Annonce
Debat

Byrådsmedlem i replik om Alexandraplads: Nej, jeg har ikke skiftet mening

Lars Bluhme. Pressefoto

Læserbrev: Lokalplanen for Alexandraplads blev vedtaget på kommunalbestyrelsesmødet 9. maj, hvor jeg - blandt andre - stemte for.

Op til behandlingen og også under kommunalbestyrelsesmødet og nu også her i Horsens Folkeblad/Odder Avis er det blevet nævnt, at jeg har skiftet holdning til lokalplanen i forhold til mine udtalelser i valgkampen, bl.a. på vælgermøde i Hou.

Jeg vil derfor gerne præcisere følgende:

Annonce

Ved det omtalte vælgermøde udtalte jeg, at jeg synes, at den planlagte bygning bliver for høj - hverken mere eller mindre. Det synes jeg stadig, og jeg har således ikke skiftet mening.

Jeg stemte dog for lokalplanen af nedenstående grunde:

1. Planen/projektet har været længe undervejs og er blevet behandlet af politikere flere gange, herunder sidste gang ved behandlingen af Kommuneplanen i december 2021, hvor det tidligere byråd stemte for, at højden på byggeriet kunne blive op til 16 meter. Denne proces har flere partier, herunder Socialdemokratiet, været en del af. Når man har sagt A, må man også sige B, og vores troværdighed som politikere og som "system" er derfor på spil, hvis vi skifter holdning i sidste øjeblik. Det vægter højt for mig.

2. Der skal ske noget på tomten i Hou. Den har ligget der alt for længe, og hvis vi ikke vedtog lokalplanen, kunne vi se ind i, at den stadig ville ligge dér i årevis.

3. Vi i Socialdemokratiet ser gerne, at der kommer lejeboliger på en attraktiv beliggenhed i Hou - til supplement af de relativt dyre ejerboliger, som ligger i området, og som der vil blive flere af i forbindelse med byggeriet af Færgebyen.

Så disse punkter vægter højere for mig end de sidste meter på højden af bygningen. Det er simpelthen et spørgsmål om prioriteringer.

Lars Bluhme

Så disse punkter vægter højere for mig end de sidste meter på højden af bygningen. Det er simpelthen et spørgsmål om prioriteringer.

Annonce
Hedensted For abonnenter

Tiltalte i sag om millionbedrageri afviser alt: Vi anede ikke, der foregik noget ulovligt, før vi blev anholdt

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Gruppen af 80+ eksploderer i Horsens Kommune: Fra 2024 er der brug for et nyt plejehjem hvert år for at sikre en plejebolig til alle, der har behov

Horsens For abonnenter

Før kiggede folk overbærende: Nu snører Kaare boksehandskerne og får stød i hjernen for at undgå ukontrollerede bevægelser

AC Horsens

AC Horsens jagter en matchbold: Tre ting gør holdet til favorit på den svære udebane i Nykøbing

Kultur

I gamle dage var der ikke meget at råbe hurra for i Horsens Statsfængsel - dét var der tirsdag

Økonomien bremser op: Faldende boligpriser og store rentestigninger i vente

Horsens

Det skal være slut med graffiti og knuste ruder: Ejer af øjebæ ved Vejlevej har købt øvrige ejere ud for at forskønne skæmmet ejendom

Sport For abonnenter

Kommentar: Mesterskabet er langt væk - derfor er HIC nødt til at fordele lønkronerne anderledes, hvis man vil retur til finalerne

Horsens

Livlig debat om forsvars-forbeholdet: Bliver det dyrere, hvis vi siger ja, og bliver Danmark mere sikkert?

Erhverv

39-årige Iben fra Vejle er blevet slagter i Glud: Uddeler luftede ideen for hende for flere år siden

Topledere mødes i Esbjerg: 10.000 vindmøller skal tidoble kapacitet for havvind i Nordsøen

Brædstrup

Skal Horsens have sin egen camino? Landsbyråd vil binde landsbyer i området bedre sammen

Hedensted For abonnenter

Få overblikket her: Er fjernvarmen på vej til din by?

Horsens

Omdiskuteret skulpturallé har fået sit gennembrud, og flere skulpturer er på vej: Formand foreslår, at der rejses et attraktions-skilt ved motorvejen

Annonce