Annonce
Horsens

Byråd stemmer for telthal til 2,6 millioner kroner

Den nye telthal på 1000 kvadratmeter skal ligge på genbrugspladsen på Endelavevej og sikre styr på byggerodet. Arkivfoto: Nils Svalebøg/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix
Et kæmpetelt til oplagring er på vej på genbrugspladsen på Endelavevej. Teltet skal rumme byggematerialer til genbrug.

Horsens: En telthal til oplagring af byggematerialer skal i løbet af de kommende måneder sættes op ved genbrugspladsen på Endelavevej.

Teltet løbet op i 2,6 mio. kr. Det kan lyde af meget, men det er både den billigste og mest bæredygtige løsning, slog formanden for plan- og miljøudvalget, Martin Ravn (V), fast på byrådsmødet forleden.

- Et telt til 2,6 mio. - hvorfor ringer vi ikke bare til Festgården og får dem til at stille et op, spurgte Martin Ravn - og gav selv svaret:

- Der er tale om en telthal på 1000 kvadratmeter - 40x25 meter og en sidehøjde på otte meter.

Det er planen, at det enorme telt skal stå på genbrugspladsen på Endelavevej, men en af fordelene ved netop et telt frem for en rigtig bygning er, at det kan flyttes efter behov.

- Vi kan enten bruge det på genbrugspladsen eller flytte det til Brædstrup eller andre steder. En hal ville koste meget mere og har ikke den samme fleksibilitet, sagde Martin Ravn og påpegede:

- Det meste af genbrugspladsen er en åben plads, og byggematerialer, som skal genbruges, kan ikke ligge åbent. De skal ind og ligge i tørvejr. Så der er mange gode grunde til at vælge denne løsning.

Annonce

- Vi kan enten bruge det på genbrugspladsen, eller vi kan flytte det til Brædstrup eller andre steder. En hal ville koste meget mere og har ikke den samme fleksibilitet.

Martin Ravn (V) formand for plan- og miljøudvalget

Budgetbrud at sige nej til telt

De "mange gode grunde" bed ikke på Liberal Alliances Jakob Bille. Han udtrykte stor utilfredshed med teltet og i øvrigt hele den ressourceplan, det indgår i.

- Det her projekt er en del af ressourceplanen, som vi sagde nej til, og når vi siger nej til den store plan, siger vi også nej til den lille, sagde han.

Det argument faldt Venstres Jørgen Korshøj noget for brystet, og han kaldte LA’s nej til teltet for budgetbrud, hvilket Jakob Bille faktisk var enig i.

- Det har du ret i, det er et kæmpestort budgetbrud. Men jeg vidste ikke, teltet skulle være en del af Stablen (et bæredygtigt hus, der bl.a. skal huse undervisningslokaler, en genbrugsbutik, et genbrugsbyggemarked og en såkaldt reparationscafé, red.), lød det en anelse ironisk fra Jakob Bille, som i øvrigt understregede, at han ikke er imod genbrug eller bæredygtighed - heller ikke inden for byggematerialer.

- Jeg frygter ikke, at genbrugsteltet udkonkurrerer de private. Jeg synes bare ikke, det er en kommunal opgave at drive kommerciel forretning, lød det.

Alle stemte ja undtagen LA

Flere andre partier herunder både SF, DF og S talte varmt for genbrugsteltet i byrådssalen, og Martin Ravn argumenterede da også for, at teltet ikke er et forsøg på konkurrence med det private erhvervsliv.

- Det handler ikke om konkurrence med det private erhvervsliv. Og det er en kommunal opgave at drive genbrugsplads.

Samtlige partier i byrådet, Liberal Alliance undtaget, stemte for telthallen.

Den nye telthal på 1000 kvadratmeter skal ligge på genbrugspladsen på Endelavevej. Kort: Google Maps
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap fire milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og "Fars Pige" - lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle TV3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Annonce