Annonce
Odder

Byråd skal beslutte om værtshus må have udeservering

Der var pyntet op til jul foran Kælderen i december, inden alt igen blev lukket ned af corona. Arkivfoto
Ikke hele miljø,- teknik- og klimaudvalget var indstillet på at give Kælderen Bar og Bodega en midlertidig udeserveringstilladelse. Derfor skal sagen nu en tur i byrådet.

Odder: Kælderen Bar & Bodega støjer for meget. Mens et flertal i miljø-, teknik- og klimaudvalget vil give stedet en chance for at rette op på beskyldningen, mener John Rosenhøj fra Dansk Folkeparti ikke, at stedet skal have fornyet sin tilladelse til udeservering.

Det fremgår af referatet fra udvalgsmødet tirsdag eftermiddag.

Her skulle politikerne behandle en ny revideret tilladelse til udeservering.

Annonce

En tilladelse som naboer ikke mener, stedet skal have. Naboer har blandt andet klaget over støj. Det fik sidste år kommunen til at foretage en støjmåling, der bekræftede deres klage.

Det førte til et påbud til Kælderen om beviseligt at dæmpe støjen. På grund af coronanedlukning har det dog ikke været muligt for Kælderen at måle på noget, og derfor ville et flertal af udvalget altså udstede en midlertidig tilladelse til udeservering gældende indtil 11. august 2021, hvor Kælderen Bar og Bodega skal have indsendt dokumentation for, at de overholder miljøstyrelsens vejledende støjgrænser.


Vi kan altså ikke lukke alting ned, fordi vi ikke kan tåle at være naboer til hinanden.

Ole Lyngby Pedersen (V)


Udover støjen har naboer også klaget over generende adfærd fra værtshusets gæster og gener fra affald.

- Der skal selvfølgelig rettes op i forhold til oprydning etc. Den del hører under udeserveringstilladelsen, siger Casper Grønborg, der er teknisk chef i Odder Kommune.

Giv plads

Hvad angår generel generende adfærd fra værtshuset gæster, er det op til politiet, om loven bliver overtrådt.

- Men når man bosætter sig mit i en by, må man forvente byliv, siger Casper Grønborg, der bliver bakket op af Ole Lyngby Pedersen (V), der er formand for miljø,- teknik- og klimaudvalget.

- Det kan ikke hjælpe noget, at vi gør det alt for kedeligt i bymidten. Selvfølgelig skal ordensreglerne overholdes, men der skal også være plads til de unge, og vi kan altså ikke lukke alting ned, fordi vi ikke kan tåle at være naboer til hinanden, siger Ole Lyngby Pedersen.

Det bliver nu op til byrådet at træffe beslutning om, hvorvidt Kælderen skal have en midlertidig udeserveringstilladelse og dermed en chance mere for at rette op på tingenes tilstand.

Det sker på byrådsmødet 17. maj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Opdateret kort over sognene: Sønderbro kan åbne om en uge - hvis smitten holdes nede

Annonce