Annonce
Debat

Byrådsmedlem efter Birgit Vind-læserbrev: Lad Vejle blive klima-frikommune

Per Olesen. Arkivfoto
Annonce

Læserbrev: I søndagens udgave af Vejle Amts Folkeblad leverer det socialdemokratiske folketingsmedlem Birgitte Vind, valgt fra Vejle-området, en velfortjent selvros for regeringens initiativ med at give syv kommuner (Helsingør, Holbæk, Langeland, Esbjerg, Viborg, Rebild og Middelfart) frikommunestatus (i læserbrev på den fælles debatside i Vejle Amts Folkeblad, Fredericia Dagblad og Horsens Folkeblad, red.)

Frikommunestatus, så disse særligt udvalgte kommuner får mulighed for at "gå uden om regler, der forhindrer sund fornuft og stjæler personalets tid."

"Thumbs up" skal der lyde herfra til den socialdemokratiske regering. Alt, hvad der kan nedbringe topstyring og administrative forhindringer, hilses mere end velkomment.

Jeg kan så i mit stille sind undre mig over, at Birgitte Vind har travlt med selvrosen i Vejle Amts Folkeblad, når hun jo soleklart ikke er lykkedes at tilføre Vejle Kommune, hvorfra hun jo har hentet langt størstedelen af sine stemmer, den frikommunestatus, som vi med kyshånd vil have taget imod. Men lad det nu ligge.

Langt værre er det, at det åbenbart heller ikke er lykkedes regeringen at kigge Vejles vej, når vi snakker om vores ansøgning om at blive klima-frikommune.

Den lå lige til højrebenet.


Vi har som Danmarks femtestørste kommune den tyngde, der skal til. Vi har nedsat et klimaudvalg, i øvrigt med en tidligere SF'er som formand.

Per Olesen


Vi har som Danmarks femtestørste kommune den tyngde, der skal til.

Vi har nedsat et klimaudvalg, i øvrigt med en tidligere SF'er (Steen Gade) som formand.

I budgettet for 2021 er der meget konkret sat 15 mio. kr. af til arbejdet i klimaudvalget, og ansøgningen om klima-frikommune blev understøttet af stærke lokale erhvervskræfter.

Klima-indsatsen er på dagsordenen i Vejle Kommune. Nogle mener, der bliver gjort for lidt, nogle mener for meget, og andre igen mener, at indsatserne er passende.

Det er faktisk ikke den diskussion, jeg lige her finder interessant. Jeg finder det interessant, eller måske mere rettelig bekymrende, at den regering, der vil brande Danmark som "grønt foregangsland", ikke forstår, at hvis det skal lykkes, så skal der nytænkning til.

En ting er muligheden for at "bøje lovgivningen", men en anden og vigtigere ting for mig er den fokus, som valget som klima-frikommune vil give. Fokus fra erhvervslivet, fra uddannelsesinstitutionerne og fra embedsværket i Vejle Kommune.

Det vil ikke alene gavne klimaet, men jeg er også overbevist om, at det vil skabe nytænkning, nye produkter, som kan være med til at levere nogle af de indtægter, som Danmark fremadrettet skal leve af.

Lad Vejle blive klima-frikommune - hellere i dag end i morgen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce