Annonce
Horsens

Byrådskandidat vil rykke Horsens-job til Brædstrup

Marianne Nørmark synes, det er oplagt at rykke nogle af stillingerne fra Rådhuset i Horsens til Rådhuset i Brædstrup. Arkivfoto.

Marianne Nørmark, der er byrådskandidat for Venstre, håber på, at Horsens Kommune vil rykke nogle af arbejdspladserne fra rådhuset i Horsens til Brædstrup. Danmark på Vippen bakker op om ideen.

Annonce

Brædstrup: Rådhusrokaden er en oplagt mulighed for at flytte kommunale arbejdspladser tilbage til Brædstrup. Sådan lyder det fra Marianne Nørmark, der er byrådskandidat for Venstre.

- Regeringen udflyttede 3900 statslige arbejdspladser for at styrke provinsen. Jeg synes, vi skal kopiere den idé i Horsens Kommune og udflytte nogle af de kommunale opgaver, så vi kan få et styrket opland, siger Marianne Nørmark.

Hvis man spørger Marianne Nørmark, er rådhusrokaden en oplagt mulighed til at kigge nærmere på den kommunale struktur og tænke i nye baner.

- Rådhuset skal alligevel rykkes væk fra bymidten, så hvorfor ikke i samme omgang kigge på, om man kan fordele arbejdspladserne lidt ud, siger hun.

Jeg har svært ved at forestille mig, at der ikke er nogen afdelinger, som kan sidde andre steder end på Rådhuset i Horsens.

Marianne Nørmark, byrådskandidat, Venstre
Annonce

Skal tages med i overvejelserne

Brædstrup har sit rådhus fra før kommunesammenlægningen, og det er her, at Marianne Nørmark kunne forestille sig, at der blev lavet nogle kontorer til kommunale ansatte.

- Jeg har svært ved at forestille mig, at der ikke er nogle afdelinger, som kan sidde andre steder end på Rådhuset i Horsens, siger hun.

Marianne Nørmark føler nemlig, at der er blevet stille i Brædstrup efter kommunesammenlægning og nedlægningen af Brædstrup Sygehus.

- Brædstrup er en by, som har en masse potentiale, og som er så smuk, men det virker en smule hult, når byen er blevet bombet tilbage og blevet stille, siger hun.

Og dét problem, tror byrådskandidaten, kan afhjælpes ved at få flere arbejdspladser til byen.

- Så går de forbi vores butikker, køber måske blomster med hjem eller handler lidt på vejen. Endnu bedre flytter de her til, siger Marianne Nørmark.

Selvom Marianne Nørmark ser mange fordele i kommunale arbejdspladser på Brædstrup Rådhus, skal det ikke være for enhver pris.

- Der sidder nogle og ved mere om det her end mig. Det skal selvfølgelig give mening. Jeg håber bare, at det er noget, der kunne tages med i overvejelserne, siger Marianne Nørmark.

Annonce

Rigtig god idé

Hos Danmark på Vippen, der er en neutral landsforening, hvis mærkesag er at skabe lige vilkår i hele landet, finder man Marianne Nørmarks tanker gode.

- Det er altid en god idé at fordele opgaverne ud og skabe decentralisering, så det hele ikke foregår i ét centrum. Det er præcis det samme i kommunerne som det er med København på landsplan, siger næstformand i foreningen Kim Ruberg.

Han er overbevist om, at det ikke kun gør noget godt for Brædstrup, men at det vil styrke hele kommunen.

- De mennesker, der i så fald vil få arbejde i Brædstrup, vil bosætte sig, de vil handle i forretningerne, de vil give arbejde til lokale håndværker, og det vil i sidste ende udligne huspriserne i kommunen og skabe mindre forskel på rige og fattige områder i kommunen, siger han.

Kim Ruberg kender til flere kommuner, der har flyttet kommunale stillinger til oplandsbyerne, blandt andet Jammerbugt Kommune.

- Jeg har holdt en del foredrag i Jammerbugt Kommune. Her fungerer det. Både kommunen og borgerne er rigtig glade for det, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Pludseligt dyk i populær uddannelse: - Det er mærkeligt, men der skal være plads til svigt

Annonce