Annonce
Odder

Byrådet skal høres. For få vælger 10. klasse

Klaus Rafael Jensen (K) vil have byrådet til at træffe beslutningen om at flytte 10. klasse fra Ungdomsskolen til udskolingen på Parkvejens Skole. Arkivfoto: Morten Pape
Udvalg kunne ikke blive enige om at flytte 10. klasse, så nu skal byrådet tage beslutningen.
Annonce

Odder: Der er ikke nok penge til kompetenceuddannede lærere, når der kun er 32 elever, der går i 10. klasse.

Derfor skulle børne-, uddannelses- og kulturudvalget på sit seneste møde beslutte at flytte 10. klasse fra den nuværende placering under Odder Ungdomsskole til udskolingsafdelingen på Parkvejens Skole.

Det lave antal elever, som vælger 10. klassescentret i Ungdomsskolen, gør det vanskeligt at etablere et godt ungdomsmiljø med mange unge samt et varieret læringstilbud, hvor valgfag bliver varetaget af lærere med undervisningskompetencer i fagene, lyder forvaltningens argumenter blandt andet.

Det vil være anderledes i udskolingen, hvor der vil være flere lærere og kammerater at vælge imellem.

Samtidig forventer forvaltningen, at brobygning og overgang fra 10. klasse til ungdomsuddannelse vil være mere nærliggende.

Børne-, uddannelses- og kulturudvalget kunne dog ikke blive enige. Derfor vil det være byrådet, der skal træffe den endelige beslutning på mødet 15. juni.

Annonce

Campus eller ej

I 2016 blev der underskrevet en kontrakt om, at 10. klasse fremover skulle tilknyttes Campus Odder ved gymnasiet. Planerne var en vigtig del af Venstres valgprogram op til kommunalvalget i 2017.

I stedet blev Ungdomsskolen og dermed også 10. klasse ledelsesmæssigt lagt ind under Parkvejens Skole, da hele kommunens skolestruktur blev ændret.

De fleste børn, der i Odder Kommune vælger 10. klasse, tager til Skanderborg, hvor der er et stort ungdomsmiljø omkring Campus Højvangen.

Både i år og til det kommende skoleår er der tilmeldt 32 elever til 10. klasse i Odder. Det udløser ressourcer til halvanden lærerstilling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens

Se alle målene: Rekordmål af Kjær og kanonkugle af Therkildsen knækkede Hobro

Horsens

Efterlyst 22-årig fundet i god behold

Danmark

Kæmpe-slagteri klar til at boykotte Kurt Beier ved dom

Annonce