekt er, at Horsens by vokser på en meget positiv måde, i den rigtige retning.

De nye arkitektoniske former komplementerer de gamle bygninger og områder i byen.

Tidligere udvidede man byen udadtil, hvilket gik ud over naturen. Nu prøver vi at bygge i højden for at spare på naturen.

Det kan godt være, at nogle arkitekter og almindelige borgere har en anden mening end jeg. Det er helt OK. Der skal være plads til uenighed.

Saliem H. Bader. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Alt aflyst til og med august: Horsens & Friends-direktør er overrasket

Leder For abonnenter

Leder: Myndighederne tier - men vi skal huske, at det er rigtige, levende mennesker, der dør

Midt i coronakrisen er vi havnet i et kommunikations-paradoks: På den ene side står myndighederne på tæer for at holde danskerne informeret og advaret. Ministre og topembedsmænd holder daglige pressemøder, og Danmarks Radio har - helt rigtigt - påtaget sig hvervet at opdrage danskerne. Formanende meldinger a la dem, vi kender fra lufthavne og banegårde, toner jævnligt frem. "Lad ikke din bagage stå uden opsyn". "Husk at vaske hænder". "Legeaftaler bør ikke vare for længe." På den anden side betyder et (muligvis overdrevet) hensyn til tavshedspligt og GDPR-regler, at kommunikationen nemt bliver til kolde tal og grafer. Et højdepunkt i tavs kommunikation blev nået, da Vejle Kommune i sidste uge bekræftede det første corona-dødsfald i kommunen. Kommunens velfærdsdirektør oplyste, at en ældre borger var død på Kolding Sygehus. Men om afdøde var en kvinde eller en mand, måtte hun ikke fortælle. På samme måde udsender Sydøstjyllands Politi daglige e-mails om "anmeldelser, påbud og sigtelser vedr. Covid-19". Det handler blandt andet om politiets indsats for at opløse forsamlinger over 10 personer. Bulletinerne er som regel ganske intetsigende, da "politiet ikke ønsker at udpege konkrete borgere eller virksomhedsejere, som vi har været i dialog med," som det hedder. Selvfølgelig skal myndighederne respektere privatlivets fred og ikke udlevere følsomme oplysninger om borgere og virksomheder. Men den strategi kan desværre medføre, at vi glemmer, at der er mennesker bag de mange tal. Hver af de snart 200 danskere, der er døde med eller af Covid-19, var nogens far eller mor, bedstefar eller bedstemor, ægtefælle, bror eller søster, måske barn. Det samme gælder selvsagt de knap 70.000, der søndag var meldt døde på verdensplan. Det bliver vi mindet om, når de syge eller deres pårørende vælger at stå offentligt frem. De fortjener stor respekt og stor tak. For med deres personlige og smertefulde beretninger understreger de, at corona-pandemien ikke bare er store tal. Det er rigtige mennesker af kød og blod, vi værner om, når vi lytter til DR's formaninger. Og retter os efter dem.

Horsens

Konkursramte Dalle Valle om Bytorv Horsens-planer: Alt er uvist

Horsens

Slut med venlige henstillinger: Tirsdag står politiet klar med bødeblokken ved genbrugspladsen

Erhverv

Benedikte lukkede butikken da krisen tog fat: Nu er kunderne vendt tilbage

Annonce