Annonce
Brædstrup

Byrådet har givet sit ja: Nu kommer der fart på byggeri af nye rækkehuse

De nye rækkehuse skal opføres på hjørnet af Vestergade og Indre Ringgade i Brædstrup, hvor der i dag er et faldefærdigt hus. Arkivfoto: Morten Pape
Andelsboligforeningen Odinsgaard fik mandag byrådets ja til at opføre otte nye rækkehuse på Vestergade i Brædstrup. Lokal bygmester har vundet licitationen til at bygge de nye huse.

Brædstrup: Mandag aften gav Horsens Byråd sit endelige ja til, at Andelsboligforeningen Odinsgaard kan opføre otte nye rækkehuse på adressen Vestergade 47 i Brædstrup, og inden længe begynder der at ske forandringer på matriklen, hvor der i flere år har stået et ubeboet hus.

- Så snart tinglysningen er på plads, forventer vi at gå i gang med nedrivningen af det eksisterende hus. Det vil ske hen over sommeren. Opgaven med at komme med forslag til tegninger er hos entreprenøren, og dem forventer vi at få klar over sommeren, så vi kan begynde på byggeriet til efteråret, siger Michael Meldgaard, direktør i Andelsboligforeningen Odinsgaard.

Boligforeningen ønsker at opføre fire rækkehuse med tre værelser på 96 kvm og fire rækkehuse med fire værelser på 104 kvm til en samlet byggesum på 16.944.000 kroner. Huslejen for de to boligtyper forventes at lande på henholdsvis 7246 kr. og 8016 kr. om måneden. Hertil kommer forbrug for vand, varme og el, som vurderes at koste cirka 1.100 kr.

Direktøren for boligforeningen forventer, at de nye beboere kan flytte ind i efteråret 2020, og der er allerede stor efterspørgsel efter de nye boliger, som alle får en lille have.

- Vi glæder os til at bygge i Brædstrup, fordi vi har mødt en stor efterspørgsel efter boliger. Vi har derfor allerede flere skrevet op, end der er huse til, siger Michael Meldgaard.

Annonce

Vi glæder os til at bygge i Brædstrup, fordi vi har mødt en stor efterspørgsel efter boliger. Vi har derfor allerede flere skrevet op, end der er huse til.

Michael Meldgaard, direktør Andelsboligforeningen Odinsgaard

Lokal bygmester

Det er entreprenør Hegermann Huse i Brædstrup, der har vundet licitationen til at opføre de nye boliger på Vestergade 47, hvilket glæder formanden for Andelsboligforeningen Odinsgaard, Niels Rasmussen, som har en fortid som formand for Hærvejens Boligforening i Brædstrup.

- Det er første gang, vi bruger Hegermann Huse, men Brian Hegermann ved om nogen, hvordan man bygger sådan et projekt. Det er dejligt, at når vi bygger i Brædstrup, at vi også bruger en lokal entreprenør. Som tidligere formand for Hærvejens Boligforening er jeg rigtig glad for, at vi får mulighed for at bygge i Brædstrup, siger Niels Rasmussen.

Det er langt fra sikkert, at det er sidste gang, at Odinsgaard opfører boliger i Brædstrup. Boligforeningen er nemlig klar til at slå til igen, hvis det rigtige projekt byder sig i byen.

- Vi er mest til at opføre huse i tæt/lav bebyggelse, og hvis det rigtige projekt viser sig, er vi bestemt interesseret i at opføre mere i Brædstrup. Vores erfaring er fra oplandsbyerne, at det er tæt/lav, der er den største efterspørgsel efter, siger Michael Meldgaard.

Nye rækkehuse ligger centralt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Frygt for corona-virus: Horsens-virksomhed aflyser messebesøg og indfører besøgs-karantæne på Kometvej

Annonce