Annonce
Horsens

Bygholm Bakker får OK-tank med svanemærket vaskehal

Bygholm Bakker får OK-tank med svanemærket vaskehal. Arkivfoto: Annelene Petersen/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix.
Horsens Kommune har solgt godt 7000 kvadratmeter jord til en dagligvarebutik og 1200 kvadratmeter til en tankstation med vaskehal i Bygholm Bakker.

Horsens: Mellem boligerne i Bygholm Bakker og Silkeborgvej er der et afskærmet bælte med plads til erhverv. På den del af matriklen, som ligger tættest på byen og over for golfbanen, skal der opføres en ny dagligvarebutik og tankstation med tilhørende vaskehal.

De to bygninger kommer til at ligge side om side, men borgmester Peter Sørensen (S) må endnu ikke løfte sløret for, hvilken dagligvarebutik der flytter ind i bakkerne.

- Jeg kan ikke oplyse navnet på dagligvareforretningen, men selskabet Innovator a/s har købt 7125 kvadratmeter jord, og så vidt jeg er informeret, er det tanken at lave cirka 1200 kvadratmeter butik og resten til parkering og tilkørsel og så videre, forklarer Peter Sørensen.

Annonce
Der er tale om en tank og en vaskehal uden tilhørende butik. Det bliver til gengæld en klimavenlig og svanemærket vaskehal med de seneste nye teknologier, og det er OK, som står for byggeri af både vaskehal og tankanlæg.

Peter Sørensen, borgmester (S)

Her skal den kommende dagligvarebutik og OK tankanlæg med vaskehal i Bygholm Bakker ligge. Kort: Horsens Kommune

OK-tank og svanemærket vaskehal

Til gengæld kan han godt offentliggøre, at tankstationen bliver en OK-tank med tilhørende vaskehal. Borgmesteren tilføjer, at det ikke bliver på tanken, at beboerne i området i fremtiden kan hente deres hotdogs.

- Der er købt cirka 1200 kvadratmeter til formålet. Der er tale om en tank og en vaskehal uden tilhørende butik, men det bliver til gengæld en klimavenlig og svanemærket vaskehal, med alt den seneste nye teknologi, og det er OK, som står for byggeri af både vaskehal og tankanlæg, lyder det fra borgmesteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Når lærerne må holde fri - så må børnene vel også?

Avisen har de seneste dage skrevet om tendensen til, at forældre tager deres børn ud af skolerne uden for de normale ferieperioder. Det er et forkert signal, mener både politikere og skoleledere. Det er bedst, når alle i skole. Det kan ingen være i tvivl om, men det gælder så sandelig også lærerne, for ingen taler om, at det selvfølgelig også går ud over kvaliteten i undervisningen og styrken i fællesskabet, når læreren holder fri. Lad os slå fast med det samme, at det er alle læreres ret at holde ferie uden for skolernes traditionelle ferie. Det siger deres overenskomst, så ingen skal skyde efter folkeskolelærere, når de en uge om året holder fri uden for de traditionelle ferieuger hen over skoleåret. Men det betyder også, at det klinger en anelse hult, når skoleledere og politikere taler om det forkerte i, at børnene tages ud af undervisningen, når de ansatte har muligheden for at gøre det samme. Det kommer til at lyde som mig selv, når børneopdragelsen har været til diskussionen derhjemme, og jeg har trukket trumfkortet og slået fast, at de skal gøre, som jeg siger, og ikke som jeg selv gør..... Det var noget andet i gamle dage, vil nogle nok mene, men dengang måtte lærerne heller ikke holde fri ud over de almindelige ferieuger. Dengang gav det god mening at slå fast, at eleverne ikke bare kunne få fri uden særlig grund. Nu er tiden en anden, og selv om det går ud over fællesskabet og kvaliteten i undervisningen, når enten elever eller lærere mangler, så er det sådan, virkeligheden ser ud. Vi må alle bestræbe os på at holde fraværet på et minimum og gøre det så attraktivt at gå i skole, at der skal noget ekstraordinært til, hvis man vil gå glip af en uges undervisning. Det er en kamp, vi alle kan bidrage positivt til at vinde. Kampen for at undgå fravær er desværre tabt.

Annonce