Annonce
Læserbrev

Byrådsmedlem i replik til leder om budgetforslag-timing: Venstre var ikke for sent ude!

Med lidt vilje kunne borgmesteren have fremstået som en samlende borgmester, der ønsker et bredt forlig, ganske som hans socialdemokratiske borgmesterkolleger i Odense formåede.

Læserbrev: Horsens Folkeblad (HF) gør sig søndag 27. oktober i lederen nogle betragtninger omkring Venstres rolle og ageren i forhandlingerne om budget 2020 for Horsens Kommune.

Det er glædeligt, at HF mener, at "det er sundt for demokratiet, at holdningerne en gang imellem brydes".

At sportsjournalist Torben Andersen (TA) og HF så mener, at vi er for sent ude, må de selv stå på mål for. Vi overholder de tidsfrister, som blev vedtaget 7. oktober ved førstebehandlingen af budgettet.

Det er en del af de politiske spilleregler og en detalje, som HF og TA burde have styr på, inden man gør sig vittig på et partis vegne og samtidig vil kloge sig på budgetprocessen.

Venstre valgte at stå uden for budgettet, skriver HF. Det ser vi ikke helt ens på.

Vi har tidligere givet udtryk for og mener stadig, at borgmesterens strategi var, at Venstre skulle presses ud af budget 2020.

Fremrykningen af Ringvej Syds anden etape til budget 2020 var et ultimatum fra borgmesterens side, velvidende at Venstre hele tiden har været imod ringvejen.

Ville vi være med i budget 2020, skulle vi lige tvinges til at stemme for ringvejen.

Problemet kunne være løst ved en tilføjelse til budgetteksten om, at Venstre er imod ringvejen, eller det kunne have været løst ved at tage det helt ud af forligsteksten og i stedet vedtage en fremrykning af punktet til økonomi- og erhvervsudvalget.

Det ønskede borgmesteren ikke.

Den dikterede tekst om ringvejen var ikke til forhandling. Enten skrev Venstre under, eller også var Venstre ude af budgetforhandlingerne.

Med lidt vilje kunne borgmesteren have fremstået som en samlende borgmester, der ønsker et bredt forlig, ganske som hans socialdemokratiske borgmesterkolleger i Odense formåede.

Det ønskede han ikke og fremstår nu som en borgmester, der ikke fik alle med i budget 2020.

HF's sammenligning med børns brok over en forkert pizzamenu, forstår jeg simpelthen ikke.

Det trækker derimod debatten ned på et niveau, som et seriøst dagblad burde holde sig for god til, og jeg undres over, at avisens redaktionssekretær vælger at bringe debatindlægget som en lederkommentar.

Sportsjournalisten burde måske holde sig til at skrive om sport og ikke om politik!

Jørgen Korshøj. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce