Annonce
Hedensted

Byråd tager tilløb til to nye plejehjem: Man trænger til nye plejehjem i Juelsminde og Løsning

Birkelund Plejehjem er ikke gearet til fremtiden. Der bliver brug for flere plejeboliger, og de skal være større og mere demensvenlige end nogle af de nuværende. Byrådet har afsat penge til projektering og planlægning i Juelsminde såvel som Løsning. Arkivfoto
Byrådet har i det nye budget afsat penge til planlægning af nye plejehjem i Juelsminde og Løsning. Det er det helt rigtig at gøre, mener Seniorrådet.

Juelsminde/Løsning: Politikerne i byrådet har taget et skridt i retning af at bygge nye plejehjem i Juelsminde og Løsning.

På budgettet for 2020, som blev vedtaget onsdag, er 500.000 kr. øremærket projektering og planlægning af nye plejehjem i de to byer.

- Vi skal sætte en proces i gang om, hvordan vi tackler, at der kommer flere plus 80-årige. De kan ikke være på Birkelund i Juelsminde, som det er i dag. Der skal ske noget og for mig at se, snakker vi nybyggeri. Også i Løsning. Vi ved, behovet vil stige i Hedensted og Løsning, og at der ad åre vil blive brug for et plejehjem mere, siger udvalgsformand for Social Omsorg, Allan Petersen (DF).

Lillan Andersen, formand for Seniorrådet i Hedensted Kommune, bakker op om politikernes prioritering af Juelsminde og Løsning.

- Vi har set, hvad behovet er, og kan se, at det er de to steder, vi er nødt til at gå i gang. Begge centre trænger til en kraftig renovering eller nybyggeri. Værelserne i Juelsminde er alt, alt for små, også i forhold til hjælpemidlerne, der skal ind, siger hun.

Birkelund ligger så klemt på adressen, og plejehjemmets enrumsboliger er slet ikke tidssvarende. De skal laves om til torumsboliger. Det giver i sig selv mindre plads. Boligerne begynder også at se nedslidte ud. Man trænger bare til et nyt plejehjem i Juelsminde.

Allan Petersen (DF), udvalgsformand, Social Omsorg.

Skal være demensvenlige

Plejeboligerne skal ikke bare vokse i kvadratmeter og antal. Boligerne og plejehjemmene skal gøres mere demensvenlige, end de er i dag.

Det er et vigtig element, selvom kommunen har besluttet, at der skal bygges og åbnes et specialiseret demensplejehjem i Hedensted, fastslår udvalgsformand Allan Petersen.

- Omkring 70 procent af dem, der er på plejehjem i dag, har en eller anden grad af demens. Demensplejehjemmet i Hedensted bliver til de svært demente. Der vil være nogle med en mindre grad af demens, som også får behov for demensvenlige boliger. Derfor skal det tænkes ind i de nye plejehjem, bekræfter Allan Petersen.

Det er en stor vækst i antallet af ældre borgere, som Udvalget for Social Omsorg og Seniorrådet tager afsæt i, når talen falder på demens- og plejebolig-området.

Ser man eksempelvis på de 85- til 89-årige, så tæller Hedensted Kommune 696 borgere i dag. I 2040 er antallet steget til 1398, viser den seneste befolkningsprognose for Hedensted Kommune.

Fordoblingen er gældende for alle ældre aldersgrupper i prognosen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

En vaskeægte, spil-levende legende blev hædret med kongelig belønningsmedalje, bog, taler og kærligt dril

Annonce