Annonce
Horsens

Byrådet giver grønt lys til nye boliger i Hatting

Jorden i lokalplanområdet gennemskæres af de øst-vest-gående veje Østerhåbsvej og Præstemarksvej og ligger syd for Hattingvej. Tegning fra lokalplanen
Et endnu ukendt antal nye byggegrunde på et 34 hektar stort areal er på vej øst for Hatting. Politikerne vil prioritere trafiksikkerheden på Præstemarksvej, lovede udvalgsformand Martin Ravn (V).
Annonce

Hatting: Horsens Byråd gav mandag aften grønt lys til en lokalplan for nye byggegrunde på et 34 hektar stort område øst for Hatting. Og senere på aftenen konfirmerede byrådet under den lukkede del af mødet købet af jorden, der skal bruges til udstykningen.

Dermed er kommunen på vej med et endnu ukendt antal nye byggegrunde på det areal, der vil blive afslutningen af Hatting mod øst. Grundene får en størrelse på mellem 250 og 1100 kvadratmeter, og der vil være tale om boliger af typen åben-lav og tæt-lav.

Jorden er i dag landbrugsjord, og en del af det hører til Hatting Maskinstation, der flytter fra området.

I forbindelse med det kommende byggeri vil maskinstationens bygninger blive revet ned. Selve grunden er dog lettere forurenet, så her skal der ikke bygges boliger, men i stedet være et grønt areal.

Annonce

Trafik skal forbedres

Der er kommet 10 indsigelser/bemærkninger i høringsperioden, oplyste Martin Ravn (V), formand for plan- og miljøudvalget, på byrådsmødet.

- Det handler blandt andet om trafiksikkerheden på Præstemarksvej, hvor der hverken er et fortov eller en cykelsti. Det er ikke en del af lokalplanen, men jeg kan fortælle, at trafiksikkerheden på Præstemarksvej har allerhøjeste prioritet, når vi næste gang skal uddele penge til trafiksikkerhedsprojekter, sagde han.

Enhedslisten stemte som det eneste parti imod lokalplanen.

- Der er skov lige ved siden af, og boligerne kommer til at ligge klos op ad en planlagt skov. Det kan vi ikke støtte. Derudover er det et følsomt område i forhold til grundvand, og derfor havde jeg gerne set, at der var et sprøjteforbud med i lokalplanen, sagde Lisbeth Torfing (EL), der dog efterfølgende af både Martin Ravn og borgmester Peter Sørensen (S) fik besked om, at kommunen ifølge lovgivningen ikke må indføje sprøjteforbud i lokalplaner.

Martin Ravn understregede, at lokalplanen vil være til fordel for grundvandet, i og med at den forurenende maskinstation nu fjernes fra området.

Byrådet sagde med sit ja til lokalplanen også ja til tre nye vejnavne i området. Vejene skal hedde Kvistvænget, Biegårds Allé og Valborgs Vænge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce