Annonce
Læserbrev

Byrådsmedlem i replik til leder om budgetforslag-timing: Venstre var ikke for sent ude!

Med lidt vilje kunne borgmesteren have fremstået som en samlende borgmester, der ønsker et bredt forlig, ganske som hans socialdemokratiske borgmesterkolleger i Odense formåede.

Læserbrev: Horsens Folkeblad (HF) gør sig søndag 27. oktober i lederen nogle betragtninger omkring Venstres rolle og ageren i forhandlingerne om budget 2020 for Horsens Kommune.

Det er glædeligt, at HF mener, at "det er sundt for demokratiet, at holdningerne en gang imellem brydes".

At sportsjournalist Torben Andersen (TA) og HF så mener, at vi er for sent ude, må de selv stå på mål for. Vi overholder de tidsfrister, som blev vedtaget 7. oktober ved førstebehandlingen af budgettet.

Det er en del af de politiske spilleregler og en detalje, som HF og TA burde have styr på, inden man gør sig vittig på et partis vegne og samtidig vil kloge sig på budgetprocessen.

Venstre valgte at stå uden for budgettet, skriver HF. Det ser vi ikke helt ens på.

Vi har tidligere givet udtryk for og mener stadig, at borgmesterens strategi var, at Venstre skulle presses ud af budget 2020.

Fremrykningen af Ringvej Syds anden etape til budget 2020 var et ultimatum fra borgmesterens side, velvidende at Venstre hele tiden har været imod ringvejen.

Ville vi være med i budget 2020, skulle vi lige tvinges til at stemme for ringvejen.

Problemet kunne være løst ved en tilføjelse til budgetteksten om, at Venstre er imod ringvejen, eller det kunne have været løst ved at tage det helt ud af forligsteksten og i stedet vedtage en fremrykning af punktet til økonomi- og erhvervsudvalget.

Det ønskede borgmesteren ikke.

Den dikterede tekst om ringvejen var ikke til forhandling. Enten skrev Venstre under, eller også var Venstre ude af budgetforhandlingerne.

Med lidt vilje kunne borgmesteren have fremstået som en samlende borgmester, der ønsker et bredt forlig, ganske som hans socialdemokratiske borgmesterkolleger i Odense formåede.

Det ønskede han ikke og fremstår nu som en borgmester, der ikke fik alle med i budget 2020.

HF's sammenligning med børns brok over en forkert pizzamenu, forstår jeg simpelthen ikke.

Det trækker derimod debatten ned på et niveau, som et seriøst dagblad burde holde sig for god til, og jeg undres over, at avisens redaktionssekretær vælger at bringe debatindlægget som en lederkommentar.

Sportsjournalisten burde måske holde sig til at skrive om sport og ikke om politik!

Annonce
Jørgen Korshøj. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted

Intens eftersøgning endte lykkeligt: Hundehvalpen Nala stak af efter uheld på motorvej, men er fundet igen

Læserbrev

Folketingsmedlem fra Krogager: Tåbelige regler er en kæp i hjulet på de lokale markeder og byfester

Læserbrev: Fra årsskiftet bliver det både dyrere og mere besværligt, hvis man vil afholde et marked eller en byfest. Det er desværre konsekvensen af en regelændring hos Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen. Ændringen medfører, at arrangører af eksempelvis byfester og markeder tvinges til at hyre en ekstern rådgiver. En rådgiver, hvis eneste opgave bliver at lave en plantegning, så sikkerheden kan godkendes. Og det vil alt andet lige være ensbetydende med store ekstraudgifter. Helt konkret kan det komme til at koste mellem 5000 og 10.000 kr. at få lavet en plantegning for et arrangement med et par hundrede gæster, mens beløbet kan ganges med 10, hvis det er større markeder med et par tusinde gæster. Det er ofte frivillige, der arrangerer små lokale markeder eller byfester. Derfor er de afhængige af hjælp fra eksempelvis lokale idrætsforeninger for at få det til at køre rundt. Og dem vil der jo blive færre penge til. Derfor kan det her i værste fald være med til at kvæle foreningslivet og de små lokalsamfund. Jeg har tidligere involveret mig i sager, hvor frivillige og lokale markeder bliver mødt at rigide regler og bureaukrati, der besværliggør arbejdet. Og denne gang bliver ikke nogen undtagelse. For det kan ikke være rigtigt, at frivillige der yder en kæmpe indsats, ikke bliver mødt af andet end modstand. Bureaukrati og tåbelige regler er med til at stikke en kæp i hjulet på lokalsamfundene. Det skal vi have sat en stopper for.

Annonce